Jump to content

Discuri de frana ruginite -

Recommended Posts

Nu am miscat masina cam o luna, si azi am zis sa o mai aerisesc un pic. Dupa atatea ploi am vazut ca au ruginit discurile de frana, iar azi cand am dat sa plec de pe loc masina era intepenita.

Am facut doar vreo 5-6 Km numai in frane, ba domoale, ba bruste, iar cele de pe fata sunt ca noi, insa pe spate nu sunt progrese prea mari....e si forta de franare mai mica... E vreun spray, pe care pot sa-l folosesc? Ma gandeam la unul degripant, dar poate stric discurile/placutele.

Ma gandesc ca rugina nu e chiar asa rezistenta...Stric ceva daca fac un drum mai lung cu frane dese? Ce ma ingrijoreaza e ca la frana usoara simt si aud o vibratie de la rotile din spate; tinde sa dispara odata odata cu distanta parcursa, dar ma gandeam sa arunc o intrebare inainte sa ma arunc la volan <_<

post-3655-1234641561.jpg

Nu sunt uzate; doar arata asa din cauza ruginei. Pana acum o luna nu aveau nici o problema; le-am schimbat odata cu placutele, si placutele sunt cam 50% uzate.

Grija mea era daca nu cumva rugina poate sa le strice, in sensul ca or sa se uzeze neuniform, pt ca alea de pe fata si-au recapatat lucriul in cativa Km, dar astea nu.

Nu sunt uzate; doar arata asa din cauza ruginei. Pana acum o luna nu aveau nici o problema; le-am schimbat odata cu placutele, si placutele sunt cam 50% uzate.

Grija mea era daca nu cumva rugina poate sa le strice, in sensul ca or sa se uzeze neuniform, pt ca alea de pe fata si-au recapatat lucriul in cativa Km, dar astea nu.

eu zis ca sunt bune , <_< dar toata lumea a zis ca sunt de schimbat discurile

daca discurile ar fi fost de ea mai proasta calitate, tot nu aveau cum sa se strice dupa 1 lunade nefolosire, inaintea placutelor de frana...

pozele nu au unghiul perfect pentru a face presupuneri de genul, bune/rele.

cu totii stiti ca discurile duc cel putin 2 seturi de placute de frana.

daca si mecanici din service-uri fac ca voi, nu este de mirare de ce dam atatia bani pe reparatii...

una doua, la gunoi cu discurile, sunt varza, desi au fost schimbate odata cu placutele de frana...

parerea mea este ca sunt doar ruginite din cauza nefolosirii pe o perioada mai indelungata.

la fel am patit si eu cand mi-am cumparat masina, la sfaturile unora dintre voi, am schimbat intreg sistemul de franare(discuri/placute frana), desi dupa ce le-am schimbat, am vazut ca placutele aveau peste 1 cm in carne, discurile erau aproape perfecte, dar deh, asa e la moda, cand cumperi masina automat trebie schimbate franele si uleiul...

ciupanezule, acea buza se formeaza dupa cateva frane serioase. problema pusa de tine este valabila cand acea buza capata o adancime mai mare de 4 mm, care inseamna o grosime a discului cu 8 mm mai mica. atunci exista pericolul sa se rupa discul. discurile se mai arunca la gunoi atunci cand sunt ovalizate, din cauza placutelor de calitate inferioara.

eu cred ca din cauza fotografiei, ochiul va joaca feste.

Bafta, daca v-am jignit pe careva, va cer scuze preventiv.

Edited by dydysoft

Discurile alea sunt in stare avansata de ruginire.Rugina aia nu se va curata, se va accentua.Placutele nu calca uniform, se si vede din poza, daca nu iti joaca ochiul feste.

Din punct de vedere al uzurii par ok, dar rugina este accentuata.

Se poate merge cu ele asa, asta este clar.Daca era masina mea le schimbam.

Edited by Bavaria

Pozele acelea chiar nu te ajuta deloc, sau cel putin nu ne ajuta pe noi sa spunem daca e ok sau nu.

Din cate se vede discurile sunt varza....

adica e mancat tare de rugina incat discurile cand au fost frecate de placute s-a dus rugina numa unde au prins ele, si sunt multe puncte in care nu au prins....

punctele alea sunt inca pline cu rugina....discurile par a avea ani de zile de cand stau fara sa ruleze....

daca spui ca sunt schimbate recent.....

nu stiu ce sa zic.

ciupanezule, acea buza se formeaza dupa cateva frane serioase. problema pusa de tine este valabila cand acea buza capata o adancime mai mare de 4 mm, care inseamna o grosime a discului cu 8 mm mai mica. atunci exista pericolul sa se rupa discul. discurile se mai arunca la gunoi atunci cand sunt ovalizate, din cauza placutelor de calitate inferioara.

Bafta, daca v-am jignit pe careva, va cer scuze preventiv.

Buza pare destul de mare Âşi plĂŁcuĂžele nu calcĂŁ uniform.

Sunt clar de schimbat.

Acea buzã nu se formeazã dupã câteva frânãri mai serioase, poate la niºte discuri de proastã calitate.

Am fost un pic in afara orasului, si dupa vreo 2 frane mai serioase nu se mai simte nici o vibratie in pedala de frana.

Dup-aia am dat si cateva ture pe la Ilioara cu multe frane, si partea de franare si-a recapatat luciul.

Legat de uzura discurilor: daca va uitati in a doua poza din primul post, pe partea dinspre interior, se vede bine ca nu e nici macar 0.5mm uzat.

Apropos, sunt Mintex: franeaza bine, nu scartaie, nu nimic; dar se pare ca ruginesc.

Poza cam intunecata de acum juma de ora:

post-3655-1234715142_thumb.jpg

O sa mai fac altele peste o luna <_<

Pe fata am Ferodo, dar arata ca si cum le-as fi pus saptamana trecuta.

Edited by cos