Jump to content

filtru particule?

fili

Recommended Posts

"BĂŁi nene" omu intreba de cum vin ele din fabrica si i-am raspuns. Si tocmai am accentual la sfarsitul raspunsului ca e mai bine fara acel filtru, asta daca nu esti prea ecologist (desi in cazul asta ai avea bicicleta nu bmw).

tre sa fi 3 sferturi nebun sa-ti pui filtru particule retrofit.

ca filtru ala ia din puterea motorului atunci cand "lucreaza" .. si nu face altceva decat sa arda ceva gaze si sa lase teava de esapament curata..... si marele dezavantaj e ca se duce cam repede si tre sa-l schimbi si costa bani (intrebati pe cei cu e90 de vreo 2 ani) <_<

De fabrica nu vine montat insa retrofit exista pentru e46 si nemtii chiar monteaza asa ceva datorita unor "avantaje", sau mai bine spus ca sa poata circula in deplina libertate si pe unde vor (exista restrictii in anumite zone pentru masinile euro3). La ei se trece in certificat si se echivaleaza, la noi RAR nici nu stie unde sunt montate <_<

Care ar fi pentru noi avantajele si dezavantajele ?

post-556-1234948136_thumb.jpg

Edited by NSL_Doru

Filosofia ta este ceva de genul: "DacĂŁ alĂžii aruncĂŁ gunoaie pe jos, eu de ce sĂŁ nu arunc?"

MaÂşinile polueazĂŁ, e o chestie foarte clarĂŁ.

FĂŁ o comparĂŁĂžie ĂŽntre aerul din BucureÂşti, adicĂŁ un oraÂş foarte aglomerat, Âşi aerul din Sinaia sau dintr-un oraÂş mai mic, nu neapĂŁrat de la munte.

Filosofia ta este ceva de genul: "Dacă alţii aruncă gunoaie pe jos, eu de ce să nu arunc?"

nu are nici o legatura...este o chestie foarte realista ca poluarea nu scade in intensitate ...uitate la marea neagra...cat gonoi se varsa in ea...

Edited by POIUYT

Poluarea exista... Efectele se vad... Si oricat de putin ar reduce emisiile poluante un dispozitiv ca filtrul de particule, se considera un castig pentru mediu. Pentru o masina nu prea conteaza, dar la nivel de zeci de mii de masini, ar putea fi semnificativ. Oricum, nu de prosti dau fratii nostri europeni bani pe el <_<

Daca bmw-ul meu polueaza ca nu are filtru de particule atunci un camion sau un atobuz din ala romanesc si nu numai de prin 76 ce face?Eu in schim trebuie sa-mi fac probleme...sa ma mustre constiinta nu?Eventual sa-mi iau un yaris...

Nu a zis nimeni sĂŁ-Ăži faci probleme ĂŽnsĂŁ autobuzele alea din '76 au cam dispĂŁrut.

ĂnsĂŁ este normal sĂŁ fim cu toĂžii preocupaĂži de problema poluĂŁrii.

A fi preocupat nu ĂŽnseamnĂŁ sĂŁ ne legĂŁm cu lanĂžuri ĂŽn faĂža vreunui minister ci sĂŁ fim conÂştienĂži cĂŁ mĂŁsurile date de UE pentru diminuarea poluĂŁrii sunt pozitive.

UE obligĂŁ producĂŁtorii auto sĂŁ echipeze pe standard orice maÂşinĂŁ cu ABS, asta e o altĂŁ soluĂžie pozitivĂŁ.

Nu trebuie sĂŁ credem cĂŁ orice lege este fĂŁcutĂŁ sĂŁ aducĂŁ bani la buget.

Poluarea exista... Efectele se vad... Si oricat de putin ar reduce emisiile poluante un dispozitiv ca filtrul de particule, se considera un castig pentru mediu. Pentru o masina nu prea conteaza, dar la nivel de zeci de mii de masini, ar putea fi semnificativ. Oricum, nu de prosti dau fratii nostri europeni bani pe el <_<

Foarte adevĂŁrat!

e altfel treaba cu filtru de particule... in RO nu e necesar (inca). zicea cineva ca aia euro 3 au voie sa circule pe undeva daca isi monteaza filtru de particule. eu de ex am euro 4 si nu am filtru acela.

in unele tari se plateste taxa anuala pentru emisiile de CO2. pentru asta se monteaza retrofit acel filtru pentru a miscora emisiile de noxe si totodata taxa anuala de poluare.