Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Anvelope seria 5

denti_marius

Recommended Posts

De curiozitate, intreb voi ce anvelope folositi? Cred ca nu conteaza prea mult daca este e39 sau e60. Nu dimensiunile anvelopelor ma intereseaza, ci marca si profulul.

Acum am Michelin, sunt cam pe la jumatate(ca si uzura), insa pe asfalt umed pierd aderenta destul de usor. La kickdownla viteze mici intra imediat ASR-ul. La frana la fel, imediat intra ESP-ul.

Zilele trecute am pus rotile de vara, si parca nu mai sunt cum erau. Ce-i drept , afara erau doar vreo 8 grade si asfaltul umed. Jantele sunt de 17, iar anvelopele de 235.

Acestea au profil pe jumatate de ploaie, jumatate de uscat.

M-as indrepta spre spre un profil total de ploaie, insa nu stiu cum se comporta e uscat.Voi ce parere aveti?

P.S. Nu fac liniutze, nici raliu pana la Bucuresti.........vreau doar sa ma simt in sigurantza. Am un e39 530dA.

La pret sunt aproximativ la fel, adik o diferenta de 500 mii la un pret de aprox 6.5 milioane/bucata nu justifica clar alegerea uneia.

Eu as merge tot pe Michelin, insa am vazut ca exista mai multe tipuri, cu indici de viteza si nu mai stiu ce....Nu prea ma pricep... Mai e ceva cu "Y" si ""W......"Poate cineva sa imi explice ce si cum? Pls?

Edited by denti_marius

La pret sunt aproximativ la fel, adik o diferenta de 500 mii la un pret de aprox 6.5 milioane/bucata nu justifica clar alegerea uneia.

Eu as merge tot pe Michelin, insa am vazut ca exista mai multe tipuri, cu indici de viteza si nu mai stiu ce....Nu prea ma pricep... Mai e ceva cu "Y" si ""W......"Poate cineva sa imi explice ce si cum? Pls?

indicele de viteza Y=240km/h,W=270km/h dar cum mai toate sunt limitate la 250 km/h Y-ul e destul de rezistent si diferentza de pretz e de 50 lei pana la 100 depinde de marca

Y SA W reprezinta viteza maxima cu care poti rula

din cate stiu y-270km/h si w-300km/h

mai intereseazate putin

http://img50.imageshack.us/img50/6472/speedrating.jpg

de unde ai luat tabelul asta ?

indicele de viteza Y=240km/h,W=270km/h dar cum mai toate sunt limitate la 250 km/h Y-ul e destul de rezistent si diferentza de pretz e de 50 lei pana la 100 depinde de marca

Y SA W reprezinta viteza maxima cu care poti rula

din cate stiu y-270km/h si w-300km/h

mai intereseazate putin

http://img50.imageshack.us/img50/6472/speedrating.jpg

de unde ai luat tabelul asta ?

eu zic sa te mai interesezi tu .

oricum nu prea ajungem la vitezele alea , mai ales in romania

sursa" http://www.goodyeartires.com/kyt/readingAT...speedIndex.html "

Edited by baronu25

Eu m-am dus si am intrebat la AutoSoft> Care are cel mai bun raport calitate/pret?

Raspuns> Fulda! Sunt nemtesti si sunt produse de GoodYear si nu costa exagerat de mult - nu sunt nici ieftine...

Asa ca m-am oprit la Fulda Carat Excelero 225/55/ZR16 95W(690kg/anvelopa, 270km/h) cu protectie janta - aprox. 460 lei/buc.

Prima impresie este ca sunt excelente!

• 8 months later...
eu am dunlop winter sport 3d ... sunt f bune :) pana cand am intepat unu in lateral acu cateva zile ... nu stiu cum am reusit ... i-am pus dop momentan ...dar trebuie sa iau altu ... are indice H ? 210km/h max ? am mers cu 220-230 cu ele :lol: n-au bushit :) credeam ca H e pana la 250 ca altfel nu ii dadeam ...acu stau calm