Jump to content

Aerisirea conductei la ambreiaj

ViBogdan

Recommended Posts

Am de gand sa scot valva cdv si din cate am citit ar fi recomandata o aerisire a sistemului dupa efectuarea operatiunii. Ma ajuta cineva cu un scurt diy pe tema? Sau un link ceva? De asemenea as dori sa stiu daca vasul cu lichid pentru ambreiaj se afla sub acel capac de plastic situat fix in fata soferului, cum deschizi capota? Si ce tip de lichid mi-ati recomanda pentru a completa nivelul? Multumesc!

Am de gand sa scot valva cdv si din cate am citit ar fi recomandata o aerisire a sistemului dupa efectuarea operatiunii. Ma ajuta cineva cu un scurt diy pe tema? Sau un link ceva? De asemenea as dori sa stiu daca vasul cu lichid pentru ambreiaj se afla sub acel capac de plastic situat fix in fata soferului, cum deschizi capota? Si ce tip de lichid mi-ati recomanda pentru a completa nivelul? Multumesc!

Lichid de ambreiaj??? Nu ai asa ceva. Vasul pentru lichid este acelasi cu cel de frana, deci ai lichid de frana in sistemul de ambreiaj. De completat completezi cu lchid de frana DOT4.

Lichid de ambreiaj??? Nu ai asa ceva. Vasul pentru lichid este acelasi cu cel de frana, deci ai lichid de frana in sistemul de ambreiaj. De completat completezi cu lchid de frana DOT4.

Da stiam faptul ca vasul este comun....i-am spus din instinct lichid de ambreiaj si nu lichid de frana! Vroiam sa stiu daca vasul in discutie este cel situat sub acel capac de plastic aflat in fata soferului, cum deschizi capota.

Revenind la aerisire...am citit pe un site ca se face cam asa: Atasezi acelei valve de aerisire(situata ceva mai incolo de CDV) un furtunas(ca sa se poata scurge lichidul); deschizi valva si apesi pedala de ambreiaj; inchizi valva si dai drumu pedalei...si tot asa pana cand dispar bulele de aer din vas. Faza e ca se mai mentioneaza si folosirea unui Pressure Bleeder...un vas cu indicator de presiune ce se ataseaza vasului cu lichid. DIY-ul este comun atat pentru aerisirea franelor cat si pentru ambreiaj...asdar imi vine alta intrebare...e mussai sa fac aerisirea la amandoua sistemele? Pot face aerisirea si fara acel Pressure Bleeder? Adica doar ma asigur ca nivelul de lichid nu scade sub minim si apoi ma apuc de treaba cu pedala si valva de aerisire...sau nu merge asa? Lichidul trebuie bagat in vas sub presiune sau pur si simplu il torni ca si la vasul de lichid pentru parbirz? Multumesc...e prima oara cand fac asta si as dori sa o fac ca la carte!

Da un search pe forum ca am gasit mai demult un membru al forumului care si-a construit singur un power bleeder. <_<

Da...dar care e rolul lui? Lichidul trebuie bagat in vas sub presiune? Desi am auzit ca daca nu lasi lichid sa cruga si aer sa intre in timp ce scoti CDV-ul, nu e nevoie neaparat de aerisire!

Da un search pe forum ca am gasit mai demult un membru al forumului care si-a construit singur un power bleeder. <_<

Da...dar care e rolul lui? Lichidul trebuie bagat in vas sub presiune? Desi am auzit ca daca nu lasi lichid sa cruga si aer sa intre in timp ce scoti CDV-ul, nu e nevoie neaparat de aerisire!

Rolul lui este aerisirea instalatiei fara sa "faci pedala". La aerisirea batraneasca cu apasatul pedalei de frana, garniturile din pompa de frana ajung sa lucreze pe o zona in care nu se ajunge in mod normal. Aceasta zona este plina de asperitati care strica garniturile.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Air-Cooled-...%3A1|240%3A1318

Daca stie cineva pe la noi, si eu as fi interesat de asa ceva.

• 2 weeks later...
Deci sa inteleg ca daca unblu la CDV pe langa aerisirea conductei de la ambreiaj e recomandat sa aerisesc si franele? Mentionez ca franele mi-au fost aerisite acum 8.500km.

Poti scoate valva CDV fara sa curga pic de lichid cu un pic de indemanare si nici macar sa completezi nu mai trebuie <_< e o chestie mai simpla decat crezi. La mine a durat 2 minute cu totul.

Deci sa inteleg ca daca unblu la CDV pe langa aerisirea conductei de la ambreiaj e recomandat sa aerisesc si franele? Mentionez ca franele mi-au fost aerisite acum 8.500km.

Poti scoate valva CDV fara sa curga pic de lichid cu un pic de indemanare si nici macar sa completezi nu mai trebuie <_< e o chestie mai simpla decat crezi. La mine a durat 2 minute cu totul.

Adica sa tin degetul pe capatul ce vine de la vas? Sau pe ambele capete? Imi dai si mie niste instructiuni rapide daca tot ai facut operatiunea? Indemanatic sunt, da se mai intampla sa imi scape cate ceva...si poate totusi scap de aerisire avand in vedere ca nu a fost facuta acum mult timp...iar lichidul e recent inlocuit...am facut operatiunea la service insa. Merci!

• 1 month later...
Si eu am scos valva CDV in urma cu vreo 2 luni. Am avut grija sa nu curga lichid, dar tot a curs putin. Am tinut degetul pe furtunul care venea de la vas. Dar ma gandesc ca poate mai era putin si in partea cealalta, in teava aia metalica. Si cred ca ala a curs si a intrat aer. Problema este ca de atunci cand calc pedala de ambreiaj se aude (si se simte in pedala) un scartait cand ajung la capatul cursei. Vine de sub masina, deci cred ca este de la cilindrul ala. Ma gandesc ca o fi ramas putin aer p-acolo si scartaie ca nu mai e unsoare (lichid) pe peretii pistonului. Deci mai bine faci aerisire. Eu n-am rampa, deci cred ca o sa merg la un service serios. Aveti idee cam cat costa? Tre sa schimb si lichidul cand fac aerisirea? Trebuie sa aerisesc si frana? Ca nu se simte nevoia. Edited by chriss