Jump to content

Cui nu-i place E91 Touring?

LRD

Recommended Posts

Cel mai reusit unghi din care se poate vedea un 325iTouring M Sport Blue Le Mans! Am vrut sa postez poza in topicul cu discutii E90 contra E91 dar nu am reusit sa dau de el!

e frumos tare, dar cum merg mai mult in oras parca tot berlina as alege.

LRD: nu mi-o lua in nume de rau :) da sti cum e.. ca si cand la o echipa de fotbal.. cea mai mare vedeta ar fi un fundas :bashwall:...De ce pui poza... in care arati cat de bine arata masina.. si e o poza cu spatele <_<....

La o scanare rapida.. am crezut ca ai pus la misto spate de X3..

Mie imi place si touring dar avand in vedere ca nu mai merg decat maxim 3 persoane in masina am ales sedan.Am facut vreo 7000km cu un 330d touring prin europa si pot sa spun ca mi-a placut masina mai ales ca aveam mai multe bagaje.Ce nu imi place la touring e faptul ca iarna se incalzeste destul de greu in habitaclu.

LRD: nu mi-o lua in nume de rau :) da sti cum e.. ca si cand la o echipa de fotbal.. cea mai mare vedeta ar fi un fundas :bashwall: ...De ce pui poza... in care arati cat de bine arata masina.. si e o poza cu spatele <_< ....

La o scanare rapida.. am crezut ca ai pus la misto spate de X3..

Uite-o si din fata...!

Dar sa fie clar: nu sustin in nici un caz ideea ca touringul este mai deosebit decat sedanul ( la aceiasi motorizare si echipare). Fiecare varianta are plusurile si minusurile ei pe care le constati folosind masina in mod curent. Deci totul ramane o problema de optiune personala. Important este sa te simti bine in masina pe care o ai.

Am vrut doar sa arat ca in echiparea M Sport, mai ales cu Blue Le Mans si touringul poate sa arate dinamic la fel ca un sedan, mai ales ca dpdv al dimensiunilor lungimea este aceiasi iar inaltimea este chiar putin mai mica decat la sedan datorita liniei acoperisului care coboara spre spate.

Intr-adevar, la aceiasi motorizare (hai sa zicem 325i actuala) greutatea la gol la touring este mai mare cu 60kg, iar incarcarea maxima admisibila pe osii este 935/1080 la sedan si 935/1160kg la touring - in spate se poate incarca mai mult la touring, din acest motiv si suspensia pe spate difera cu ceva la touring fata de sedan, iar acceleratia 0-100km/h in fisa tehnica este de 6,7 sec sedan fata de 6,9 sec la touring, dar daca in oras se circula cu touringul doar 1 - 2 persoane si in portbagaj eventual cu cumparaturile de la market (nu sa umpli cu saci de ciment cat cuprinde!), diferenta de dinamica fata de sedan dispare iar in oras (in afara celor doua momente de varf - ma refer la Timisoara!) poti face cu 325i T chiar o conducere efectiv sportiva (binainteles cu asigurare!) cu demaraje, franari si schimbari de banda rapide, cu o usurinta incredibila, profitand din plin de stabilitatea, directia si franele pe care le are un bmw seria 3

Ca o paranteza, in iarna asta am folosit cauciucuri de iarna Continental (nu runflat!) Winter Contact 810 215/55R16 (aceasta este dimensiunea uzuala la Passat), deci raza cu 5mm mai mare decat la 205/55R16, mi-am dat seama ce inseamna niste cauciucuri de iarna de calitate, ai o senzatie de siguranta deosebita, niciodata nu a aparut tendinta de instabilitate, uneori pe polei se aprindea la bord DSC-ul dar masina avansa hotarat fara probleme. Ca o parere personala, avand in vedere sistemele performante de stabilitate, cu niste cauciucuri bune (esential!) si bineanteles conducand cu simt, nu se justifica achizitia unei variante X Drive carand tot anul 150 kg in plus si bineinteles avand un consum cu 15% mai mare. Atunci mai bine iti iei un X3!

Nu mi-o luati in nume de rau dar mie nu imi place deloc, e o struto-camila din punctul meu de vedere, o masina sportiva din gama premium, nu ii sta bine touring. Nu cred ca exista bmw care sa arate bine touring. Bmw nu e masina family din punctul meu de vedere.

Inca odata, este doar parerea mea, nu vreau sa atac pe nimeni, pana la urma fiecare cu gusturile lui.

Nu mi-o luati in nume de rau dar mie nu imi place deloc, e o struto-camila din punctul meu de vedere, o masina sportiva din gama premium, nu ii sta bine touring. Nu cred ca exista bmw care sa arate bine touring. Bmw nu e masina family din punctul meu de vedere.

Inca odata, este doar parerea mea, nu vreau sa atac pe nimeni, pana la urma fiecare cu gusturile lui.

Nu ai dreptate, uita-te la M5 Touring, arata deosebit de dinamic si are un mare succes!

De ce nu ai schimbi stopurile la a ta cu modelul blackline?Eu zic ca ar arata mult mai bine.

Sa sti ca m-am gandit deja, la articul metalizat si cu shadowline cred ca ar merge inca ceva contrast in plus!

Mie sincer dintotdeauna mi-a placut mai mult avant-ul de la Audi decat touring-ul de la bmw.A4 avant modelul nou mi se pare mai frumos decat E91 touring.

http://autoshow.roadfly.com/wp-content/gal...nt/a4-avant.jpg

Hai sa fim realisti, asa cum este si in materie de admirat femeile frumoase, si la o masina, oricat de reusita este, conteaza mult unghiul din care privesti obiectul, sunt unghiuri favorabile si mai putin favorabile. Uitati-va la fotografiile reclama ale lui Subaru Outback (care este o masina deosebita, inainte de a-mi lua touringul m-am gandit si la asta ca varianta), poza obisnuita de prezentare este din semiprofil fata pentru nu iesi in evidenta consola spate care, raportat la inaltimea si garda masinii este exagerat de lunga si creeaza o senzatie ciudata.

Iar legat de Audi A4, amintiti-va de varianta ultima, inainte de actuala A4, avea consola fata exagerat de lunga (la actuala A4 s-a scurtat!) si se evita prezentarea in poze din lateral.

Iar ca sa revenim la bucataria noastra, si E60, actualul seria 5, are un unghi din care daca privesti spatele nu prea arata bine stopurile, de si in ansamblu masina eu o consider reusita ca design. Si ar mai fi multe exemple...

sedan arata ceva mai bine in viziunea mea! Nu stiu daca ia cineva touring pt modul in care arata ..ca arata mai bine ca ceva similar de la Opel, Alfa sau etc asta e altceva .

Pai o masina o cumperi dupa necesitati nu dupa...design <_< Ideea este daca iti place sau nu touringul de la seria 3. :)

locuiesc intr-o tara unde masinile touring sunt mai la moda decat sedan-urile. Eu unul nu ma uit dupa touring-uri pt ca evident nu am la ce folosi atata spatiu (cel putin in prezent) si prefer sportivitatea oferita de un sedan din aceiasi clasa. Unul dintre putinele touring-uri care imi place intr-adevar foarte mult este ultimul A6 Avant, care mi se pare jos palaria. Seria 3 touring imi lasa impresia unui seria 1 nitel mai mare. Deci nu imi place :)

Iar apropo de M5 touring, am fost cu un amic saptamana trecuta care doreste sa isi achizitioneze un touring si care are nevoie de spatiu. Ne-am uitat prima data la noua Toyota Avensis si apoi la un Seria 5 (nu era M) ambele fiind break, si eu care credeam ca este mai incapator Seria 5, m-am inselat. E imens noul Avensis Touring, loc in ea fara numar - in rest hidoasa rau masina <_<