Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Protectie impotriva cainilor si a sobolanilor

Recommended Posts

Stie cineva de unde pot sa-mi cumpar un aparat cu ultrasunete pentru alungatul cainilor si sobolanilor, si care sa fie dedicat folosirii pe masina?

Adica, cand masina sta in parcare, aparatul sa-si faca treaba, si sa tina acesti "dusmani" la distanta!

Am cautat pe net, dar nu am gasit decat aparate care merg la priza sau portabile, mai nimic care sa mearga montate pe masina sau sa fie facute special pentru masini.

Merci anticipat celor care ma vor ajuta !

Pai, sa nu-mi intre sobolanii iarna pe la motor...

Iar cu cainii cam la fel... m-am trezit iarna asta cu zgarieturi pe capota si aripa.

Ieri, un caine se apucase sa manance plasticul care tine numarul.

Si o alta chestie... sa nu-mi mai spele jantele ei, dupa ce vin de la spalatorie.

.............

Si o alta chestie... sa nu-mi mai spele jantele ei, dupa ce vin de la spalatorie.

Poti sa folosesti spray de silicon cu aroma de lamaie. Dai pe anvelope si ai scapat de neplacerile cu cainii.

Poti sa folosesti spray de silicon cu aroma de lamaie. Dai pe anvelope si ai scapat de neplacerile cu cainii.

Ma rog... nu ma ajuta prea mult, dar merci pentru sfat.

Eu consider ca un aparat ma ajuta mai mult.

Daca nu gasesc unul special pentru masina, o sa adaptez unul portabil.

As prefera, totusi, ceva dedicat pentru masina, deoarece sunt gandite la un consum mic, si nu merg continuu, ci prin impulsuri.

Nu vine !

Impulsurile sunt la un interval de cateva secunde.

Acum, lasand caterinca la o parte, am vazut la cineva un aparat care era pentru sobolani, montat pe masina in compartimentul motor si emitea sunete inalte la un interval de cateva secunde, secondate de o avertizare luminoasa. L-am intrebat de unde are aparatul si mi-a spus ca asa a venit masina.

Nu am vazut nicio firma pe carcasa aparatului, ca sa dau search pe google.

Stiu ca pentru unii, poate parea amuzant ce vreau eu, poate voi nu aveti nevoie, eu in schimb am, si vb foarte serios.

Dupa cum am spus mai sus, deja cainii au devenit "dusmani" pentru mine, in sensul ca au inceput sa se urce pe masina si bineinteles ca din lipsa de preocupare, au inceput sa roada tot ce este din plastic de pe la masina.

Stiu ca o sa veniti cu solutii salvatoare: cauta un loc fara caini, suna la hingheri, cheama deratizarea, bla bla bla...

Nu pot sa fac chestia asta, in toate locurile unde ma duc cu masina.

Sunt sigur ca multi dintre voi, v-ati confruntat macar cu unul din cazurile de mai sus, si daca nu, cand o sa patiti la fel, nu cred ca v-ar placea sa rada altii de voi in loc sa va ajute.

Asa ca, daca totusi puteti sa ma ajutati sa gasesc un astfel de aparat, v-as fi recunoscator!

Multumesc, pentru intelegere!

Acum, lasand caterinca la o parte, am vazut la cineva un aparat care era pentru sobolani, montat pe masina in compartimentul motor si emitea sunete inalte la un interval de cateva secunde, secondate de o avertizare luminoasa. L-am intrebat de unde are aparatul si mi-a spus ca asa a venit masina.

Am vazut si eu pe o masina adusa din Germania un astfel de dispozitiv. Bipaia f.incet la cateva secunde. Daca erai langa masina si era liniste pe strada se auzea incet.

Stiu ca pentru unii, poate parea amuzant ce vreau eu, poate voi nu aveti nevoie, eu in schimb am, si vb foarte serios.

Am un prieten care a patit o chestie urata cu sobolanii. I-au facut praf toate firele de pe la motor. Masina avea 2-3 luni. Bineinteles ca a trebuit sa plateasca tot deranjul. Ajunsese sa puna otrava de sobolani (din aia rosie) pe la motor, pe langa oalele de la amortizoare, pe lonjeroane, etc..

Acum, lasand caterinca la o parte,

Daca tu crezi ca la caterinca ti-am recomandat acel spray cu aroma de lamaie, te inseli. Cainilor nu le place mirosul de lamaie, le irita fosele nazale, asa ca se vor "tine departe" de masina ta, in special de anvelope. In plus, siliconul sprayului va intretine si anvelopa.

Am vazut si eu pe o masina adusa din Germania un astfel de dispozitiv. Bipaia f.incet la cateva secunde. Daca erai langa masina si era liniste pe strada se auzea incet.

stiu ca alea erau pentru veverite. se discutase si pe aici pe forum despre asta.