Jump to content

Tremura de nu mai stiu ce sa`i fac...:(

Recommended Posts

s`a rezolvatttintr`adevar erau discurile...faza e ca nici un service nu mi`a zis de ele si nici eu nu ma gandeam ca niste discuri...aparent bune pot provoca atatea batai de cap si sa iti dea senzatia ca masina se poate rupe in orice moment...oricum de cand le-am pus pe astea mi`e mai mare dragu sa franez...astea ce le`am cumparat acum sunt BOSH...sper sa ma tine mai mult de 3 luni..<_<...thx myxage

pai placutele oricum aveam de gand sa le schimb ca doar ce am luat masina si habar nu am cat o fi mers fostul proprietar cu ele. De mentionat ar fi ca masina din iunie 2008 pana in februarie 2009 a stat parcata la firma de unde am achizitionat-o, asta daca ajuta cu ceva la solutionarea problemei...

intr-adevar creste un pic cheltuiala daca mai pun si discurile care cred ca si alea costa ceva mai mult decat placutele <_<

LE: apropo de discurile de frana, ce masura trebuie sa aibe? ca vad aici masuri diferite: 286x22; 300x22; 276x19...

Edited by dumi

pai faza e ca aici intri intr-o baza de date online, iti dai nr de inmatriculare si iti apar acolo toate piesele care ti se potrivesc.. si apareau mai multe variante cu mai multe dimensiuni, asta era ideea

In baze de date intri peste tot, nu numai acolo...cautand dupa VIN asa cum bine zice Ciupanezu, vezi exact ce merge la tine, dar decat sa cauti tu, mai bine mergi la o reprezentanta ceva si se dumiresc ei cu siguranta despre ce e vorba. Nu are rost sa comanzi sau sa schimbi componente pe ghicite cand poti merge la sigur din prima..

Edited by DanS

ideea era ca de la magazine gen (ausburg-cum e in ro) ei mai ieftin decat de la reprezentanta bmw, cel putin aici. in alta ordine de idei, cand introduc nr de inmatriculare aici, imi apare direct acel VIN pe care il am eu la masina, e bine pus la punct sistemul.. ca daca merg la service direct, mecanicul daca isi urmareste interesul, in loc sa imi zica ca dincolo costa un disc pe fata 70 de euro, are tot interesul sa il cumpere de undeva unde poate costa 90-100 de euro, si atunci ce afaracere am facut? la 4 discuri imi iese unul gratis daca fac comanda in prealabil. voi aveti dreptate, inseamna ca voi face 2 drumuri, mai intai unul la service sa constate aia despre ce e vb, poate ca sunt doar placutele, sau poate e ceva mai rau, si daca e ceva mult mai rau (sper eu culmea) atunci merg cu masina napoi la cel de la care am luat-o si ii cer socoteala, mai am vreo 2 luni jumate garantie la ei...<_<

N-ai ĂŽnĂželes.

La orice magazin de piese au un catalog de piese ĂŽn care pot introduce acele caractere din numĂŁrul de identificare al maÂşinii.

Astfel vor apĂŁrea doar discurile de pe maÂşina ta, nu toate discurile care pot fi montate pe un E46 oarecare.

PoĂži sĂŁ postezi ultimele 7 caractere din VIN?

Le gĂŁseÂşti la rubrica 3 ĂŽn talon.

• 2 weeks later...

Am si eu o intrebare si nu as vrea sa deschid alt topic ca sa ma lamuresc. A inceput si la a mea sa tremure volanul, dar cam pe la 80-90 km/h si numai in linie dreapta. La viteze mai mari nu mai tremura, si nici in curbe luate cu viteza mare. Sint discurile ovalizate?

Cind am schimbat placutele asta-toamna mecanicul mi-a zis ca la urmatorul schimb de placute o sa fie nevoie sa schimb si discurile, iar intrebarea mea e: sint cumva alte discuri si placute la bmw-urile cu M-technik paket? E prea tirziu sa sun la ora asta la BMW sa intreb si as vrea sa ma uit pe net sa vad cit costa. Deci, din experientele voastre, sint aceleasi discuri pe toate masinile E36-urile la aceeasi motorizare?

Mulsumex mult.

Am si eu o intrebare si nu as vrea sa deschid alt topic ca sa ma lamuresc. A inceput si la a mea sa tremure volanul, dar cam pe la 80-90 km/h si numai in linie dreapta. La viteze mai mari nu mai tremura, si nici in curbe luate cu viteza mare. Sint discurile ovalizate?

Cind am schimbat placutele asta-toamna mecanicul mi-a zis ca la urmatorul schimb de placute o sa fie nevoie sa schimb si discurile, iar intrebarea mea e: sint cumva alte discuri si placute la bmw-urile cu M-technik paket? E prea tirziu sa sun la ora asta la BMW sa intreb si as vrea sa ma uit pe net sa vad cit costa. Deci, din experientele voastre, sint aceleasi discuri pe toate masinile E36-urile la aceeasi motorizare?

Mulsumex mult.

cand franezi, se simt ceva socuri in pedala?

Da, se cam simt. Deci tin piciorul la acelasi nivel pe pedala iar masina frineaza cam in trepte ca sa spun asa, sau cel putin cam asa se simte in pedala. Dar la fel, parca nu intotdeauna. Inca o intrebare: discurile de frina de pe spate nu sint aerisite? Ca si alea parca hârjcåie putin si ma gindesc sa schimb totul complet, daca tot e sa-l deranjez pe mecanic. Gasii acuma pe e-bay set complet de discuri plus placute plus ce-mi mai trebuie pentru frina de mina la 55 euro, dar discurile nu sint aerisite. Asa o trebui sa fie? Mi se par totusi putin cam ieftine ca sa fie vreo calitate, mai caut.

Da, se cam simt. Deci tin piciorul la acelasi nivel pe pedala iar masina frineaza cam in trepte ca sa spun asa, sau cel putin cam asa se simte in pedala. Dar la fel, parca nu intotdeauna. Inca o intrebare: discurile de frina de pe spate nu sint aerisite? Ca si alea parca hârjcåie putin si ma gindesc sa schimb totul complet, daca tot e sa-l deranjez pe mecanic. Gasii acuma pe e-bay set complet de discuri plus placute plus ce-mi mai trebuie pentru frina de mina la 55 euro, dar discurile nu sint aerisite. Asa o trebui sa fie? Mi se par totusi putin cam ieftine ca sa fie vreo calitate, mai caut.

Ai dreptate, cauta exact cu ce este masina ta echipata. Pot sa te ajut daca-mi dai mai multe detalii

Deci mai cautai si la aceeasi firma gasii si pentru fata, discuri ventilate plus placute la 65 euro cu tot cu taxe postale. Firma respectiva e din 2001 pe e-bay si are aproape 55.000 calificative, procent 100%.

Iar eu am un 320i touring cu M-technik (de aia intrebam daca sint alte discuri, sau sint tot cele serie) din iulie '97.

Deci mai cautai si la aceeasi firma gasii si pentru fata, discuri ventilate plus placute la 65 euro cu tot cu taxe postale. Firma respectiva e din 2001 pe e-bay si are aproape 55.000 calificative, procent 100%.

Iar eu am un 320i touring cu M-technik (de aia intrebam daca sint alte discuri, sau sint tot cele serie) din iulie '97.

Smudo, la ce am eu, pentru ce-ai zis tu apar numai discuri ventilate si pe fata si pe spate..Cel mai usor e sa dai roata jos si sa te convingi ca asa este. Daca asa are, e bine sa iei la fel

Da, ma cam saturai de cautat pe e-bay sa vad daca gasesc discuri ventilate si pe spate, si nu vazui ventilate (pe spate) decit pentru 323i si 328i. O sa ma mai uit, dar pina la urma cred ca cel mai bine dau o roata de pe spate jos si ma uit acolo. Vineri merg la mecanic sa se uite si el la frine, daca e sa le schimb (ceea ce cred ca e) postez aici despre un eventual nou comportament al masinii.

Merci pentru ajutor Dan.

Da, ma cam saturai de cautat pe e-bay sa vad daca gasesc discuri ventilate si pe spate, si nu vazui ventilate (pe spate) decit pentru 323i si 328i. O sa ma mai uit, dar pina la urma cred ca cel mai bine dau o roata de pe spate jos si ma uit acolo. Vineri merg la mecanic sa se uite si el la frine, daca e sa le schimb (ceea ce cred ca e) postez aici despre un eventual nou comportament al masinii.

Merci pentru ajutor Dan.

Oricad cu placere <_<

Asa deci, fusai azi la mecanic, zisa ca sa-mi echilibrez rotsile, si cica as avea si discurile putsin cam ovalizate, dar cica ar mai merge. Si cica ce-am gasit pe net (frine complete) la 120 € ar fi de plastilina, sa nu dau banii pe asa prostii si sa caut unele mai scumpe.

In concluzie, mai am putin si pun rotsile de vara pe masina, o sa le echilibrez pe alea si daca iar imi mai tremura atunci schimb frinele. Pe spate nu am discuri ventilate, ci normale.