Jump to content

Intrebare intrebatoare in legatura cu rezerva de combustibil!

BoD

Recommended Posts

La modelul E46 316ti rezervorul de combustibil contine 63 litrii incluzand o rezerva de benzina de 8 litrii. Meniul RANGE de la computerul de bord in calcul ( functie si de consumul afisat) nu prea tine cont de cei 63l. Este adevarat ca atunci cand iti arata RANGE-> 0 Km tu vei incepe sa mergi pe rezerva de combustibil adica pe acei 8l??? Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.

Nu.Cand iti arata range 0km inseamna ca trebuie sa continui pe jos.Cel putin teoretic.

Meniul RANGE de la computerul de bord in calcul ( functie si de consumul afisat) nu prea tine cont de cei 63l.

Banuiesc ca are nevoie de o referinta pentru a calcula consumul, iar volumul rezervorului este destul de important. <_<

Nu.Cand iti arata range 0km inseamna ca trebuie sa continui pe jos.Cel putin teoretic.

Meniul RANGE de la computerul de bord in calcul ( functie si de consumul afisat) nu prea tine cont de cei 63l.

Banuiesc ca are nevoie de o referinta pentru a calcula consumul, iar volumul rezervorului este destul de important. <_<

Practic, consumul afisat de computerul de bord corelat cu numarul de kilometrii efectuati se raporteaza mai mult la 55l, nicidecum la cei 63l. Daca ar fi asa consumul afisat ar fi trebuit sa fie mult mai mare. Am pus aceasta intrebare deoarece am vazut un episod TOP GEAR in care au vrut sa demonstreze cati km pot face cu 3 masini diesel cu consum redus. De cand au ajuns la range- 0km au mai facut inca 40-50 km. M-am gandit ca asta vrea sa insemne acea rezerva. Altfel ce rost mai avea?

Practic, consumul afisat de computerul de bord corelat cu numarul de kilometrii efectuati se raporteaza mai mult la 55l, nicidecum la cei 63l. Daca ar fi asa consumul afisat ar fi trebuit sa fie mult mai mare. Am pus aceasta intrebare deoarece am vazut un episod TOP GEAR in care au vrut sa demonstreze cati km pot face cu 3 masini diesel cu consum redus. De cand au ajuns la range- 0km au mai facut inca 40-50 km. M-am gandit ca asta vrea sa insemne acea rezerva. Altfel ce rost mai avea?

Singura explicatie normala ar fi ca sondele nu indicau corect.Daca la range 0 s-ar mai putea parcurge 40-50km, inseamna ca toate valorile sunt eronate.Pe de alta parte poate s-au gandit sa nu calculeze exact valoarea range, astfel incat la 0km sa mai exista un pic de benzina.

Mmmm...eu am mers candva cu E39-le 30 km cu autonomia pe 0. Nu cred ca ca indica la sange, si lasa loc de greseala sau neatentie din partea soferului. Masinile folosite in Top Gear erau de la 3 marci diferite(Subaru, VW si Jaguar), erau noi si dupa ce range-ul a ajuns la 0 motorina din rezervor le-ar mai fi permis cam 100 de mile(dupa spusele lui Clarkson). Eu daca as fi producator unul din lucrurile principale la care m-as gandi e cum sa-l fac pe om sa relimenteze mai repede cand "sucul" e pe terminate...asadar as face indicatorul sa spuna 0 atunci cand de fapt ar mai fi cativa km de facut...doar pentru siguranta! Edited by f1bogdan

sunt colegi pe forum care au ramas fara benzina desi le arata ca mai pot merge 30km

Si alti cativa care au ramas fara autonomie dar mai aveau combustibil...depinde de sonda cred <_< ! Oricum nu recomand nimanui sa incerce...e total lipsit de rost...eu am patit-o din neatentie! Acum la E46 nu las ca autonomia sa scada sub 100!

Edited by f1bogdan

aveti dreptate, cred ca dupa range 0 nu mai pot fi facuti multi km , poate chiar deloc. Ce m-a indus in eroare a fost capacitatea de 63 litrii cu o rezerva inclusa de 8 litrii. Ptr. ce mai trebuie specificata rezerva ... cand cei 63 litrii repr. toata benzina din rezervor. Am fost influentat si de acel episod de la TOP GEAR.

Dar nu inteleg de ce alimentati cand e masina cu becul rosu aprins la benzina <_< eu nu las niciodata benzina sa scada mai putin de liniuta de la 15 litri. In primul rand ca nu am curaj sa merg cu mai putin de 15 litri in rezervor, chiar daca circul numai in oras, si apoi am inteles ca nu e chiar asa de "sanatos" pentru pompa de benzina. Edited by Cosm1n

Dar nu inteleg de ce alimentati cand e masina cu becul rosu aprins la benzina <_< eu nu las niciodata benzina sa scada mai putin de liniuta de la 15 litri. In primul rand ca nu am curaj sa merg cu mai putin de 15 litri in rezervor, chiar daca circul numai in oras, si apoi am inteles ca nu e chiar asa de "sanatos" pentru pompa de benzina.

veneam de la iasi spre bucuresti si n-am bagat la bacau, iar de acolo nu am gasit mol sau omv asa ca am zis ca ajung sa intru in buc si bag de aici. m-a lasat cu 20 de km inainte de intrare in bucuresti cand pe BC mai aveam 40.

Dar nu inteleg de ce alimentati cand e masina cu becul rosu aprins la benzina :) eu nu las niciodata benzina sa scada mai putin de liniuta de la 15 litri. In primul rand ca nu am curaj sa merg cu mai putin de 15 litri in rezervor, chiar daca circul numai in oras, si apoi am inteles ca nu e chiar asa de "sanatos" pentru pompa de benzina.

veneam de la iasi spre bucuresti si n-am bagat la bacau, iar de acolo nu am gasit mol sau omv asa ca am zis ca ajung sa intru in buc si bag de aici. m-a lasat cu 20 de km inainte de intrare in bucuresti cand pe BC mai aveam 40.

Nu am vrut sa te jignesc, nu a fost adresata replica neaparat tie, dar stiu destul de multi cu bmw, mercedes, audi care pun de 30 de lei benzina (motorina) <_< Oricum naspa intamplare.

Edited by Cosm1n

stiu. am vrut sa nu fac rau masinii si pana la urma am pecit-o de 2 ori, am lasat-o si fara motorina si cand i-am pus i-am pus 2l de RAFO(aia era cel mai aproape) trecuta printr-un pet de 2 l de cola. dar a fost o doamna, nu s-a suparat decat putin.

stiu. am vrut sa nu fac rau masinii si pana la urma am pecit-o de 2 ori, am lasat-o si fara motorina si cand i-am pus i-am pus 2l de RAFO(aia era cel mai aproape) trecuta printr-un pet de 2 l de cola. dar a fost o doamna, nu s-a suparat decat putin.

lasa poate ai facut un bine am vazut la Myth Busters ca, Coca Cola curata de rugina si depuneri fierul poate ai facut o curatare a injectoarelor fara sa vrei <_<

Asta cu range 0 nu am experimentat-o insa ce am observat si ma deruteaza chiar deranjeaza cate odata ca dependenta deplasarii indicatorului de volumul de combustibile nu este liniara.Adica daca acul este la jumatate si merg 2-3 zile prin oras ajunge aproape de bec, insa dupa ce se aprinde becul ma plictisesc mergand sa mai scada putin acul.La fel se intampla si cand fac plinul, scade foarte greu acul pana la 3 sferturi iar de acolo pana la un sfert zboara... <_<

Cei care au conceput sistemul de calcul al distantei care o mai poti parcurge cred ca au avut printre ipoteze si aceea de a lasa o marja de siguranta...adica nu cand ti-a aratat 0 s-a oprit si motorul.Este la fel ca si vitezometrul care arata cu 5km/h mai mult.Cand iti arata range 0 mai este o cantitate de combustibil care nu permite ca instalatia sa prinda aer si care iti permite tie SA TE DUCI IN PECO

Si inca ceva...ce efecte are sa mergi pana ti se termina motorina de tot?E adevarat ca se poate duce pompa de inalta pt ca ea se lubrifiaza cu motorina?Cum mai exact se maifesta?Cineva spunea ca nu se mai tura motorul...Si daca se amorseaza greu sau doar din contact?

Edited by dextercos320d