Jump to content

Cand se uzeaza motorul mai tare?

BMW-HAMANN

Recommended Posts

Am si eu o intrebare rog mult cine poate sa ma ajute.

Am BMW 318i E46 2000 anul.

in carte e scris 87Kwh118 cp la 5500 RPM viteza maxima 206Km/h

am vrut sa stiu un lucru daca merg cu 200 km/h si 5000 RPM adica sub maxim de 206km/h si 5500rpm, traumez motorul sau nu?

Adica ii scurtez zilele motorului daca merg des cu 200 Km/h ???

Multumesc anticipat ! ! !

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am si eu o intrebare rog mult cine poate sa ma ajute.

Am BMW 318i E46 2000 anul.

in carte e scris 87Kwh118 cp la 5500 RPM viteza maxima 206Km/h

am vrut sa stiu un lucru daca merg cu 200 km/h si 5000 RPM adica sub maxim de 206km/h si 5500rpm, traumez motorul sau nu?

Adica ii scurtez zilele motorului daca merg des cu 200 Km/h ???

Multumesc anticipat ! ! !

Permiteti-mi, va rog: <_< ! Multumesc!

Asta e cam ca si cu Alinuta: "bunicuto, bunicuto, pot sa ma joc cu tatele tale?"...

ON: In mod normal, motorul este gandit sa functioneze perfect in parametrii mentionati de producator. Dar in timp, cu siguranta ca se "traumeaza". Adica in conceptia mea, sufera uzura.

Edited by alex mihalciuc

Da il "traumezi" ..

Hai sa-ti dau un exemplu. Am avut mai demult un 316i din 2001 cu motor ca al tau. Am facut Bucuresti-Pitesti in timp "record" 30 min cu 200 km/h. A urmat dealul negru pana la Valcea vreo 40 min. Cand am ajuns la destinatie tremura motorul. S-a lasat cu schimbare furtun recirculare gaze schimbat si valva PCV si eventual 0.001% uzura motor <_<. Tu crezi ca o turatie constanta de 5000-5500 rpm face bine motorului? Crezi ca il intinereste? Daca vrei o valoare exacta a vitezei maxime la care e bine sa mergi fara sa afectezi motorul du-te pe autostrada si mergi in cea mai mare treapta (a 5a) la turatia unde motorul tau are cuplul maxim, adica 3900 rpm. Acolo trebuie sa mergi maxim constant daca ti la masina ta.

LE: Iti recomand sa mergi mai incet. E mai bine pt tine si pt cei din jurul tau. Daca totusi ti sa mergi tare si mai vrei sa te tina si masina ia-ti un motor mai mare.

Edited by B.M.W.

hahahahaha ...!

316i sivrea sa meaga cu 200 km/h.. <_< :) :bashwall:

De , dom'le , daca poate masina! :unsure:

Pai si care ar fi problema, daca scrie ca masina poate merge cu 206 km/h?

Care crezi ca e viteza maxima cu care ar trebui sa mearga ?

hahahahaha ...!

De , dom'le , daca poate masina! :wub:

No problem! Ma distreaza pe mine......te oftici? :wub: :wub:

316i sivrea sa meaga cu 200 km/h.. :unsure: :blink: :blink:

Uita-te mai bine...

De ce? Am la ce? :)

Pai la 4000 de ture ai (avem) 140km/h parca. Si un consum instantaneu de vreo 6 sau 7. Eu pe autostrada merg intre 140 si 170. Cand am fost weekend-ul asta la moeciu i-am dat 160-190 pana la pitesti si apoi destul de forja si pe rucar-bran. Avand in vedere ca am ulei si filtre de calitate, nu cred ca ii dauneaza asa rau motorului. Pe de alta parte ma gandesc ca este un motor care are vreo 9 ani si, din cate stiu eu, 106k km..

hahahahaha ...!

De , dom'le , daca poate masina! :wub:

No problem! Ma distreaza pe mine......te oftici? :wub: :wub:

316i sivrea sa meaga cu 200 km/h.. :unsure: :blink: :blink:

Uita-te mai bine...

De ce? Am la ce? :)

La monitor... Crt sau lcd...

Parerea mea este sa nu treci cu ea de 140 foarte des, asta daca tii la ea , sau la buzunarul tau.

La urma urmei s-au cam dus si timpurile alea in care iti permiteai sa iei o masina sa-i rupi gura o luna 2 , 3 un an si o dadeai mai departe la un fraier poate cu mai mult decat ai luat-o tu. Acum daca vrei sa faci treaba asta sigur iesi in pierdere, ba chiar daca esti prea ghinionist s-ar putea sa nu o mai vinzi in veci , la modul in care se vand masinile in ziua de azi, mai ales bmw-urile.

hahahahaha ...!

De , dom'le , daca poate masina! :unsure:

316-le care l-am avut eu avea viteza maxima 200 iar eu am reusit sa ii dau 205 in austria :blink:

asta demult ca eram si eu incepator. acuma nu mai imi arde

De traumat nu-l traumezi deoarece pur si simplu acest cuvant nu exista! <_<

Daca insa te intrebi daca motorul este mai solicitat si se uzeaza mai mult daca mergi cu el spre turatia maxima, atunci raspunsul este DA.

Cu cat creste turatia cu atat fortele la care sunt supuse elementele in miscare ale motorului cresc semnificativ. Toate elementele in miscare sunt mai solicitate : pistoane, segmenti, cuzineti, arbore, curele, etc.

In principiu uzurile sunt mai mari daca parcurgi 100 de Km la 5000 rpm decat daca parcurgi aceeasi distanta la 4000 rpm.

in germana "traum" inseamna vis. Credeti ca are vreo legatura?

Poate motorul ala si-a dorit toata viata lui sa vada cum e la 200 la ora. Cred ca i s-a implinit visul. Acolo unde M-urile zboara nestingherite. Si-a trait visul .. macar pt o zi. Rest in peace