Jump to content

Cateva sfaturi pentru un incepator (525D)

SorinXY

Recommended Posts

Salutare tuturor si multumiri ca mi-a fost acceptat contul.

Sunt pe cale sa cumpar un BMW 525D Touring din 05/2006, cu ecranul mare de navigatie, full option , fara piele(nu ma deranjeaza).

Acelasi interior l-am vazut la Salonul de la Geneva de anul acesta neschimbat la un 520, cu un lector Cd si unul DVD dedesupt.

Masina are insa 160 000km, motor de 2497cm cubi, automat steptronic, I-drive, tel, Bi-xenon etc. Primesc garantie,service la zi, etc.

Mie imi trebuie pentru munca oarecum si familie, cautam un break, am ales BMW in fata unui AUDI A6 din 2005.

Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri(masina o voi putea lua miercuri deci ma mai pot razgandi):

1 Sunt prea multi 160 000 km pt un motor din 2006? rulati in Elvetia cu servis-uri la zi etc.

2 E adevarata media de consum de 6.5 la suta pe care o spune fisa de la garage?

3 Are putere la demarage cu cei 177 cai (nu sunt un vitezoman). Adica ii simt cat de cat?

4 Pot utiliza lectorul DVD pt filme sau Mp3?

5 Poate cineva sa imi spuna unde gasesc o prezentare clara a ce presupune mai exact I-drive sau PDC ?

6 Sonorizarea este clasica, oare este de calitate?

Nu am facut un drive test, doar am vazut ca arata f bine si are totul electric, extrem de multe optiuni, etc.

Mai departe decid miercuri cand voi face un test.

Va multumesc de sfaturi! Sunt receptiv din fire la orice fel de sfat !

post-24657-1237244323_thumb.jpg

post-24657-1237244341_thumb.jpg

post-24657-1237244356_thumb.jpg

post-24657-1237244373_thumb.jpg

Edited by SorinXY

Salutare si bun venit . In primul rand frumoasa masina , poti face un topic in sectiunea "masina mea" sa o prezinti mai in detaliu

1. Nu sunt multi km daca sunt reali

2. Media de consum e facuta pe drumurile lor , mai "aerisite" , deci aici s-ar putea sa fie un pic mai mare

3. Are destula putere . Vei simti

4,5,6 Ii las pe altii mai avizati sa raspunda . Bafta

Multi km.

Salut, multi km pentru motor? Stiam ca motoarele diesel duc mult.. crezi ca ma poate lasa.. la ce te referi?

Desigur, platesc pe ea pe masura kilometrilor adica vreo.. 16600 euro

Salutare si bun venit . In primul rand frumoasa masina , poti face un topic in sectiunea "masina mea" sa o prezinti mai in detaliu

1. Nu sunt multi km daca sunt reali

2. Media de consum e facuta pe drumurile lor , mai "aerisite" , deci aici s-ar putea sa fie un pic mai mare

3. Are destula putere . Vei simti

4,5,6 Ii las pe altii mai avizati sa raspunda . Bafta

Salut , multumesc de raspuns, eu nu cred ca voi veni cu ea vreodata in Romania, am un 4x4 cu care as veni mai degraba.

Iar km sunt reali, sunt sigur de asta <_<

Multi km.

Salut, multi km pentru motor? Stiam ca motoarele diesel duc mult.. crezi ca ma poate lasa.. la ce te referi?

Mi se par multi.La km aia te poti astepta sa schimbi destule piese.Din punctul asta de vedere am spus.

Multi km.

Mi se par multi.La km aia te poti astepta sa schimbi destule piese.Din punctul asta de vedere am spus.

..si eu tot cam la asta ma gandeam.. desi pentru tehnologia BMW din 2006 si pe drumuri fara prea mari vibratii.. cu caiet de service la zi.. ar cam ramane motorul problema.. adica piesele daca vrei aferente motorului, restul se cam schimba si imi convine sa platesc cam 300 de euro pe an si sa am garantie tot timpul cat voi tine masina. Apropos, se poate da inapoi kilometrajul chiar si la o masina ca asta?

Apropos, se poate da inapoi kilometrajul chiar si la o masina ca asta?

Bineinteles.

E buna masina!

Daca motorul "suna bine" nu sta pe ganduri.

Si combustibilul e de alta calitate decat la noi... se strica unele piese si la 10.000 km si pe alte masini nu le schimba toata viata... cum e si norocul

O duci pana la 350.000 km linistit. Daca mai ai si garantie...

Te vei decide tu cand o vei conduce... nu o sa-ti mai trebuiasca sfaturi

Mi se pare o masina ok, ingrijita. Nu trebuie sa te sperie 160.000 km la o astfel de masina, mai ales daca spui ca stii sigur ca sunt reali. sunt multi carora li se par multi 100.000 km dar care au masini cu 80.000 pe bord si peste 200.000 reali, asa ca...

Mi se pare o masina ok, ingrijita. Nu trebuie sa te sperie 160.000 km la o astfel de masina, mai ales daca spui ca stii sigur ca sunt reali. sunt multi carora li se par multi 100.000 km dar care au masini cu 80.000 pe bord si peste 200.000 reali, asa ca...

sunt reali pentru ca fostul proprietar si unicul era o banca din Zurich si ar fi o sansa la zece milioane ca ei sa fi dat kilometri inapoi <_<. O schimba pt ca asta e politica bancii, la 150 000 schimba parcul auto. O sa fac cu siguranta un test inainte sa o iau numai ca eu sunt f interesat atat de motor cat si de optiunile multimedia, calitatea navigatiei, confort, etc.

Pare mult mai sport decat audi, asta e clar si mai joasa.. sa zicem mai tinereasca.

Am vazut prima factura a masinii. pretul nou era 60 000 euro. acum 3 ani..

Are, de asemenea DSC pt stabilitate si PDC pentru parcare, desi nu am vazut nici un senzor aplicat.. :)

Pentru DSC nu ai ce senzor sa vezi, iar pentru PDC, daca are, trebuie sa vezi in bara, pe la mijloc, sunt ca niste capacele mici si rotunde, in culoarea caroseriei!! Ai postat pozele in format mult prea mic astfel incat nu-mi dau seama, dar are sigur si PDC, ami ales ca e combi. Edited by T_o_r_q_u_e

Pentru DSC nu ai ce senzor sa vezi, iar pentru PDC, daca are, trebuie sa vezi in bara, pe la mijloc, sunt ca niste capacele mici si rotunde, in culoarea caroseriei!! Ai postat pozele in format mult prea mic astfel incat nu-mi dau seama, dar are sigur si PDC, ami ales ca e combi.

ma poti ajuta cu niste raspunsuri legate de intrebarile mele 4,5,6?

Ai idee cat de performant este sistemul i-drive sau macar unde pot gasi o descriere in mare a lui..?

Are navi professional, deci citeste fisiere mp3. Nu stiu insa daca are si modulul pentru a putea rula si filme, dar il poti pune ulterior, chiar daca nu are. Mie mi s-a parut destul de performant i-drive-ul. Adica iti ofera absolut toate informatiile despre masina: cati km te mai tin placutele, ueiul, etc...

Are navi professional, deci citeste fisiere mp3. Nu stiu insa daca are si modulul pentru a putea rula si filme, dar il poti pune ulterior, chiar daca nu are. Mie mi s-a parut destul de performant i-drive-ul. Adica iti ofera absolut toate informatiile despre masina: cati km te mai tin placutele, ueiul, etc...

e adevarat ca poti sa intri inclusiv pe internet cu ajutorul i-drive?

Am vezut ceva reclame dar nu stiu cat e de practic si cum obtii conectia.

nu iti citeste neaparat mp3-uri daca ai navi prof. dar daca nu se rezolva cu un update de soft.

nu ai cum sa intrii pe internet de pe i-drive, iar pt filme iti tb un modul daca nu este deja pe masina.

160.000km nu sunt multi pt un diesel mai ales daca a fost intretinut corespunzator. al meu are 126.000 si merge f bine.

consumul de 6.5 o sa il ai doar afara, in oras o sa ajungi la 10-12

daca nu esti vitezoman, puterea e suficienta.

cu i-drive-ul nu ai de ce sa iti faci pb, il inveti foarte repede. eu nu am avut nici o carte si intr-o zi deja stiam sa umblu prin el.

daca ai primul nivel de sonorizare sa stii ca nu e foarte performant... se aude slabut cand dai volumul mai tare.

hi-fi e ok iar logic 7 cel mai bun.

ca idee sa verifici galeria de evacuare si de admisie si bujiile. cam astea sunt piesele care se duc la cati km are masina ta.

Pretul de 16600 euro este cu TVA sau fara? La km aia poate gasesti mai ieftin in Germania. Legat de km eu zic sa nu iti faci probleme, al meu are 166000km din care 13000km facuti in Romania si am schimbat placutele pe fata si 2 bucsi la bara antiruliu daca nu gresesc. Edited by joky

la modelul asta nu poti intra pe interent de pe i-drive ...stiu ca doar la modelel noi de seria 7 sau poate si la e60 dar facelift adica dupa 2007. Nu stiu ce astepti de la sonorizare dar cu siguranta n-o sa te dea pe spate ...daca era ceva HiFi simteai o diferenta.

scuze se pare c-au mai raspunscolegi intre timp cu aceleasi informatii <_<

Edited by costinlogin

ei au spus ca ii vor face un nou service cu o zi inainte sa iau masina.. adica ar fi pusa cat de cat la punct..

ma intereseaza sa se auda bine nu fantastic sar sa fie ceva basi.. inalte .. etc.

o sa ma uit mai atent maine sau poimaine cand voi merge sa o iau.. pretul nu poate fi modificat din pacate si nici din alta parte nu pot lua, eu locuiesc in Elvetia si orice vine din UE are taxe, tva-uri etc pt a proteja piata interna.

Eu ezitam din pricina kilometrilor mai mult.. Desigur sunt curios sa vad in detalu si restul.. si sa aflu mai multe despre accesorii si cat de mult ajuta ele.

De exemplu Parking Distance Control (PDC) sper sa lucreze cat mai bine pt ca de asta am mare nevoie cu un break.

Si mai sper ca modulul pentru a urmari dvd-uri cu desene animate ptr fiica-mea sa nu fie prea scump.. <_<

Aveti idee daca are intrare pt auxiliar incorporata sau trebuie sa adaug si aici un modul(ptr lector AUX -ex: Ipod)

Edited by SorinXY

eu as lua-o fara sa stau pe ganduri

1. as avea cat de cat siguranta ca nu e manarita

2. ti-o da pe tava cu service-uri si tot schimbat

3. scapi cum ziceai si tu de taxe etc

Iti multumesc pt raspuns, in general aici in Elvetia nu exista masini manarite pt piata interna mai ales vandute de un dealer, ar pierde licenta, garajul si ia minim 50 000 de franci amenda.. pentru ce?

Tot ce este pt export.. nu cunosc.

eu as lua-o fara sa stau pe ganduri

1. as avea cat de cat siguranta ca nu e manarita

2. ti-o da pe tava cu service-uri si tot schimbat

3. scapi cum ziceai si tu de taxe etc

ma mai interesa si sa vad daca se merita in comparatie cu masini concurente din aceeasi categorie, iar de la voi imi este foarte usor sa ma edific, sunteti cea mai avizata opinie, un dealer va spune ca da sau nu in functie de interesul personal.

Voi cunoasteti mai bine marca si automat imi puteti spune care sunt atuurile ei..

Multumesc tuturor inca odata si promit ca dupa achizitie sa raman membru al forumului contribuind cu poze , date, noutati si de ce nu cu un X6 la anul <_< ..arata bine masina.

are cineva idee daca pe softul si pe ecranul asta pot avea un modul pt TV, chiar si pentru cateva canale..? Ma intereseaza cam ce stie sa faca in materia de multimedia.

In alta ordine de idei m-am hotarat sa iau masina, probabil luni sau marti.. sper eu ca sunt actele gata. M-am convins ca are un aer mai sport decat A6 si chiar mai multe optiuni.. plus ca ecranul 9/16 e cam de 2 ori mai mare decat la Audi A6 care in principiu nu are senzori de perimetru decat in spate de ex... rar si in fata.

O sa va spun parerile primului drum cu un BMW, spre rusinea mea e primul, am condus vreo 20 de alte tipuri dar nu BMW.

post-24657-1237503302_thumb.jpg

post-24657-1237503418_thumb.jpg

160.000 km nu sunt deloc multi pt un bmw 2.5....te tine peste 300.000km. Sunt multi la modul ca masina a facut peste 50.000km pe an , in sensul asta, dar si pretul mi se pare f bun. cat despre comparatia cu Germania, intr-adevar masinile sunt ceva mai ieftine dar nu sunt la fel de intretinute ca in ch (!).

legat de navi professional (am si eu pe a mea dar fara TV si am studiat problema).

Daca nu citeste mp3, se face resoftare la reprezentanta si va citi 100% mp3-uri. resoftarea ar trebui sa fie gratis.

Legat de filme si dvd. Ca sa poti vedea dvd-uri, masina pe langa navigatia profesionala trebuie sa aiba si TV. Adica pe ecranul mare trebuie sa-ti apara functia TV la entertainment (adica langa FM/AM, CD, trebuie sa apara si TV). Daca nu apare nu ai TV si nu ai cum sa vezi DVD-uri si implicit sa prinzi si posturi TV. Poti cumpara dupa ebay modul de TV (orig de BMW dar second hand bineinteles)si costa in jur de 300- 400 de euro sau poti sa cumperi tot de pe ebay un modul TV aftermarket care are si functie de intrari auxiliare (pt iPod de ex) si costa tot cca 400 euro (nou).

Inca o chestie importanta! Din cate vad masina e steptonic. Uleiul din cutie se schimba la 150.000km si e f important acest lucru ( e o discutie lunga aici...bmw initial spunea ca uleiul din cutie e lifetime dar mai nou recomanda schimbarea la 150.000km).

Bafta cu noua achizitie!