Jump to content

Cand se uzeaza motorul mai tare?

BMW-HAMANN

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ciupanezule, te-am ginit!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=LxyWUvlh7uE...feature=channel

E frumos ce faci cu fatuca aia???

Nu e "fătucă", e prietena mea. :)

Da. :bashwall:

Am făcut cercuri de 5-6 ori ĂŽn 2 ani de când am maşina, nu ĂŽnseamnă nimic asta.

Ăn filmuleţ am plecat un pic mai tare de pe loc, nu văd care-i problema.

Edited by Ciupanezu

Mi-ai dat tu bani sĂŁ-mi schimb diferenĂžialul? <_<

E problema mea cum ĂŽmi conduc maÂşina.

Nu cred cã diferenÞialul a picat de la câteva cercuri, trebuie avut În vedere faptul cã maºina are 10 ani.

Normal. <_<

Cu cât este mai grea ºi mai puternicã maºina, cu atât este mai solicitatã transmisia.

Nu are legatura.Fiecare piesa este dimensionata pentru caroseria/motorul respectiv.Daca tragi de un 318i sau de un 750i sunt sanse egale sa se strice diferentialele.

de fapt vroiam sa subliniez ca fiecare face ce vrea cu masina lui. pana la urma sunt banii tai tu strici tu repari.

si eu am momente in care dezactivez dsc-ul complet si ma apuc de cerculete sau de derapaje si la final desi miroase a ambreiaj ars si imi pare rau ca poate am uzat motorul/ambreiajul pe partea cealalta ma simt bine ca m-am distrat. important e sa nu faci din asta o obisnuinta. in cazul meu cam odata la cateva luni si doar pe stradute laturalnice unde nu sunt masini parcate sau trafic.

pana la urma m-as simti mai sigur sa fiu pasager intr-un bmw cu un sofer care stie sa controleze o masina cu tractiune spate decat cu un sofer care a mers batraneste toata viata lui

Nu are legatura.Fiecare piesa este dimensionata pentru caroseria/motorul respectiv.Daca tragi de un 318i sau de un 750i sunt sanse egale sa se strice diferentialele.

Chiar ºi aºa, mai greu reuºeºti sã spargi un diferenÞial de 318i decât de M5.

DiferenĂžialele picĂŁ mai des pe motorizĂŁrile mai puternice.

:bashwall: a picat si la mine acum 2 saptamani diferentialul....bine picase mai de mult :unsure:, huruia din ce in ce mai rau de 2-3000 km, dar nu m-a lasat in drum. am mai mers asa ca nesimtitul cu el (credeam ca e doar rulmentul intermediar de la carda, ipoteza vreunui rulment de la vreo roata era exclusa atata timp cat rulmentii de la roti i-am inlocuit pe totii in decembrie cu SKF).

s-au dus rulmentii de la axul pinionului mic, rulmenti din aia n-am gasit pe cotele respective in 2 zile cat am cautat si tinand cont si de faptul ca pilitura din diff m-a cam pus pe ganduri...l-am luat cu totul nou si am terminat balciul, iar de bani nu mai vorbesc <_< :)

Parerea mea este ca diff nu pica doar de la 2-3 cerculete, se mai adauga uzura normala, stilul de condus (cu/fara socuri dese), uleiul daca este/nu de care trebuie).

Uzura motorului creste odata cu nr de km parcusi, calitatea uleiului +a benzinei/motorinei, regimul de turatie exploatare, temperatura mica de lucru, gradul de poluare si intervalul de service raportat la calitatea consumabilelor si a Tarii in care traim...la care se adauga si tzacanitul .....de la volan)

Edited by micky

Mi-ai dat tu bani sĂŁ-mi schimb diferenĂžialul? :bashwall:

E problema mea cum ĂŽmi conduc maÂşina.

Daca incepi cu replici d-astea, esti copil. <_<

Eu subliniam doar ca, relativ la subiectul topicului si sfaturile tale, se aplica proverbul: sa faci ce zice popa, nu... mai ales pentru ca vad multi useri care iti sorb sfaturile din priviri. :)

Ori daca tu una zici, dar cu alta te lauzi - apare o contradictie. Nu toti fanii tai au bani de inlocuit diferentiale, blocuri hidraulice si uneori, chiar si bobine de inductie. :unsure:

iar ati inceput? terminati odata cu contrele astea intre voi ! cine vrea sa inteleaga ceva a inteles cu siguranta , vis-a-vis de toping.

ideea e ca daca tragi mai violent de masina sant sanse sa-ti pice mai repede decat daca ai fi mai calm <_< :)

Daca incepi cu replici d-astea, esti copil. <_<

Eu subliniam doar ca, relativ la subiectul topicului si sfaturile tale, se aplica proverbul: sa faci ce zice popa, nu... mai ales pentru ca vad multi useri care iti sorb sfaturile din priviri. :)

Ori daca tu una zici, dar cu alta te lauzi - apare o contradictie. Nu toti fanii tai au bani de inlocuit diferentiale, blocuri hidraulice si uneori, chiar si bobine de inductie. :bashwall:

Nu sunt copil deloc, problema este că tu tragi concluzii pripite.

Dacă am făcut cercuri cu maşina nu ĂŽnseamnă că sunt un ucigaş de maşini sau că-mi bat joc de maşina mea.

Proverbul pe care l-ai menţionat nu se poate aplica ĂŽn cazul meu pentru că eu chiar ĂŽmi ĂŽntreţin maşina şi o conduc cu grijă.

Este evident faptul că nu pică diferenţialul sau cutia de la câteva cercuri.

Maşina este fabricată ĂŽn octombrie 1998, nu este o maşină nouă sau ĂŽn garanţie.

Pe de altă parte, aici nu e vorba de fani, vedete şi alte lucruri de acest gen.

Orice user citeşte mai multe posturi dintr-un topic şi poate fi de acord cu anumite păreri dacă sunt corect argumentate.

Nu va avea nimeni ĂŽncredere ĂŽntr-un post scris de mine doar pentru că este scris de mine.

Userii acestui forum nu sunt copii, au discernământ şi capacitatea de a trage nişte concluzii.

Este normal să nu existe pe forum multe cazuri de diferenţiale picate din moment ce marea majoritate a maşinilor de pe forum nu sunt foarte puternice şi, pe de altă parte, mulţi preferă să nu scrie pe forum dacă le pică vreo piesă importantă ca să nu aibă probleme la revânzare.

Edited by Ciupanezu