Jump to content

Jante distruse...Buza lata polishata....nu mai au luciu si sunt patate...

Recommended Posts

incearca cu un polish de jante

sau revopseste-le

este polish special de jante?

de revopsit ma gandesc ca te referi sa le lacuiesc din nou ?sau cu ceva vopsea speciala?

probabil s-au corodat ..Daca pata e arsa in material nu mai ai ce sa le faci

da'....asa mai offtopic..... cine a avut ideea (des intalnita) de a curata jantele cu solutie de motor? <_<

ideea....au avuto nenea de la spalatorie si am stat un pic pe ganduri,dar vazand in ce hal sunt patate am zis k mai bine incerc....in fine, asta e!

o poza cu jantele knd erau ok,sa va faceti idee cum sunt si maine pun si cu ele distruse.

ele sunt mai mult matuite...nu sunt distruse chiar rau....sper sa pot remedia problema dar nu stiu cum.

post-10239-1237748024_thumb.jpg

Din ce inteleg eu in poza si in descrierea ta jantele le poti repara cam in 2 ore singur singurel. Vezi pe net magazinele cu produsele destinate detailingului. Sunt cateva din RO, cauti pe acolo pasta/crema de polish Aluminiu (nu pentru crom, nu pentru vopsea). Dupa ce freci la ele pana stralucesc suficient, cam odata pe luna dupa fiecare spalare le dai cu ceara sau un sealant special pentru Al. Nu le spala cu altceva decat apa cu putin detergent auto, si iarna mentinele curate.

o sa pun poze cat de curand pot momentan sa dus discul de ambreaj si am lasat-o acasa iar eu sunt in iasi (student)...pe la sf saptamanii cred ca reusesc sa fac poze....

cum pot sa achizitionez acel produs?

Edited by EuNuAltul

Pozele erau un exemplu de pe e46fanatics. Am vazut si la noi (pe 4 tuning sau un alt forum dedicat) o procedura similara: niste BBS-uri (parca) fusesera polishate si aratau minunat. Cred ca tot printr-un procedeu de abraziune si apoi cumva polishate...

Daca regasesc topicul, va dau de stire.

PS: Hai c-am gasit http://s544.photobucket.com/albums/hh343/lonely_rider_22/

Date de contact: 0740.182.927 sau YM:pantani22ciprian

Pana acum am facut mai multe roti (primele au fost BBS din 2 bucati) si inainte sa te apuci de treaba sa fii sigur ca rotile sunt drepte. Miercuri cred ca o sa ajunga crema de polish Al de la Meguiars si dupa ce o testez o sa revin cu poze noi.

Am redus dimensiunea pozelor dar oricum camera mea e varza rau.

Inca cateva

Ultimele

• 3 weeks later...
poze cu jantele....

100% se pot reconditiona(nu imi pare grav)daca nu sunt muscate <_< le poti doar polisha,daca nu le poti sabla si revopsi

partea a2a o poti face la un vopsitor cu timp liber

deci nu e chiar motiv de ingrijorare

• 3 weeks later...
in sfarsit mi-a ajun si polishul si se pare ca isi face treaba chiar foarte bine insa a aparut o alta problema...nenea la care am fost sa roluiesc jantele a zis k o sa ramana ceva urme dupa roluit(santuri)....asa e normal?sau sa caut pe altcineva care roluieste printr-o alta metoda...omul la care am fost mi-a fost recomandat de mai multa lume se zice ca e cel mai bun din iasi...

Oriunde le faci tot raman urme, dar le scoti cu smirghel (adica nivelezi suprafata de aluminiu) si polishezi zona afectata. Cand foloseste cricul hidraulic ca sa "impinga" in exterior buza lasa niste urme piesa metalica din capul tijei pistonului hidraulic. Poate ai noroc si sunt strambe doar pe partea interioara.

• 2 weeks later...
...pasta/crema de polish Aluminiu (nu pentru crom, nu pentru vopsea). Dupa ce freci la ele pana stralucesc suficient, cam odata pe luna dupa fiecare spalare le dai cu ceara sau un sealant special pentru Al. Nu le spala cu altceva decat apa cu putin detergent auto, si iarna mentinele curate.
......fusesera polishate si aratau minunat.

Stiu ca alumuniul frecat cu o pazla la polizor arata minunat (am facut si eu asta la un motor de motocicleta cu ceva ani in urma).

DAR, stiti cumva si ce DEZAVANTAJE in intretinere au jentile polishate fata de jentile vopsite ?

Intreb pentru ca as vrea sa mi le fac si eu, dar retin ca parca se intretinea foarte greu motorul polishat.

Presupun ca nu sunt multi cei care ar da ceara dupa fiecare spalare sau le-ar mentine iarna permanent curate, si nici eu nu cred ca m-as numara printre ei, din lipsa de timp.

Edited by laur2009

va explic eu,ca am mai facut jante

in special jantele cu margine lata sunt polishate ,adica janta e vopsita in rest iar marginea nu

pentru a face o janta slefuiesti marginea cu hartie abraziva de 800 pana se ia lacul si devine lucioasa apoi cu hartie de 1500 pentru a finisa cat mai bine, dupa care se lustruieste cu tampon de burete si cu pasta groasa sau medie pana devine oglinda

se sterga cu degresant si apoi se lacuieste

o sa arate aproape ca una cromata