Jump to content

problema conexiuni difuzoare 316i

Adrian Luben

Recommended Posts

Va salut, am vrut aseara sa pun un cd-player pe un 316i, model din '94 in 2 usi, al unui prieten, dar am intampinat o mica problema, am descoperit ca firele de la cele 10 difuzoare(cu tot cu twetere) intrau intr-o cutie neagra in portbagaj (partea stanga). In bord am 4 iesiri pentru difuzoare (ce provin din cutia respectiva) si inca 4 fire (daca-mi amintesc bine). Din cate am masurat iesirile au o impedanta de 10k. Mi-am dat seama cred ca trebuie activate difurile dintr-un fir(probabil sunt ceva releuri in cutia respectiva, nu am desfacut-o, avea totusi si ceva radiator pe ea).

http://i39.tinypic.com/2moux04.jpg

Intrebarea mea e, stiti cum sa activez difuzoarele de pe cele 4 fire?

Multumesc,

Adrian

Este posibil sa ai decat stanga - dreapta sau stanga - drapta - fata - spate . Ca sa "" activezi "" difuzoarele trebuie sa-i dai curent la amplificator si semnal . Acum , cum ai explicat tu .... nu am inteles nimic
am descoperit ca firele de la cele 10 difuzoare(cu tot cu twetere) intrau intr-o cutie neagra in portbagaj (partea stanga). In bord am 4 iesiri pentru difuzoare (ce provin din cutia respectiva) si inca 4 fire (daca-mi amintesc bine). Din cate am masurat iesirile au o impedanta de 10k. Mi-am dat seama cred ca trebuie activate difurile dintr-un fir(probabil sunt ceva releuri in cutia respectiva, nu am desfacut-o, avea totusi si ceva radiator pe ea).
Semn ca nu te pricepi decat sa masori un fir cu aparatul de masura <_< ( no offence ). Este simplu de legat in cazul tau ; tu trebuie sa identifici semnalul care pleca din cass-ul vechi in amplificator , si de acolo iti dai seama cum aveai "stanga - dreapta sau stanga - drapta - fata - spate" . Sfatul meu : du-te la un electrician sa nu arzi amplificatorul sau cd-ul . :)

Multumesc pentru raspunsuri, sunt electronist, am spus ca impedanta pe o intrare al respectivului amplif este de 10K si are 4 intrari. Problema este ca nu am vechiul casetofon si deci nu stiu cum au fost conectate firele(nici macar mufele nu mai erau), altfel era foarte simplu. Nu am avut timp si de asta am intrebat, dar daca nu aflu, o sa desfac ampliful respectiv si imi dau seama cum trebuie conectat. <_<

Cu respect,

Adrian Luben

cel mai bine ar fi sa folosesti niste adaptoare bmw-iso si poti conecta fara sa tai nimic, in plus aproape sigur amplificatorul are intrari high, daca ar fi sa scoti semal de linie din cd (low) ar trebui sa faci ceva modificari la amplificator Edited by zeronoo