Jump to content

consum ulei

Recommended Posts

la rulajul asta nu cred ca este normal sa consume asa de mult ulei. Credca un maxim de 1l la 10.000 km poate fi considerat mai normal, si asta daca e motor diesel.

Dar vezi ca au fost mai multe posturi legate de consumul de ulei. La diesel ma refer in continuare.Unii scriau ca dupa ce au schimbat filtrul epurator a disparut si problema legata de consumul de ulei. Altii aveau problema astadin cauza turbinei. Cauzele pot fi multiple. Nu ar strica sa se uite bine pe sub masina sa vada daca se scurge pe undeva, ex busonul de evacuare, filtrul de ulei, etc....

la rulajul asta nu cred ca este normal sa consume asa de mult ulei. Credca un maxim de 1l la 10.000 km poate fi considerat mai normal, si asta daca e motor diesel.

Dar vezi ca au fost mai multe posturi legate de consumul de ulei. La diesel ma refer in continuare.Unii scriau ca dupa ce au schimbat filtrul epurator a disparut si problema legata de consumul de ulei. Altii aveau problema astadin cauza turbinei. Cauzele pot fi multiple. Nu ar strica sa se uite bine pe sub masina sa vada daca se scurge pe undeva, ex busonul de evacuare, filtrul de ulei, etc....

Aiurea! Motoarele pe benzina si in special M54-urile consuma ulei de rup, in niciun caz mai putin decat diesel-urile.

verifica daca nu ai ulei sub filtru de ulei e o garnitura acolo din cuciuc care in timp devine casanta si nu mai inchide calumea si trebuie schimbata poate e asta, mai poate curge pe la semering , is multe variante pe unde se poate consuma(pierde) uleiul.

denti marius: mototul e pe benzina...

ktu: chiar daca e benzinar, 1 l la mia de km mi se pare enorm...cu atat mai mult cu cat omul merge decent cu masina, care este si cu cutie automata!

bmm: a fost la bavaria cu ea...presupun ca au cautat-o aia peste tot. mai mult, i-au spus ca acest consum este normal!!!! <_<

una peste alta, stie careva un service care ar putea sa il ajute in mod real pe om?

multumesc.

Sfatul meu e sa mearga sa controleze:

- busonul de evacuare din baie, poate nu e strans bine si pierde

- filtrul de ulei si garniturile alea de langa el

- semeringul ala, desi un litru pe la semerig mi se pare enorm de mult. La un mercedes w124 motor 2000 diesel, papa ulei can 1.5l la 10.000 km si pierdea si pe la semering.Si motorul avea peste 200.000 km.

- nu ar strica sa verifice chiar baia sa nu fie fisurata si sa verifice si pe la garnitura de la baie.

Daca motorul merge in parametri ( nu scoate fum, nu se opinteste cand il calca, nu e zgomotos) ar trebuie sa piarda pe undeva. Un motor care consuma asa mult ulei trebuie sa aiba uzuri mari , prin urmare ii scad si performantele.

Fratemiu avea o problema asemanatoare la un Peugeot 307 benzina, de 1.6l, motorul cica ii consuma 1.5-2l / 10.000km. Nu pierdea nimic pe nicaieri. Ciudat e ca dupa o revizie(ulei, filtre) a disparut problema cu consumul de ulei. Acum are 8500 km si nu a piedut ulei decat maxim 200 ml.

In ultima instanta i-as recomanda si lui un schimb de ulei cu filtre, cu tot ce trebuie. E posibil sa piarda ulei pe undeva unde nu e vizibil asa usor.

Sfatul meu e sa mearga sa controleze:

- busonul de evacuare din baie, poate nu e strans bine si pierde

- filtrul de ulei si garniturile alea de langa el

- semeringul ala, desi un litru pe la semerig mi se pare enorm de mult. La un mercedes w124 motor 2000 diesel, papa ulei can 1.5l la 10.000 km si pierdea si pe la semering.Si motorul avea peste 200.000 km.

- nu ar strica sa verifice chiar baia sa nu fie fisurata si sa verifice si pe la garnitura de la baie.

Daca motorul merge in parametri ( nu scoate fum, nu se opinteste cand il calca, nu e zgomotos) ar trebuie sa piarda pe undeva. Un motor care consuma asa mult ulei trebuie sa aiba uzuri mari , prin urmare ii scad si performantele.

Fratemiu avea o problema asemanatoare la un Peugeot 307 benzina, de 1.6l, motorul cica ii consuma 1.5-2l / 10.000km. Nu pierdea nimic pe nicaieri. Ciudat e ca dupa o revizie(ulei, filtre) a disparut problema cu consumul de ulei. Acum are 8500 km si nu a piedut ulei decat maxim 200 ml.

In ultima instanta i-as recomanda si lui un schimb de ulei cu filtre, cu tot ce trebuie. E posibil sa piarda ulei pe undeva unde nu e vizibil asa usor.

m-am intalnit cu prietenul meu acum 5 minute. l-am pus sa o tureze in 6000...niciun pic de fum!

a spus ca masina a fost suita pe rampa, i s-au verificat toate garniturile si locurile pe unde ar putea pierde ulei. verificarea la tester nu i-a dat nicio eroare (problema).

in consecinta, aia de la bavaria au spus ca acest consum (de 1 l la 1000 km!!!!) este normal. ca este o limita maxima admisa a consumului la acest gen de masina!

probabil ca asa o fi...mie unuia mi se pare aberant <_<

ktu: chiar daca e benzinar, 1 l la mia de km mi se pare enorm...cu atat mai mult cu cat omul merge decent cu masina, care este si cu cutie automata!

Nu am zis ca e un consum normal. Era o remarca vis-a-vis de o opinie conform careia motoarele diesel ar trebui sa consume mai mult ulei. Cred ca nici un motor M nu e justificat sa consume atata ulei in regim de mers normal.

vezi ce-am scris aici ca sa nu mai scriu ceva asemanator inca odata;

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=52239

ok, multumesc.

masina merge perfect...nu scoate fum la turatii mari, nu pierde ulei pe nicaieri...dar consuma ENORM!

acum mi-a spus ca la ultimul schimb a folosit 5 W 30. ar putea influenta calitatea acestui ulei consumul mare?!

Azi am intrebat la AB vis a vis de consumul de ulei. Un mecanic mi-a raspuns ca aproape la toate masinile vandute de ei apare aceasta problema. Un X5 benzina cica ar consuma chiar 2 litri/10.000 km. Mecanicul respectiv credea ca din cauca ca sunt moatare puternice apare acest consum de ulei. La care se mai adauga evident stilul de condus.

In legatura cu calitatea uleiului as indrazni sa recomand sa faca un schimb de ulei si filtre la AB, si atunci cu siguranta va avea uleiul potrivit in motor. E mai scump putin si uleiul si filtrul si manopera, dar nu cu foarte mult.Parerea mea e ca merita incercata si varianta asta.

Azi am intrebat la AB vis a vis de consumul de ulei. Un mecanic mi-a raspuns ca aproape la toate masinile vandute de ei apare aceasta problema. Un X5 benzina cica ar consuma chiar 2 litri/10.000 km. Mecanicul respectiv credea ca din cauca ca sunt moatare puternice apare acest consum de ulei. La care se mai adauga evident stilul de condus.

In legatura cu calitatea uleiului as indrazni sa recomand sa faca un schimb de ulei si filtre la AB, si atunci cu siguranta va avea uleiul potrivit in motor. E mai scump putin si uleiul si filtrul si manopera, dar nu cu foarte mult.Parerea mea e ca merita incercata si varianta asta.

din cate stiu eu, omul a facut toate schimburile la AB.

revin cu intrebarea: 5 W 30 e un ulei ok?

E foarte bun uleiul. poate sa incerce cu 0w40 si cred ca ii va consuma mai putin.

E foarte bun uleiul. poate sa incerce cu 0w40 si cred ca ii va consuma mai putin.

Pana acum 2 ani AB recomanda ulei 0W, in prezent recomanda 5W, mai ales la motoarele cu peste 100.000 km. De cat timp ii consuma asa mult ulei? E ceva recent sau e mai de demult problema?

Pana acum 2 ani AB recomanda ulei 0W, in prezent recomanda 5W, mai ales la motoarele cu peste 100.000 km. De cat tim

p ii consuma asa mult ulei? E ceva recent sau e mai de demult problema?

nu i-a consumat asa mult dintotdeauna. cica de la 100.000 km au inceput problemele...

nu i-a consumat asa mult dintotdeauna. cica de la 100.000 km au inceput problemele...

Pai sa se duca in service la BMW sa verifice, sa afle de unde este problema.

pai fratilor! tocmai aici este problema! a fost de doua ori la AB, au pus-o la aparate, au controlat-o in toate gaurile...si nimic!

nu au gasit practic nicio problema. si i-au spus ca acest consum este normal (la o masina cu cutie automata...mers mai mult decat decent)!

in consecinta...cineva binevoitor de pe acest forum ii poate recomanda un service care sa poata da un verdict corect la problema mentionata?

precizez ca omul este strain si chiar daca stie bine romaneste ma gandeam sa nu isi bata aia joc de el.

multumesc.

Prieteni, totate 2.2, 2.0 dupa 2001 au probleme mari cu consumul de ulei.....segmenti de ungere nu au fante pt ''razuirea" uleiului de pe camasa cilindrului, au gaurele multe si mici cu diametrul mic, care dupa 100000 de km se infunda cu calamina si segmentul"plimba "uleiul pe camasa cilindului arzandu-l in loc sa il stearga si sa il duca in interiorul pistonului. numai cele de 2.5 in sus au fante. deci nu are rost sa faceti nimik. Rezolvarea ...schimb de segmenti.