Jump to content

E36 full sau e46 chel?

Guest mar33

Ce ati alege ?  

263 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ca mandru posesor de E36 zic Urmatoarele :

VREAU E46 , VREAU E46 , VREAU E46 ! ! !

Si asta din simplul motiv ca sunt N cocalari cu E36 !

Corect te inteleg perfect, vad in fiecare zi cate un specimen care ma face sa-mi fie rusine ca am bmw dar nu mi se pare un motiv suficient. Daca schimbi 2 vorbe cu cineva iti dai seama imediat in ce categorie se incadreaza. Iarasi dupa "tuning" (stiti voi la ce ma refer) iti dai seama repede ce fel de om conduce masina respectiva.

In plus de asta in cativa ani cocalarii respectivi vor trece la E46. <_<

Pai cand daca vine vorba de o comparatie in cu masina data de Chris.55, clar nimeni nu s-ar mai uita la un 316i e46 <_<

Dar la e36 cu cat e mai avansat in an, cu atat mai mare este taxa..... ca ramane totusi euro 2....

E46 sunt si e3 daca nu ma insel chiar din primii ani.

Pai cand daca vine vorba de o comparatie in cu masina data de Chris.55, clar nimeni nu s-ar mai uita la un 316i e46 <_<

Dar la e36 cu cat e mai avansat in an, cu atat mai mare este taxa..... ca ramane totusi euro 2....

E46 sunt si e3 daca nu ma insel chiar din primii ani.

Intr-adevar trebuie tinut cont si de taxa,nu am mai urmarit cum s-au desfasurat lucrurile dar se zicea ca o sa revina la taxa initiala care avantaja masinile mai vechi,din 97-98 e destul de mare taxa,dar un 94-95 merge :)

ps:Toate E46 sunt euro 3 :bashwall:

Daca e vorba de 316 vs 316 eu zic ca mai bine sa isi iaOpel Astra <_<

cel mai prost sfat ever !

De ce crezi asta?:) Un 316 ce satisfactii in aduce? in afara de 1-2 litrii la 100km fata de 320,si probabil un pret mai redus decat un 320 la cumparare,cam astea ar fi avantajele

Iar dezavantaje:

- motor slab,in depasiri iei toate icoanele la rand la pupat

- in general cele mai slabe dotari de pe e46

- impozit\asigurare aproape la fel ca la un 320 deoarece are motor de 1900 cmc

etc

offtopic:

prietene de ce iti dai tu cu parerea despre bmw cand tu conduci alfa?

si pe deasupra si alta era tema discutiei nu intra in calcul 320-ul.

Explica-mi te rog,de ce crezi ca cineva isi ia 316 si nu mai strange foarte putini bani pentru a-si lua 320 minim?

pentru ca asa vrea el.

eu am e36 compact.masina e in toate mintile si trage f bine. pe langa asta mai am si un astra h nou nout de care sunt ffff dezamagit.am cu el aproape 10.000 km si te rogi de el sa traga. asa ca sa nu mai facem comparatie intre opel si bmw ca nu are rost. adevarat ce e mai bun la confort data fiind diferenta de ani dar doar atat. si culmea ca am dat 15.000 pe el. a fost cea mai proasta alegere facuta vreodata. bafta

Nu poti compara bmw cu opel pe plan general,aboslut corect ! Deja deviem in opel-uri si altele,ideea de baza e sa incerce sa evite un bmw slab motorizat cu minime dotari,altfel se poate indrepta si spre masinile mentionate de mine anterior.Parerea mea e ca farmecul BMW in asta consta : motorizari performante,dotari premium,tinuta de drum excelenta.Ce rost are un bmw de 120 cai 8valve absolut chel..nu pot sa inteleg de ce se indreapta spre BMW daca vrea putere mica,dotari slabe,probabil semnul BMW care a facut atatia oameni sa-si aduca e36-uri si altele la preturi de 1000-1500 euro din afara.

offtopic

cati anisori ai?

crezi ca toata lumea isi cumpara masina doar in functie de caii putere?

daca tu asa faci , nu stiu daca este varianta cea mai buna dar este treaba ta ce faci cu banii tai la fel cum este traba mea ce fac cu banii mei sau ai bancii.

si inca ceva dac vreau sa merg cu 200 km/h pot sa merg si cu 316 nu numai cu 320.

daca merge mai mult in oras care ar fi diferenta intre 150 cp si 105 cp cand viteza medie este 20 km/h?

Bai fratilor cand aud discutii de genul ca nu iti lua 316 sau 318, ia minim 320 ca alea sunt varza, imi vine sa tampesc, dar care e problema cu 316 si 318 sunt facute pe tir pana in romania, nu sunt tot de BMW proiectate si asamblate, aia au fost tampiti cand au facut modelele astea ? au fost facute din considerente bine gandite de ei, ca doar neamtul nu e prost, au luat in considerare toti clientii posibili, si pe cel cu bani multi si pe cel cu bani mai putini, dar care vrea confort BMW, cand zic confort nu ma refer la scaunul pe care stai, ci la tot ansamblul caroserie-motor, ca doar BMW nu in seamna doar motoare mari si cai multi, BMW insemna placerea de a conduce, iar placerea de a conduce nu se rezuma la motor puternic, ca asa ne-am pune toti motor de BMW pe dacie si am fi mari smardoi.

Wow..nu ma asteptam sa sariti asa multi cu sfaturi..Va multumesc la toti. Ca sa mai reducem din comentarii pro si contra..este vorba de :

E 36

- 316 I benzina 1997 recent adus si inmatriculat

- geamuri electrice, oglinzi electrice heliomate

- trapa electrica

- faruri cu lupa OEM, xenon si angel eyes

- proiectoare ceata

- dublu climatronic

- Instalatie audio originala, + cdplayer mp3 panasonic

- centralizata

- tapiserie din piele neagra originala si incalzire scaune

- computer de bord ala mare cu 18 butoane

- airbag si sofer si pass

- cotiera fata spate

- anvelope noi cu capace bmw

- perdea electrica luneta

- senzori parcare

- ABS

E46

- 316 i motor 1.9 benzina..105 cai fabricatie 2000

- geamuri electrice fata si oglinzi electrice incalzite heliomate

- jante aliaj bmw

- asc abs

- instalatie audio standard cu radiocasetofon

- airbag-uri..6 cred..sau 4..nu mai stiu

- centralizata

- aer conditionat manual...si cam atat

Ca si aspect arata la fel de bine si tehnic se pare la fel de bine...dar cica e46 mai are o bataie mica pe la articulatii

Ca si pret...e36 e 5300 inmatriculat e 46 5800 inmatriculat

Si la 316i poti sa ii pui turbo si te duce la 150cp si 1000 euro cheltuieli, daca vreti detali vb cu rabanne si va explica el toata afacerea, asta in cazul in care vreti CAI MULTI, masina e impecabila si nu vreti sa o schimbati cu vreo bestie cu motor mare (2000 cmc plus).

Nu vreau sa supar si sa jicnesc pe nimeni, dar e destul de stupida batalia asta ce se duce pe forum intre motoare mari si mici, fiecare isi ia de cati bani are, cum zice Badea, sau cel putin asa ar trebui.

eu as alege e46-ele din mai multe considerente:

- e o masina de generatie mai noua, cu multe imbunatatiri

- cu o investitie suplimentara minima o transforma intr-o masina cu dotari decente (ii schimba panoul de AC cu unul de clima automata, ii ia niste jante de aliaj frumoase si pe astea le pastreaza pentru gumele de iarna, ii pune un cd player original, niste trimuri imbracate, cadrane de bord cromate, un xenon aftermarket si deja e o masina frumoasa)

- isi va pastra pretul mult mai bine - gandeste-te ca un e36 - 316i gasesti si la 2-3000 euro daca stai sa cauti putin, pe cand e46 - 316i sub 5-6000 nu prea cred...si ma refer la masini chele aici.

- are ASC care ii va fi de foarte mare folos in special iarna

depinde acum si de starea generala a celor doua masini. daca e46-ele e o cazatura, merge si e36.

spune si care e bugetul

+1 eu in general optez pentru masinile de fabricatie mai recenta

offtopic

cati anisori ai?

daca tu asa faci , nu stiu daca este varianta cea mai buna dar este treaba ta ce faci cu banii tai la fel cum este traba mea ce fac cu banii mei sau ai bancii.

si inca ceva dac vreau sa merg cu 200 km/h pot sa merg si cu 316 nu numai cu 320.

daca merge mai mult in oras care ar fi diferenta intre 150 cp si 105 cp cand viteza medie este 20 km/h?

Deci ti-ai luat BMW pentru sigla in sine,nu cred ca iti poate aduce satisfactii un 316 slab dotat cum sunt mai toate,probabil nu ai auzit despre masini slab-motorizate daca raportezi km\cp probabil 316 e fix cat loganul de 90 cai ,evident ca daca exista 308i cu 3 cilindrii 800 cmc ca matiz-ul erai primul care ar fi cumparat asa ceva nu? ca,ideea e sa fie bemve si sa consume cat o dacie,si daca se poate sa stai vara cu geamul deschis pentru ca e prea cald,si sa dai la manivela cand deschizi geamul..toate sacrificiile astea pentru un pret MINIM,dar n-ai ce-i zice frate e bemve,nu?

Evident ca este treaba ta ce faci cu banii tai,sau respectivul user care a initiat topicul cu ai sai.A cerut un sfat,si a primit de toate felurile,sa-si aleaga <_<

Edit: Nu ai cum sa fi subiectiv,vad ca ai 316 :)

Edited by Chris.55

Si la 316i poti sa ii pui turbo si te duce la 150cp si 1000 euro cheltuieli, daca vreti detali vb cu rabanne si va explica el toata afacerea, asta in cazul in care vreti CAI MULTI, masina e impecabila si nu vreti sa o schimbati cu vreo bestie cu motor mare (2000 cmc plus).

Nu vreau sa supar si sa jicnesc pe nimeni, dar e destul de stupida batalia asta ce se duce pe forum intre motoare mari si mici, fiecare isi ia de cati bani are, cum zice Badea, sau cel putin asa ar trebui.

Ăţi dai seama că fiabilitatea va scădea drastic şi că maşina nu va funcţiona şi nu se va comporta ca una de 150 cp de fabrică.

Cred că un E36 ar fi mai bun pentru cineva care nu-şi permite un E46 dotat şi cât mai recent.

Un E36 de 6000 € arată de 10 ori mai bine decât un E46 de 6000 €.

Pe de altă parte, nu văd de ce ar cumpăra cineva un 316 foarte dotat când poate cumpăra un 318is foarte dotat.

Edited by Ciupanezu

offtopic

cati anisori ai?

Deci ti-ai luat BMW pentru sigla in sine,nu cred ca iti poate aduce satisfactii un 316 slab dotat cum sunt mai toate,probabil nu ai auzit despre masini slab-motorizate daca raportezi km\cp probabil 316 e fix cat loganul de 90 cai ,evident ca daca exista 308i cu 3 cilindrii 800 cmc ca matiz-ul erai primul care ar fi cumparat asa ceva nu? ca,ideea e sa fie bemve si sa consume cat o dacie,si daca se poate sa stai vara cu geamul deschis pentru ca e prea cald,si sa dai la manivela cand deschizi geamul..toate sacrificiile astea pentru un pret MINIM,dar n-ai ce-i zice frate e bemve,nu?

Evident ca este treaba ta ce faci cu banii tai,sau respectivul user care a initiat topicul cu ai sai.A cerut un sfat,si a primit de toate felurile,sa-si aleaga <_<

Edit: Nu ai cum sa fi subiectiv,vad ca ai 316 :)

off:domnu chris55 eu zic sa iti vezi de treaba ta si sa nu mai vorbesti daca nu deti un bmw! ramai la alfa ta si atat!

nu cred ca afirmatia ta cum ca un 316 e echivalentul unui logan de 90 de cai este de bun augur aici chiar pe forum bmw,si eu am un 316 si sunt foarte multumit de puterea motorului,am ales aceasta motorizare pt simplu fapt ca era primul bmw si nu vroiam sa ma vedeti la pro tv zicand iar Esca "baiat de bani gata sau teribilist"!

on:eu as alege e 46 pt ca este un model mai nou si zic eu ca nici nu as pierde asa mult la vanzare