Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

BMW 525TDI AUTO - Consumul E39

Recommended Posts

masina de mai sus e 525TD..si nu ia pe motor si cutie 2500 nici in cele mai bune vise..

rezorvorul are vreo 75-75 de litri

consumul depinde ff mult de stulul de mers..daca o lasi sa-si ia mersul usor, din turatie gradata, sau o tii in gaz sa urce mai repede..e valabil si pt manuale si pt automate...cu 530d automat pot scoate si sub 10 in trafic de bucuresti lejer..nu bara la bara

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

consumul depinde ff mult de stulul de mers..daca o lasi sa-si ia mersul usor, din turatie gradata, sau o tii in gaz sa urce mai repede..e valabil si pt manuale si pt automate...cu 530d automat pot scoate si sub 10 in trafic de bucuresti lejer..nu bara la bara

dar cum nu mergem la consum ca o sa stricam injectoarele mai ales cu motorina care ste la noi se scoate undeva la 12,5-13,5.

• 3 weeks later...
Pai astia de la BMW se lauda cu consum mai mic la cutiile automate. Pe ultimele modele, la cele cu transmisie manuala au pus in bord un indicator care ii recomanda soferului cum si cand sa schimbe vitezele. Cica e un soft care analizeaza permanent conditiile de trafic, viteza, turatie, etc si recomanda schimbarea treptei in plus sau minus. Asta pentru a optimiza consumul.

Dar e oarecum ciudat aspectul asta, pentru ca prin comparatie consumul declarat este mai ridicat la cele automate.

se lauda pe naiba. ca in realitate automatele consuma mai mult ca manualele.

eu am avut inainte un e39 525d automat care consuma mai putin decit e61 care il am acuma tot 525d cu cutie manuala

pentru mine asta a fost o chestie totol neasteptata

nu am schimbat nici stilul de condus si in principiu am acelasi program deci fac aproximativ acelasi traseu

e39 avea aprox 150 tkm e61 are 70 tkm

e 39 era din 2000 e61 2005

la e39 aveam un consum de 10.5-11 in oras e61 consuma 13.5-14

Asa imi consuma si mie 525dA E60 ,2004 cam 13-14 in Bucuresti.Si in alta ordine de idei, BMW ul nu e o masina care sa consume putin. E o masina sport care te tenteaza sa o calci.Mie si E 46 le pe care l-am avut cu motor de 2 L ,143 cp imi consuma 13-14 in Bucuresti.Fara suparare,dar am vazut ca unii declara consum de 10L la 525 d..eu nu cred asa ceva,poate sa mergi cu ea ca taximetristii sa scoti consumul asta.

Probabil ca la voi au fost adaptate alte rezervoare.

Cititi manualu masinii si vedeti ca aveti rezervor de 63L

Da e si drept ca nu am fost nici odata pe 0 cu motorina, incat sa fiu nevoit sa bag 63-70L.. ca sa stiu sigur...

mai mult de 50l.. nu am bagat niciodata

Edited by Cristi.MD

• 4 years later...

cel putin asa a aratat km la mine...sper sa nu fie stricat

Am intalnit situatia in care am plecat cu un prieten din punctul A in punctul B,la mine pe kilometraj imi afisa 1290 km iar la el 1150.Asta cred ca se poate datora jantelor sau talonului anvelopelor,repet:cred...

P.s.-Offtopic: vin de pe forumul frate,dar ma irita sa vad cam multa aroganta pe aici(nu o sa uit raspunsul unui"premiant" la problema unui cetatean cu masina sa: schimba apa la parbriz" (precum si putina rautate aici,mai sus)wtf??!