Jump to content

Modificare frane spate E36

Augustin AG

Recommended Posts

Vreau sa montez pe E36 318 al meu frane pe disv pe rotile din spate. A mai facut cineva modificarea ? Sunt curios cam la cat se ridica toata chestia din punct de vedere al banilor si ce piese trebuiesc schimbate.

Am ocazia sa primesc din Germania un kit brembo sport complet adica discuri ventilate , etrieri , placute si conducte dar e pt modelele cu discuri pe toate rotile.

SI daca modificarea asta afecteaza cu ceva functionarea ABS-ului .

Despre performante nu tb spus nimic pt ca logic sunt net superioare.

merci pt link...dar nu ajuta prea mult.din ce vad eu acoli practic fuzeta e aceeasi , se poate monta discul in locul tamburului dar pozele astea nu prea te ajuta . Nu a modificat nimeni asa ceva pe masina pana acum ? Nu exista niciun mecanic dibagi pe forum care sa dea datele necesare?

Iti trebuiesc brate stranga /dreapta si bucsele noi pentru ele, pui discurile si esti om. Oricum trebuie mers la un service calumea, ca nu oricine poate da jos bucsa de la bascula spate....

In timisoara doar la pit stop se face in 20 de min fara sa dea nimic jos in afara de surubu ala, au o presa speciala, in rest trebuie desfacut tot absolut... e naspa.

Iti trebuiesc brate stranga /dreapta si bucsele noi pentru ele, pui discurile si esti om. Oricum trebuie mers la un service calumea, ca nu oricine poate da jos bucsa de la bascula spate....

In timisoara doar la pit stop se face in 20 de min fara sa dea nimic jos in afara de surubu ala, au o presa speciala, in rest trebuie desfacut tot absolut... e naspa.

Eu nu am vazut senzorul de abs la masina asta pt spate..e ca la mercedes in grup ?

• 1 month later...
Vreau sa montez pe E36 318 al meu frane pe disv pe rotile din spate. A mai facut cineva modificarea ? Sunt curios cam la cat se ridica toata chestia din punct de vedere al banilor si ce piese trebuiesc schimbate.

Am ocazia sa primesc din Germania un kit brembo sport complet adica discuri ventilate , etrieri , placute si conducte dar e pt modelele cu discuri pe toate rotile.

SI daca modificarea asta afecteaza cu ceva functionarea ABS-ului .

Despre performante nu tb spus nimic pt ca logic sunt net superioare.

Am facut eu aceasta modificare si e mare diferenta in ceea ce priveste performantele. Franeaza de 2 ori mai repede.

Am cumparat basculele complete (cu tot cu bucse, rulmenti)+fuzeta+discuri+etrire+placute+cabluri de frana din dezmemrari. le-am pus pe masina si se potrivesc perfect. Rulmentii sunt impecabili, dscurile la fel. Tot ce trebe sa schimb sunt sunt placutele si sabotii pt frana de mana.

Cel mai bine e sa iei bratele complete. Se potrivesc pt cele vechi: rulmentii si senzorul ABS. Altfel, daca te apuci sa le schimbi pe bucati s-ar putea sa nu ti se potrveasca tot. Sigur nu ti se potrivesc cablurile de la frana de mana. La tamburi sunt mai scurte.

Mi le-a montat mecanicul meu, in spatele blocului, fara nici o problema.

Succes!!!

Cel mai ieftin ar fi dacă iei piesele de la dezmembrări adică o punte cu tot cu discuri.

Mai nasol e ca bmw-urile nu au punte. <_<

Am facut eu aceasta modificare si e mare diferenta in ceea ce priveste performantele. Franeaza de 2 ori mai repede.

Daca iti franeaza mult mai bine decat inainte in mod sigur sistemul de tamburi/saboti initial era defect. Avantajele principale ale discului pe spate sunt altele: fiabilitate, consumabile mai ieftine, service mai usor, masa nesuspendata mai mica, etc.

Edited by cristimm

• 8 months later...
Cel mai ieftin ar fi dacĂŁ iei piesele de la dezmembrĂŁri adicĂŁ o punte cu tot cu discuri.

Mai nasol e ca bmw-urile nu au punte. :)

Daca iti franeaza mult mai bine decat inainte in mod sigur sistemul de tamburi/saboti initial era defect. Avantajele principale ale discului pe spate sunt altele: fiabilitate, consumabile mai ieftine, service mai usor, masa nesuspendata mai mica, etc.

Prietene ai bagt capu sub masina vreodata de zici ca bmw-ul nu are punte spate !??! :) atunci am si eu o intrebare grupul in ce sta prin doar in cardan si planetare ?!?! basculele de ce se prind direct de caroserie ?!? si ce ziceai de discurile spate.. ca le-au creat pt un service mai usor !?! consumabile mai ieftine, fiabiliate ?!? :lol: deci un m3 are discuri pe spate pt ca placutele sunt mai iefite, orele de munca un service sunt mai putine deci mai putini bani, si nu in ultimul rand nu o franre mai eficienta. As vrea sa vad un x6M cu tamburi pe spate.

• 10 months later...
cam cat costa modificarea asta?adica sa montez discuri pe spate in loc de tamburi la un e36 316i.multumesc pt raspuns

De obicei, preturile variaza intre 250 lei si 400, depinde de la cine cumperi piesele.

mare grija cand cumperi! demonteza discul si vezi daca sunt ok mecanismele la frana de mana!

• 1 year later...

Pe e36 nu, las puntea normala. La e30 am trecut la punte cu discuri pe spate si a meritat pe deplin.

Deci,daca imi gasesc in dezmembrari punte de pe un 318 is, sau 320 ,sau de pe un 325i o sa se potriveasca ? Nu e diferenta de piese( grosime)?

Oricum mai ast pana vine un pic soarele:) ca pe vremea asta nu ma puc de treaba:) pana nu o sa am atelierul meu.