Jump to content

trepidatii in mers

Recommended Posts

salut, am si eu o problema si poate stie cineva cauza, masina e46 '99, la fix 70km/h apare o trepidatie in masina, caroserie, si este prezenta numai la viteza asta

inainte sau dupa nu se simte, volanul nu trepideaza nu se simte nimic in el, trepidatia vine din fata stanga, am schimbat jentile am echilibrat, am schimbat bieleta de directie,nu stiu ce sa-i mai fac poate aveti voi vreo idee multumesc

normal ar fi de la jante ... sa nu fie bine echilibrate ...

n-ar fi rau sa-i faci si o geometrie ...

Ai grija la anvelope, daca sunt uzate apar trepridatii, sau daca ai cordul rupt in ele.

Eu am patit asa cu o anvelopa de iarna care avea vre-o 4 ani a plesnit in ea cordul si desi vizual arata bine si nu era excesiv de uzata pe la 50-80 km la ora aparea o trepidatie.

Acum trebuie sa fii atent ce anume trepideaza, daca trepideaza volanul(cand il lasi liber la viteza mica se misca stanga dreata) e din anvelope sau sistemul de directie, sau poate se simte pe axa spate si atunci daca esti atent poti vedea lucru asta.

Dar mai sunt si tampoanele de la motor, axul cardanic poate sa fie dezechilibrat.....

Deci trebuie sa verifici prin eliminare in functie de simtome masina.

Daca nu te descurci mergi la un service.

am schimbat jantele cu tot cu cauciucuri si tot asa se manifesta apoi am ilociut si bieleta de directie cu geometrie cu tot, degeaba, acum imi mai raman bucsele de la bara stabilizatoare si bieletele antiruliu daca nici acum probabil este de la axa spate, cel mai ciudat este ca trepidatia se simte din fata nu din spate

salut, am si eu o problema si poate stie cineva cauza, masina e46 '99, la fix 70km/h apare o trepidatie in masina, caroserie, si este prezenta numai la viteza asta

inainte sau dupa nu se simte, volanul nu trepideaza nu se simte nimic in el, trepidatia vine din fata stanga, am schimbat jentile am echilibrat, am schimbat bieleta de directie,nu stiu ce sa-i mai fac poate aveti voi vreo idee multumesc

vezi sa nu fie de la discuri , sa fie un pic ovalizate , in rest daca zici ca ai schimbat cam tot nu ar avea ce sa mai fie shi intradevar uita-te la cauciuc

un pivot cu joc poate cauza asta dar odata ce presupun ca s-au verificat jocurile inaintea geometriei, se exclude

La tine eu unul zic...si asta e numai o simpla parere...ca rulmentul intermediar la cardan e pe duca (diafragma de cauciuc este probabil imbatranita si s-a fisurat)...