Jump to content

0-100Km/h masurat E90 320d 163Cp

SILVIU2004

Recommended Posts

@ionatan: Mi se pare cam multă greutate ĂŽn plus.

Da inca studiez, s-ar putea sa ma fi luat gura pe dinainte, dar ma bazez pe faptul ca in testarea performantelor masinii (majoritatea testelor) se utilizeaza masina de teste incarcata, asta spun sigur pentru franare, si viteza maxima. La vit max autovehicolul trebuie sa mentina un anumit timp viteza constanta pt a se declara vit max constructiva. Multi spun ca au atins cu masina lor viteze mult mai mari decat cele constructive (uni cu 316 au mers peste 250, chiar? <_< )si acest lucru se datoreaza, abaterii vitezometrului dar si faptului ca au avut masina mai putin incarcata sau drumul era in panta. Asa se explica ca viteza maxima constructiva poate fi usor atinsa in sarcina cu masina incarcata si chiar pe drumuri in panta, pt asa ceva constructorul a lasat o "rezerva".

Ceva similar trebuie sa fie si la sprint.

Producatorul garanteaza pt. acuratetea datelor iar daca se respecta nu o sa spuna ca M5 nu mai prinde suta sub 5 s pt ca pilotul are 120 in loc de 60 de kg, nici nu o sa spuna ca testul se face cu rezervorul aproape gol.

Edited by ionatan

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eroarea de vitezometru creÂşte ĂŽn funcĂžie de vitezĂŁ, am testat teoria cu un GPS.

Ăn mod normal, maÂşina ar trebui testatĂŁ cât mai puĂžin ĂŽncĂŁrcatĂŁ ca sĂŁ scoatĂŁ rezultate cât mai bune.

SpecificaĂžiile tehnice sunt foarte importante pentru a atrage clienĂžii.

la a mea scrie in carte 9.3sec pana la suta si eu am scos (din mai multe incercari) 9.26sec masurati cu accelerometru. eu cu inca un om in masina , anvelope de iarna jante 15inch.

@Ciupanezu: ma indoiesc ca bmw se murdareste cu specificatii eronate pt a atrage clientii.

Nu sunt specificaĂžii eronate.

ĂnsĂŁ nici sĂŁ-Âşi bage singuri beĂže ĂŽn roate nu ar fi chiar profitabil, nu? <_<

Demarajul cu un rezervor plin este mai lent decât cu un rezervor cu doar 15-20 litri.

Plus cĂŁ dacĂŁ mai pui Âşi 3 pasageri, greutatea va fi mult mai mare.

Nu sunt specificaĂžii eronate.

ĂnsĂŁ nici sĂŁ-Âşi bage singuri beĂže ĂŽn roate nu ar fi chiar profitabil, nu? <_<

Demarajul cu un rezervor plin este mai lent decât cu un rezervor cu doar 15-20 litri.

Plus cĂŁ dacĂŁ mai pui Âşi 3 pasageri, greutatea va fi mult mai mare.

Pana acum am gasit asta - http://www.absoluteastronomy.com/topics/Test_method

e scris acolo despre ce trebuie sa contina un test dar din pacate e la general, mai scotocesc pana gasesc standardul care trebuie, dar din cate am vazut trebuie cumparat sau sa fii mebru in unele asociatii ca sa poti consulta documentul.

Deci cand se testeaza masinile cu cateva zile inainte pilotii nu mai mananca, care e mai usurel face teste. Pun cate 2 litri de benzina si hai frate sa facem teste.

In teste 75 kg = 1 persoana si 25 kg bagajul aferent unei persoane. Asta o stiu sigur. In mod normal daca declari ca sunt 5 locuri in masina produsa de tine o testezi dupa cum ai declarat-o.

Cand am scos 8.7 rezervorul era la jumate singur in masina si tot am scos cu 0,3 s peste cat era dat in cartea tehnica.Daca mai incarcam pe acolo .....e clar ca iesea peste 9.Cred ca testele cam asa se fac singur in masina cu rezorvorul pe la jumate asa.Si am observat sa se poate scoate f greu sub cat e trecut pe cartea tehnica poate doar daca iei niste clapari de sky si apesi si schimbi vitezele ca bezmeticu.Comparativ cu alte masini am observat ca bmw pleaca mult mai bine cu trepta 1-a cel putin la diesel.O sa ma uit la metodologia de testare sa vad ce si cum e cu greutatea astea.

Cand am scos 8.7 rezervorul era la jumate singur in masina si tot am scos cu 0,3 s peste cat era dat in cartea tehnica.Daca mai incarcam pe acolo .....e clar ca iesea peste 9.Cred ca testele cam asa se fac singur in masina cu rezorvorul pe la jumate asa.Si am observat sa se poate scoate f greu sub cat e trecut pe cartea tehnica poate doar daca iei niste clapari de sky si apesi si schimbi vitezele ca bezmeticu.Comparativ cu alte masini am observat ca bmw pleaca mult mai bine cu trepta 1-a cel putin la diesel.O sa ma uit la metodologia de testare sa vad ce si cum e cu greutatea astea.

BMW-ul pleaca bine pentru ca are tractiune spate si are aderenta mai buna la acceleratie

Rezervor plin E46 I -7.4s/100km

Rezervor sfert E46 I 7.1/100km

azi dimineatza am facut testul cu mama si tata in masina plus o rulota dupa mine si am scos 6,1 sec... <_<

320D 163CP 6.1????? cred ca poate ai visat :)

E46 320i (modelul de 170de cai). in cazul asta ai rezultate cu 1 sec mai bune decat spune producatorul. cum ai reusit? era in panta?

azi dimineatza ........

320D 163CP 6.1????? cred ca poate ai visat <_<

vezi ca cifrele alea sunt pt 325

da-te jos din pat :)

eu cu e60 530d, am scos timpi intre 8.1 si 7.5

am avut un iphone cu prg dynolicious.

mai eram cu cineva in masina si aveam si cauciucuri de iarna iar dsc era on.

fara altcineva in masina cu cauciucuri de vara si dsc off cred ca pot scoate mai putin.

la mine cel mai mult conteaza cum schimb vitezele... e manuala .

azi dimineatza am facut testul cu mama si tata in masina plus o rulota dupa mine si am scos 6,1 sec... <_<

320D 163CP 6.1????? cred ca poate ai visat :)

E46 320i (modelul de 170de cai). in cazul asta ai rezultate cu 1 sec mai bune decat spune producatorul. cum ai reusit? era in panta?

Cobora de la munte sau mai avea un motor in portbagaj.

• 1 month later...