Jump to content

Polsih exterior

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Salutare domnilor.Stau si citesc si ma amuz de sfaturile care le gasesc in acest topic.Mare pacat ca unii dintre voi au avut de suferit in urma proceselor de cosmetizare.Daca imi permiteti, am sa va dau cateva sfaturi si cateva pareri legate de cosmetizarea masinii care sa va ajute pe viitor in alegerea optiunilor.

In primul rand acest termen polish este atat de vast incat o parte din cei care lucreaza in domeniu nu stiu exact ce inseamna.De acea am sa folosesc termenul de cosmetizarea masinii.In primul rand, o cosmetizare de 5-6 ore daca se foloseste pasta abraziva nu este suficienta pentru a obtine un rezultat corect.Va dau ca exemple, pasii corecti de urmat in clipa cosmetizarii, pasi absolut necesari pentru un rezultat de calitate.

Spalarea masinii in conditii de siguranta si uscarea ei dureaza minim o ora.

Decontaminarea masinii , pas absolut necesar in cosmetica auto dureaza din nou minim o ora

Spalarea din nou dupa decontaminare dureaza minim o ora si este absolut necesara.

Mascarea elementelor din cauciuc si plastic (chiedere si bandouri) dureaza minim jumatate de ora

Procesul de corectie al zgarieturilor presupune utilizarea de paste abrazive.Acestea se lucreaza pe zone mici, de exemplu capota se imparte in 4-6 astfel de zone.O masina de talie medie, un seria 3 de exemplu are 13 elemente (aripi,usi,bari,capota,etc)Aceste 13 elemente se impart in minim 22 de zone de lucru.La fiecare trecere pe o zona este necesar (in cazul in care se lucreaza corect) un timp de lucru de minim 3 minute.Daca se foloseste pasta abraziva este necesar minim doua tipuri de pasta pe o masina asadar, 22 zone x 3 minute x 2 treceri = 132 de minute de munca continua adica 2 ore si 15 min asta fara sa calculam timpul in care se curata buretele, se schimba buretii, se inspecteaza suprafata.

Urmeaza ceara sau selantul, foarte importante in procesul de cosmetizare.Se alica de obicei 2 straturi, au timp de uscare de 30-60 minute si timp de asteptare intre etape de minim 1 ora

Asadar, calculand brut ai nevoie de minim 8 ore de lucru pe o masina, asta in cazul in care masina nu e foarte zgariata si corectia defectelor se face din prima trecere.Exista cazuri in care se fac 3-4-5 treceri pana se obtine corectia dorita.Refaceti calculul cu 3-4 treceri si vedeti cat timp este necesar pentru o cosmetizare de calitate.

Sfatul meu pentru cei ce vor sa apeleze la un mester sa le cosmetizeze masina este unul foarte simplu:

Intrebati respectivul mester daca lucreaza cu reflector pe masina si daca este dispus sa va predea masina in prezenta reflectorului inainte sa-i platiti lucrarea.

Reflectorul nu minte, oricata ceara, orice ar face, defectele nu pot fi ascunse.

Sper ca postul meu sa va fie de folos pe viitor in alegerea corecta a atelierului la care veti apela

Toate cele bune!

• 3 weeks later...
Salutare domnilor.Stau si citesc si ma amuz de sfaturile care le gasesc in acest topic.Mare pacat ca unii dintre voi au avut de suferit in urma proceselor de cosmetizare.Daca imi permiteti, am sa va dau cateva sfaturi si cateva pareri legate de cosmetizarea masinii care sa va ajute pe viitor in alegerea optiunilor.

In primul rand acest termen polish este atat de vast incat o parte din cei care lucreaza in domeniu nu stiu exact ce inseamna.De acea am sa folosesc termenul de cosmetizarea masinii.In primul rand, o cosmetizare de 5-6 ore daca se foloseste pasta abraziva nu este suficienta pentru a obtine un rezultat corect.Va dau ca exemple, pasii corecti de urmat in clipa cosmetizarii, pasi absolut necesari pentru un rezultat de calitate.

Spalarea masinii in conditii de siguranta si uscarea ei dureaza minim o ora.

Decontaminarea masinii , pas absolut necesar in cosmetica auto dureaza din nou minim o ora

Spalarea din nou dupa decontaminare dureaza minim o ora si este absolut necesara.

Mascarea elementelor din cauciuc si plastic (chiedere si bandouri) dureaza minim jumatate de ora

Procesul de corectie al zgarieturilor presupune utilizarea de paste abrazive.Acestea se lucreaza pe zone mici, de exemplu capota se imparte in 4-6 astfel de zone.O masina de talie medie, un seria 3 de exemplu are 13 elemente (aripi,usi,bari,capota,etc)Aceste 13 elemente se impart in minim 22 de zone de lucru.La fiecare trecere pe o zona este necesar (in cazul in care se lucreaza corect) un timp de lucru de minim 3 minute.Daca se foloseste pasta abraziva este necesar minim doua tipuri de pasta pe o masina asadar, 22 zone x 3 minute x 2 treceri = 132 de minute de munca continua adica 2 ore si 15 min asta fara sa calculam timpul in care se curata buretele, se schimba buretii, se inspecteaza suprafata.

Urmeaza ceara sau selantul, foarte importante in procesul de cosmetizare.Se alica de obicei 2 straturi, au timp de uscare de 30-60 minute si timp de asteptare intre etape de minim 1 ora

Asadar, calculand brut ai nevoie de minim 8 ore de lucru pe o masina, asta in cazul in care masina nu e foarte zgariata si corectia defectelor se face din prima trecere.Exista cazuri in care se fac 3-4-5 treceri pana se obtine corectia dorita.Refaceti calculul cu 3-4 treceri si vedeti cat timp este necesar pentru o cosmetizare de calitate.

Sfatul meu pentru cei ce vor sa apeleze la un mester sa le cosmetizeze masina este unul foarte simplu:

Intrebati respectivul mester daca lucreaza cu reflector pe masina si daca este dispus sa va predea masina in prezenta reflectorului inainte sa-i platiti lucrarea.

Reflectorul nu minte, oricata ceara, orice ar face, defectele nu pot fi ascunse.

Sper ca postul meu sa va fie de folos pe viitor in alegerea corecta a atelierului la care veti apela

Toate cele bune!

Primul sfat pertinent pe tema data. Folositor. Ceva recomandari?

Salutare.Sfaturile vi le-am dat mai sus, altceva nu prea am de adaugat.Cat despre faruri, am citit discutiile despre reconditionarea farurilor si mi se par ok.Reconditionarea se face cu smirghel, granulatia se alege in functie de gravitatea defectelor care trebuiesc indepartate dupa care se foloseste o pasta abraziva (sau mai multe) pentru indepartarea zgarieturilor de la smirghel.Daca vreti sa va reconditionati farurile puteti cauta pe youtube, sunt cateva filmulete chiar interesante.Paste Fericit!

Recomand in Bucuresti in sectorul 2 pe strada Ritmului, o spalatorie la care merg mai mereu si care de ceva timp de vreun an, si-a schimbat titlul in Detailing Zone. Alex 95 parca ii spune. Sunt cum vii dinspre Mihai Bravu inspre Pantelimon pe partea stanga inainte de spalatoria automata Eurotunel.

E un singur om care se ocupa de polis acolo, Nicu, si ii iese excelent. Si-a facut un prieten mai demult o masina gri si nu i-a iesit nici o holograma, si am mai vazut si altele polisate de el.

• 2 weeks later...
Recomand in Bucuresti in sectorul 2 pe strada Ritmului, o spalatorie la care merg mai mereu si care de ceva timp de vreun an, si-a schimbat titlul in Detailing Zone. Alex 95 parca ii spune. Sunt cum vii dinspre Mihai Bravu inspre Pantelimon pe partea stanga inainte de spalatoria automata Eurotunel.

E un singur om care se ocupa de polis acolo, Nicu, si ii iese excelent. Si-a facut un prieten mai demult o masina gri si nu i-a iesit nici o holograma, si am mai vazut si altele polisate de el.

Pe masinile gri nu ies niciodata holograme ,incercati sa vedeti una albastra sau neagra

Pe masinile gri nu ies niciodata holograme ,incercati sa vedeti una albastra sau neagra

salut @ExpertDetailing am seria 1(negru si m-ar interesa un detailing exterior interior cat m-ar costa la voi?

multam

Edited by daniel LNC

• 2 weeks later...

Eu recomand Mania Detailing, unde jos palaria fin toate punctele de vedere.

La Expert Detailing am vrut sa merg la un moment dat, am facut si programarea, dar sincer am fost intampinat de o atmosfera tipic romaneasco-neserioasa.

Una am vorbit la telefon, si alta s-a intamplat. Mi s-a spus sa vin la 9 dimineata (vroiam neaparat sa fie gata masina dupa-masa, sa pot pleca cu ea). Acolo, dat fiind probabil si faptul ca la 9 lumea nu venise, altii inca miroseau cafeaua, mi-au spus ca e exclus sa fie gata in aceeasi zi, sau eventual poate pe seara, ca unul e bolnav si nu vine azi, ca mai e o masina de facut. Pai si atunci de mi-ai spus sa mai vin la 9 ?

Eu nu agreez astfel de atitudine. Atata timp cat eu un meseria mea sunt corect si imi fac treaba ca la carte, am pretentia ca si altul sa-si faca meseria la fel.

Atat am avut de zis. Poate altii au avut experiente fericite.

Guest poleposition

nu am avut probleme cu punctualitatea la Exdet si am fost de multe ori. Daca o lasam la 9, la ora 3 era gata. Bine, au fost alte mici probleme legate de calitatea executiei, dar s-au rezolvat elegant si prompt datatorita conducerii exdet.

Ma enerveaza ca si-au mutat sediul de langa mine, intr-un cotet la mama dracului. Ca m-au sunat sa-mi aminteasca ca la cate polishuri si detailing-uri am facut la ei, acum am 50% reducere pentru mine si inca o masina adusa de mine, ceva de genul asta.

Edited by poleposition

La Expert Detailing am vrut sa merg la un moment dat, am facut si programarea, dar sincer am fost intampinat de o atmosfera tipic romaneasco-neserioasa.

Una am vorbit la telefon, si alta s-a intamplat. Mi s-a spus sa vin la 9 dimineata (vroiam neaparat sa fie gata masina dupa-masa, sa pot pleca cu ea). Acolo, dat fiind probabil si faptul ca la 9 lumea nu venise, altii inca miroseau cafeaua, mi-au spus ca e exclus sa fie gata in aceeasi zi, sau eventual poate pe seara, ca unul e bolnav si nu vine azi, ca mai e o masina de facut. Pai si atunci de mi-ai spus sa mai vin la 9 ?

Eu nu agreez astfel de atitudine. Atata timp cat eu un meseria mea sunt corect si imi fac treaba ca la carte, am pretentia ca si altul sa-si faca meseria la fel.

Buna ziua

Am dori sa stim exact ce s-a intamplat?la ce locatie ?pentru ce serviciu si mai ales in ce zi.

Va multumim !

nu am avut probleme cu punctualitatea la Exdet si am fost de multe ori. Daca o lasam la 9, la ora 3 era gata. Bine, au fost alte mici probleme legate de calitatea executiei, dar s-au rezolvat elegant si prompt datatorita conducerii exdet.

Ma enerveaza ca si-au mutat sediul de langa mine, intr-un cotet la mama dracului. Ca m-au sunat sa-mi aminteasca ca la cate polishuri si detailing-uri am facut la ei, acum am 50% reducere pentru mine si inca o masina adusa de mine, ceva de genul asta.

Buna ziua

Spuneti-mi in ce zona locuiti dvs ,sa va explicam care ar fi cel mai apropiat centru de dvs.

Cu siguranta in cotet nu se pot face servicii de calitate

Poate i-ati intampinat in cotet pe fostii nostri angajati care se dau EXPERT DETAILING

Va multumim

Guest poleposition

angajati care se dau EX DET ? nu ma asteptam.

eu mergeam la sediul din calea Grivitei, am facut acolo detailing complet la un seria 5 E60 de 2 ori, audi a4, seria 1 si M6 de vreo 3 ori, dar numai in locatia de care spuneam mai sus.

Am inteles ca s-a inchis si s-a mutat undeva in apropierea liceului Sincai, pe Dimitrie Cantemir... eu am fost pana acolo anul trecut si pe langa faptul ca este undeva printre blocuri obscure cu un drum de acces plin de gropi, este un fel de chichineata (cotet), vis-a-vis de o spalatorie auto populata de fel si fel de ciudati... adica, nu mi-as lasa masina acolo cu inima impacata.

Sediul din Cal. Grivitei, era intr-adevar altceva, spatios, foarte curat, dotat cu aparate moderne, in sfarsit, nu are nici o legatura cu cel "nou".

Edited by poleposition

Buna ziua

Sediile Expert detailing sunt 2 la numar si sunt situate astfel

1)Virtutii (langa Mc Donalds)Intrarea Dambovitei nr 10 C

2)Panduri (Trafic Greu )Iovita 21

Colegii care au fost in Grivita sunt acum la locatia din Crangasi

Indiferent desituatie Expert Detailing va face tot ceea ce este posibil pentru ca serviciile noastre sa fie pe masura asteptarilor clientilor nostrii.

• 2 weeks later...
Cel mai bun polish/ceara/spalare il faci singur cu mana ta, daca intr-adevar vrei asta, pui mana si te documentezi pe forumurile de specialitate in ce consta aceasta operatie. Am urmarit si eu de "n" ori acest lucru cu masinile din trecut si de fiecare data am fost dezamagit de rezultatele firmelor din bucuresti. And btw, un polish + o ceara protectoare nu se va realiza in 6 ore niciodata.

• 3 weeks later...

Buna ziua

Am dori sa stim exact ce s-a intamplat?la ce locatie ?pentru ce serviciu si mai ales in ce zi.

Va multumim !

Buna ziua

Spuneti-mi in ce zona locuiti dvs ,sa va explicam care ar fi cel mai apropiat centru de dvs.

Cu siguranta in cotet nu se pot face servicii de calitate

Poate i-ati intampinat in cotet pe fostii nostri angajati care se dau EXPERT DETAILING

Va multumim

S-a intamplat la sediul din Grivita, in martie 2009. Ziua n-o mai stiu, dar dupa acea experienta probabil va imaginati ca nici nu mi-a mai trecut prin cap sa apelez la serviciile Expert Detailing.

Va salut. Ca sa fiu scurt cateva concluzii la ce s-a postat pe aici.

1.Wizards sunt printre cei mai buni de la noi din tara, daca nu poate CEI MAI BUNI.Nu lucrez acolo, ci doar am facut niste cursuri de specializare acolo pe partea de Polish. Eu personal am lucrat la Honda si am incercat sa pun in valoare ce am invatat acolo pana am hotarat sa merg cu o afacere pe cont propriu.

Asta e o alta idee...am post daca va intereseaza. BMW - Tehnica, intretinere si tuning > Ingrijire si intretinere

2.Vreti sa va faceti masina varza?? Mergeti la probabil cel mai scump service de profil , Expert detailing.Am o gramada de oameni care si-au distrus masinile acolo (ca un exemplu intrati pe forum pe la honda sa vedeti injuraturi la adresa lor).

3.Multa lume are o idee gresita cu privire la polish.Credeti ca daca te costa mult inseamna ca iese si bine? La polish conteaza enorm PRODUSUL cu care lucrezi, MODUL in care lucrezi si cel mai important MEDIUL in care lucrezi.Documentati-va si o sa vedeti ca putine firme de specialitate de la noi au standardele necesare efectuarii unui polish profesional (a nu se confunda - cum multi se pacalesc si se lasa pacaliti- cu LUCIUL - mergeti la spalatorii ca multe s-au "specializat peste noapte in POLISHURI RAPIDE cu 30 RON si produse din Cora) Atentie de asemenea ca nici un POLISH ieftin nu este recomandat.

Cel mai important lucru este sa va interesati asupra prestatorului de serviciu daca INTRADEVAR stie ce este ala un POLISH! Ati fi surprinsi sa vedeti ce raspunsuri primiti. Eu unul am ramas cu gura cascata! "Unii acopera zgarieturile cu pasta de polish, altii au polish special pentru fiecare culoare,etc - NISTE TAMPENII!

Alt aspect - Un polish profesional implica o slefuire COMPLETA A INTREGII CAROSERII cu granulatii intre 1200 si 3000( asta pentru a indeparta zgarieturile si imperfectiunile lacului - ca pe lac lucrezi (exceptie masinile mai vechi ce sunt vopsite cu vopseli pe baza de diluant) si pentru a evita panza de paianjen( zgarieturi concentrice ale lacului) si HOLOGRAMA ( deformare a lacului).Cati dintre "polishatori"credeti ca stiu ca POLISHUL este de fapt o slefuire cu granulatie intre 25.000 si 35.000?? Cati stiu de fapt , ca pentru a evita defectele de mai sus service-ul trebuie sa semene cu o farmacie, iar buretii sa fie spalati cel putin odata pentru fiecare piesa. UN singur fir de praf microscopic cazut intre masina si burete iti distruge masina.

Astea sunt doar cateva din aspectele atat de discutatului POLISH. Am postat nu sa imi fac reclama...ci ca sa mai informez lumea care inca nu stie care sunt secretele atat de intalnitului la fiecare colt de strada POLISH.

Mare atentie, documentati-va mult inainte sa faceti o alegere.

Pentru cine e interesat stau la dispozitie cu orice fel de informatie care poate ajuta.Ar fi mult prea mult de postat pentru o informare completa!

PEACE!

Nu ma intelegeti gresit, NU este anti-reclama, la fel cum nu fac pentru mine reclama in defavoarea altora.

Ceea ce am postat, si sincer sper ca lucrurile sa se fi remediat, este rezultatul unor fapte foarte reale.

Tind sa cred ca probabil dupa cateva, sa le zicem scapari, ati remediat problema.

Repet, nu am nimic personal cu firma dumneavoastra si nici nu am sanse ca o mica pravalie ca a mea sa fure clientii dumneavoastra, firma oricum fiind un brand bine vazut la noi. Probabil ca ceea ce s-a intamplat in trecut v-a ajutat sa indreptati anumite lucruri.

Eu am vrut sa pun accentul pe informarea posibililior clienti ce isi doresc polish, nu conteaza firma la care apeleaza.

IMI CER PUBLIC SCUZE daca v-am ofensat in vreun fel, recunosc ca formularea mea a fost un pic cam dura, doar ca lumea trebuie informata si de ce nu si dumneavoastra, pentru o imbunatatire a calitatii serviciilor.

Nu vreau sa mai insist asupra acestui subiect, sper ca mi-ati inteles punctul de vedere.

Cu respect, Filip

Nu ma intelegeti gresit, NU este anti-reclama, la fel cum nu fac pentru mine reclama in defavoarea altora.

Ceea ce am postat, si sincer sper ca lucrurile sa se fi remediat, este rezultatul unor fapte foarte reale.

Tind sa cred ca probabil dupa cateva, sa le zicem scapari, ati remediat problema.

Repet, nu am nimic personal cu firma dumneavoastra si nici nu am sanse ca o mica pravalie ca a mea sa fure clientii dumneavoastra, firma oricum fiind un brand bine vazut la noi. Probabil ca ceea ce s-a intamplat in trecut v-a ajutat sa indreptati anumite lucruri.

Eu am vrut sa pun accentul pe informarea posibililior clienti ce isi doresc polish, nu conteaza firma la care apeleaza.

IMI CER PUBLIC SCUZE daca v-am ofensat in vreun fel, recunosc ca formularea mea a fost un pic cam dura, doar ca lumea trebuie informata si de ce nu si dumneavoastra, pentru o imbunatatire a calitatii serviciilor.

Nu vreau sa mai insist asupra acestui subiect, sper ca mi-ati inteles punctul de vedere.

Cu respect, Filip

Nu trebuie sa VA CERETI SCUZE PUBLIC ,nu asta ne intereseaza .Dupa cum v-am spus mai sus noi avem servicii cu GARANTIE si deviza noastra este ca toti clientii nostrii sa plece multumiti din locatiile noastre si cred ca am reusit in mare proportie ,dar toti suntem oameni mai buni sau mai rai deoparte si de alta .

Cu stima Expert detailing

• 2 weeks later...

Salut,

nu fac reclama nimanui, nu este vorba de polish, dar la curatirea scaunelor eu am fost foarte multumit de expert detailing. Va spun sincer. Le-am curatat in rm valcea, mi-au dat si garantie 6 luni (parca) si paradoxal la o saptamana dupa ce mi-au facut-o Bec, lux, cum vreti voi, super (am fost extraordinar de multumit- erau husele praf) mi-a explodat o sticla de pepsi pe scaunul din dreapta ce l- a patat ingrozitor si mi-au facut-o iar lux fara nici un ban, pe garantie. Il urmaream pe tipul de a lucrat la ea cu 20ron si fugea de mine. Mi-a placut tare mult atitudunea. Poate am avut eu noroc de cineva bun, dar nu ma pot plange de ei deloc caci unica experienta avuta la ei a fost placuta. Chiar i-am recomandat la amici.

Am niste huse foarte sensibile la murdarie.......

Eu le dau + pana la experienta contrarie

mersi ca cititi, poate e de ajutor...... Scuze ca nu e cu "polish"

Edited by mirceaddd