Jump to content

E36 full sau e46 chel?

Guest mar33

Ce ati alege ?  

263 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Hmm...ma intreb daca km sunt reali ? , oricum se vede ca masina este intretinuta ,dar totusi pretul este cam mare .Si chiar daca masina merita bani aia cea ce nu prea cred , sa nu uitam ca in tara noastra se plateste si o taxa de prima inmatriculare care nu este deloc de neglijat .

• Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Daca cumperi un E36 nu inseamna ca il poti repara sau ii face schimbul de ulei in fata blocului.

De ce asa mare filozofie sa schimbi uleiul la un e36? Vorba aia, avion nu e.

Uite de asta suntem asa "romani" de ce sa il schimb in fata blocului cand pentru 20 de lei il pot schimba la un service.

Asai ca mereu ii vad pastia din UE ca isi repara masinile in fata blocului sau casei . . . ! Zau acum mai ai putin si spui ca romani se feresc de carpeli si cumpara mereu piese noi originale . . . Dohhh <_< . Si ce daca ma duc la service ?! POate nu ma simt in stare sa umblu eu pe la motor , ca doar nam o diploma in mecanica . . .

Uite de asta suntem asa "romani" de ce sa il schimb in fata blocului cand pentru 20 de lei il pot schimba la un service.

Pai si la service ce iti face in plus? Te indeamna sa pui metabond sau nu stiu ce alta dracie (ceva alb, nu-mi vine acum numele)?

Eu unul nu am incredere in unele service-uri din oras la noi.

Mai ales daca nu merge cu piesele tale, si stai de fata si te uiti ce-ti fac la masina.

Pot sa zic si eu o parere,asta in calitate de proprietar de e46 "chel" cum ii ziceti voi,un 316i din '2000....Eu l-am luat direct din hamburg anul trecut in mai si am dat pe el acolo 6500 euro asta dupa ce am colindat toata germania dupa un 520i-525i dupa 2000,ca aia vroiam....Am gasit o gramada de cazane care dupa parerea mea faceau de rusine sigla si ca sa nu o mai lungesc in final am gasit un e 46,cu aer nu cu clima,fara trapa,comenzi pe volan sau altele.....De ce l-am luat????Pentru ca cel care il cumparase avea 74 de ani in momentul in care a cumparato el,pentru ca nu e alergata masina(omu locuia in hamburg si nu o folosea decat pentru deplasari in oras sau in jurul lui),avea 138.000km reali dupa cum am constata si la toate testele facute prin romania.....Si in primul rand am luat-o pentru fiabilitate,siguranta si comfort!!!De ce toata lumea care ia bmw se gandeste numai la alergat,demaraje,viteza......etc?Recunosc ca e cam slabuta la 105 cai,dar credeti-ma se descurca excelent pe sosea fara probleme la depasiri!Ma uit cum sunt o gramada de putoi de tarani cu permisu abia luat prin arges(am vazut toti cum)cu loganuri care au 75 de cai care fac niste depasiri la mustata de ti se taie respiratia si eu(sau altii) cu bmw de 105 cai spunem ca nu ne bazam pe ele si ca "luam toate icoanele la pupat" cum zicea cineva.Poate o sa par un pic aiurea,dar nemtii au o mentalitate:vrei putere iei masini cu motoare mari,vrei comfort si siguranta iei aceasi masina dar cu motor mai mic....La noi e acum o moda ca toata lumea sa aibe bmw sau mercedes si sa traga de sa rupa chiar daca au motoare mici si nu sunt facute pentru viteza sau scartait....

Concluzie:cu riscul de a ma repeta,sunt unii care vor fiabilitate,siguranta si comfort dar nu au nevoie de viteze ametitoare sau "figuri"si aleg firme mari(mercedes,bmw,volvo...etc)dar motoare mici si sunt unii care vor adrenalina si aleg motoare puternice.

Acum legat de subiectul topicului,eu as alege e46 din simplul motiv ca e mai noua,mai sigura,sunt mai multe accesorii pentru ele,si dupa parerea mea e mai frumoasa la forme,mai rotunjita.....Asta presupunand ca ambele masini arata si merg la fel(ma refer fara incidente,rugina...etc).

Edited by ceaun

Pai si la service ce iti face in plus? Te indeamna sa pui metabond sau nu stiu ce alta dracie (ceva alb, nu-mi vine acum numele)?

Eu unul nu am incredere in unele service-uri din oras la noi.

Mai ales daca nu merge cu piesele tale, si stai de fata si te uiti ce-ti fac la masina.

Incerca la Didi Rosca:)

@ceaun: Existã momente când simÞi lipsa unor opÞiuni?

Sunt sigur ca exista multe momente cand vrei ca masina sa aiba ceva mai multe dotari, ex xenon vs faruri clasice (vb de xenon original), dar sigur cei cu xenon poate se gandesc la farurile adaptive asa ca intodeauna este loc de mai bine.

Cand am luat BMW-ul mi s-au parut suficiente, acum m-am familiarizat cu masina parca e loc de mai bine.

Am si un argumet pt lipsa unor optiuni: Geamurile electrice spate. Eram in tranzit prin Oradea vara la aprox 28 de grade afara am oprit sa mancam un amic a ramas in masina, nu se simtea bine, fara sa vreau (din obisnuinta), am inchis masina din telecomanda, dupa o ora cand ne-am intors din oras acesta era dezhitratat si fara viata aproape. L-am dus la o terasa am turnat apa pe el si cu greu si-a revenit nu mai putea sta in picioare. Nenorocul lui a fost ca tel era descarcat.

Cu geamuri actionate manual s-ar fi descurcat.

Un al amic cu Audi A4 a ramas blocat in masina in timp e cheia era undeva pe capota lasata, i-a fost usor a deschis geamul manual la spate si a iesit din masina.

Edited by ionatan

lucreaza pe langa RAR la suceava prin scheia. a fost framiu odata la el la service cu un suierat la motor si numai s-a uitat la el si l-a ascultat odata si ia zis ca e o fulie, 320D din 2000. repara omu masini de prin germania prin telefon. e cam greu sa il gasesti liber dar e bun tipu.

lucreaza pe langa RAR la suceava prin scheia. a fost framiu odata la el la service cu un suierat la motor si numai s-a uitat la el si l-a ascultat odata si ia zis ca e o fulie, 320D din 2000. repara omu masini de prin germania prin telefon. e cam greu sa il gasesti liber dar e bun tipu.

Asa da, daca ai omul tau, la care mergi mereu, si iti face treaba buna, merita.

Dar cand mergi la service si vezi ca niste copii de 18-20 de ani incep a-ti controla masina cu ciocanul...

Uite asa arata interiorul la E46 care l-am avut si asa arata interiorul la e36 care il am acum.Nu vorbim de xenon,angel sau nu stiu ce ci de dotarile la confort a masinii.

Prima poza pare mai confortabila. Celelalte doua.. cam rigide <_<

Ai avut nevoie de bani? Sau de ce te-ai intors de la e46 la e36?

Edited by chriss

Ba ciupanezule sa stii ca simt lipsa la unele optiuni,in special la clima,dar decat sa iau o masina tavaliata,doar ca are nu stiu ce in plus si sa bag bani in ea de sa-mi sara ochii mai bine una mai slab dotata dar impecabila,nealergata,atat estetic cat si la motor....Multi nu gandesc ca mine,dar fiecare om are parerea lui....

Apropo,cu riscul de a fi offtopic si pentru asta imi cer scuze, am o intrebare:merge schimbat aerul conditionat cu clima si daca exista pe undeva vreun link legat de asta poate mi-l dati si mie ca eu nu-l gasesc....

Uite asa arata interiorul la E46 care l-am avut si asa arata interiorul la e36 care il am acum.Nu vorbim de xenon,angel sau nu stiu ce ci de dotarile la confort a masinii.

Prima poza pare mai confortabila. Celelalte doua.. cam rigide <_<

Ai avut nevoie de bani? Sau de ce te-ai intors de la e46 la e36?

Nu, nu am avut nevoie de bani,pisica a costat 7500, e46 l-am dat cu 7900,am vrut eu pisica si nu regret nici o clipa ca am facut schimbul.

"Nu, nu am avut nevoie de bani,pisica a costat 7500, e46 l-am dat cu 7900,am vrut eu pisica si nu regret nici o clipa ca am facut schimbul."

Interesant ce zici tu.... <_<

Chiar asa a fost, vezi ca sunt la "masina mea" ambele masini.

Guest mar33

Hm..credeam ca sunt singurul....si eu am dat e46 pe e36 si sunt mai multumit.

Uite ce aveam inainte:

Si uite ce am acum:

Urmeaza sa-i pun jante si piele! <_<

Edited by mar33

Am si un argumet pt lipsa unor optiuni: Geamurile electrice spate. Eram in tranzit prin Oradea vara la aprox 28 de grade afara am oprit sa mancam un amic a ramas in masina, nu se simtea bine, fara sa vreau (din obisnuinta), am inchis masina din telecomanda, dupa o ora cand ne-am intors din oras acesta era dezhitratat si fara viata aproape. L-am dus la o terasa am turnat apa pe el si cu greu si-a revenit nu mai putea sta in picioare. Nenorocul lui a fost ca tel era descarcat.

La mine se deschid uºile din interior dacã tragi de 2 ori de mânerul interior al uºii.

Ba ciupanezule sa stii ca simt lipsa la unele optiuni,in special la clima,dar decat sa iau o masina tavaliata,doar ca are nu stiu ce in plus si sa bag bani in ea de sa-mi sara ochii mai bine una mai slab dotata dar impecabila,nealergata,atat estetic cat si la motor....Multi nu gandesc ca mine,dar fiecare om are parerea lui....

Apropo,cu riscul de a fi offtopic si pentru asta imi cer scuze, am o intrebare:merge schimbat aerul conditionat cu clima si daca exista pe undeva vreun link legat de asta poate mi-l dati si mie ca eu nu-l gasesc....

Bine bĂŁ ceaun.

Problema este cĂŁ o maÂşinĂŁ slab dotatĂŁ nu trebuie neapĂŁrat sĂŁ fie super ĂŽntreĂžinutĂŁ iar alta dotatĂŁ sĂŁ fie "tĂŁvĂŁlitĂŁ", starea tehnicĂŁ nu are nici o legĂŁturĂŁ cu dotĂŁrile.

PoĂži sĂŁ-Ăži pui panoul de climĂŁ ĂŽnsĂŁ nu va funcĂžiona ca o climĂŁ veritabilĂŁ.

"Nu, nu am avut nevoie de bani,pisica a costat 7500, e46 l-am dat cu 7900,am vrut eu pisica si nu regret nici o clipa ca am facut schimbul."

Interesant ce zici tu.... <_<

Chiar asa a fost, vezi ca sunt la "masina mea" ambele masini.

Interesant...eu am E36 si imi place si E46...

Este o vorba care umbla prin bobor si care spune ca masini adevarate s-au facut pana prin 2000.

E46 e mai modern, cu mai multa electronica. E36 e mai spartan, dar asta nu inseamna ca e mai putin placut.

La mine se deschid uºile din interior dacã tragi de 2 ori de mânerul interior al uºii.

Bine bĂŁ ceaun.

Problema este cĂŁ o maÂşinĂŁ slab dotatĂŁ nu trebuie neapĂŁrat sĂŁ fie super ĂŽntreĂžinutĂŁ iar alta dotatĂŁ sĂŁ fie "tĂŁvĂŁlitĂŁ", starea tehnicĂŁ nu are nici o legĂŁturĂŁ cu dotĂŁrile.

PoĂži sĂŁ-Ăži pui panoul de climĂŁ ĂŽnsĂŁ nu va funcĂžiona ca o climĂŁ veritabilĂŁ.

Ti-am zis "ba" in sensul prietenesc nu am intentionat sa sune a taranism....Scuze daca a parut altfel!Si iti dau dreptate dar cand ai o anumita suma intotdeauna tinzi spre ceva mai mult chiar daca nu te incadrezi in bani....Am un prieten care si-a dat o bijuterie de golf 4 din 99,doar ca sa-si ia bmw si gasise unu din 99(un 316i) frumusel foc da slab ca dotari dar nu ia placut si a dat 6000 pe un cazan de 318 din 2000 cu multe dotari intr-adevar,dar nu cred ca mi-ar ajunge o ora sa insir cate defecte are si asta doar ce am vazut eu care nu sunt mecanic.....Da si-a luat omu BMW!!!!.Dupa mine mai baga cel putin 2000 de euro in ea doar ca reparatii nu ca tuning sau facelifturi...Asa ca revin la parerea mea,decat una cu dotari si cazuta mai bine una mai slab dotata si bine intretinuta....