Jump to content

schimbare motor

alex_e36

Recommended Posts

L-am schimbat acum 2 ani cand am inmatriculat si masina. Primul pas este sa te duci la RAR si sa vezi la ce fel de omologare te baga... Cred ca te vor baga la "modificari artizanale ". O sa trebuiasca sa dai si o declaratie la un notar cum ca n-ai furat motorul respectiv ( asta daca n-ai chitanta pe motor ).

Fiind si omologare si inmatriculare si ITP si identificare etc ( cand am facut eu treba asta ) nu mai stiu exact care au fost pasii. Probabil ca tu nu vei trece prin toate inspectiile prin care am trecut eu...

Va trebui sa-ti schimbi si toata puntea spate pt a avea exact aceleasi frane ca pe 325.

Deci trebuie sa ai discuri de dimensiunile de pe 325 ventilate pe fata, discuri spate, motor schimbat, calculatorul schimbat. cutie de viteze si diferential.

Edited by Rin_Tin_Tin

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

am fost azi la rar, in orele de program cu publicul intre 8:30 si 10, si un stimabil domn retardat mi-a spus ca nu se poate face la ei asa ceva, doar la bucuresti. informatii nu a fost in stare sa-mi ofere.

sa-mi bag piciorul in ea de omologare! adio!

ma mai gandesc totusi asupra motorului, poate ma bag la un is de 1.9.

da, mi s-a confirmat telefonic, se pare ca nu a fost rea vointa din partea celui din Craiova, omologarea pt a putea fi reinmatriculata corespunzator se poate face doar in Bucuresti si trebuie trecuta prin testele Laboratorului de incercari pt securitate rutiera.

Se pare ca NASA a aterizat la Bucuresti :)

Edited by roby_m

• 2 months later...
Daca nu ai rar facut... eu nu as opta pt schimbarea motorului.... eu am rar facut, am carte si in carte la motor scrie FARA SERIE, asa ca mi-am permis sa pun 2800 in loc de 2000, practic fiind identic, si nimeni nu va vedea diferenta :)

m52b20 vechi.... m52b28 nou :lol:

Dar asa de la 4 la 6 cilindrii vei avea nevoie de omologare etc...

salut roco vad ca ai facut o treaba pe care vreau sa o fac si eu..am luat si eu un motor de 2.8 si vreau sa il pun in locul motorului de 2.0.potriveste fara sa modific ceva? ma refer la cutia de viteze si cablajele de la partea electrica.mentionez ca 2.8-ul avea cutie automata si eu am manuala.mersi