Jump to content

Zgomot de la bord

Recommended Posts

Salut,

am o problema care aproape ma scoate din minti. La turatia peste 2500 rpm incepe sa se aude un zgomot enervant de la board. Daca accelerez se aude si mai tare, iar daca apas ambreiajul (schimb viteza) nu se mai aude, pana nu las pedala de ambreiaj. Dupa aia iara.... bashwall.gif Zgomotul este un fel de scartait.

A mai patit cineva asa? Cred ca e de la turometru dar nu's sigur ptr ca la relanti daca turez masina nu face...

Masina e un E36 318i din 94.

Please help.....

ai mai deschis un topic intr-o rubrica total aiurea... la Vanzari <_>

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=52464

ti l-am mutat la Probleme tehnice si rezolvari Seria 3...

acum ai mai deschis inca unul identic... ti-l inchid pe celalalt, dar ai mai multa grija si citeste si regulile de postare suplimentare...

ONTOPIC: problema ta ar putea fi cablul de kilometraj... probabil ca da semne de gripare...

Merci mult, a fost primul post si..... Scuze

In fine am localizat de unde vine exact zgomotul. Nu-i de la bord ci la pedala de ambreiaj. Cand turez masina se aude acest scartait, dar daca apas putin pedala, gata, nu se mai aude. Mentionez ca am probleme la ambreiaj (patineaza) si orcum trebuie sa/l schimb. Oare are vreo legatura scartaitul cu uzura discului, sau e rulmentul?

Astept parerile voastre.

Teoretic pana nu desfaci nu ai cum sa-ti dai seama de situatie...practic...ar trebui sa auzim exact acele zgomote si sa vedem pe viu simptomatica pentru a realiza o diagnoza cat de cat corecta...

Sfat: daca tot desfaci, fa un efort (pe criza asta si cumparatul unei paini pare un efort financiar :)) si schimba si kitul de ambreiaj si rulmentul...pentru ca, e posibil ca rulmentul uzat sa-ti strice kitul nou de ambreiaj pe care-l vei pune....Succese <_<

Edited by iulian518i

Parca atinge ceva sub masina, pe la toba.Ridica masina pe un elevator si iti dai seama repede de unde vine zgomotul.

Nu cred ca este ceva sub masina. Zgomotul vine exact de la pedala de ambreiaj. Este ceva tub metalic acolo (crd ca-n ala este lichidul de frana pt ambreiaj) in spatele pedalei si vine dinspre acolo. Daca apas pedala chiar un pic (0.5-1 cm) deja nu se mai aude. Mentionez ca-mi tremura si pedala de ambreiaj. Stiu... am ambreiajul dus, dar poate sa aiba ceva legatura?

Am inregistrat zgomotul respectiv. Il gasiti la linkul: http://www.2shared.com/file/4987862/e348ae96/MVI_0696.html

Pareri?

Rulment de presiune (3) "curat si placut uscat" ca sa nu zic praf care atinge in arcul diafragma deformat de la placa de presiune (1), sau furca (5) care se misca anormal fiind plecata de la locul ei, sau posibil arc (7) lipsa ce face ca ceva componente din kit sa stea cumva aiurea?

Desfa ambreiajul si ai sa gasesti acolo problema (nu uita sa zici ce-a fost)

Bafta maxima

• 3 months later...

In final am rezolvat problema. DanS merci mult pentru sfat, nota 10 la diagnosticare prin net. <_< Intradevar era dus rulmentul, dar era rupt si placa de presiune :) Am pus kit nou, acum e liniste in interior :bashwall: .

Se poate inchide.