Jump to content

Problema directie e36

Recommended Posts

Salutare baieti! De curand am observat o problema la directie. La viteze de peste 70 la ora, imi apare un joc la volan stanga-dreapta, chestia ciudata e ca nu face tot timpul si ca o data face mai tare, alta data mai incet. Am observat ca fenomenul apare dupa ce fac viraje la stanga sau la dreapta, iar dupa alte viraje isi revine. A fost la mecanic si mi-a schimbat bascula dreapta fata cu tot cu pivot ca avea joc pivotul, dar tot face figuri. Ce ar putea fi si cam cat m-ar costa reparatia? Sa fie din caseta de directie? Sa fie unghiurile de vina? Sa fie jantele de vina? Mentionez ca aud si o bataie undeva in stanga jos sau pe mijloc, nu reusesc sa-mi dau seama ca am tobe sport si sunt cam galagioase... Pot merge cu masina in continuare sau trebuie sa o bag de urgenta in service? Am de facut vineri un drum de vreo 400km....

Mersi de ajutor!

Salutare baieti! De curand am observat o problema la directie. La viteze de peste 70 la ora, imi apare un joc la volan stanga-dreapta, chestia ciudata e ca nu face tot timpul si ca o data face mai tare, alta data mai incet. Am observat ca fenomenul apare dupa ce fac viraje la stanga sau la dreapta, iar dupa alte viraje isi revine. A fost la mecanic si mi-a schimbat bascula dreapta fata cu tot cu pivot ca avea joc pivotul, dar tot face figuri. Ce ar putea fi si cam cat m-ar costa reparatia? Sa fie din caseta de directie? Sa fie unghiurile de vina? Sa fie jantele de vina? Mentionez ca aud si o bataie undeva in stanga jos sau pe mijloc, nu reusesc sa-mi dau seama ca am tobe sport si sunt cam galagioase... Pot merge cu masina in continuare sau trebuie sa o bag de urgenta in service? Am de facut vineri un drum de vreo 400km....

Mersi de ajutor!

Salut man,

Verifica bieleta de directie si antiruliu. Caseta poate fi numai ca ar fi trebuit sa ai un zgomot continii. Eu unul merg pe articulatia sferica a bieletei de directie dinspre caseta (bascula zici ca ai schimbat-o)

Foarte important este zic eu sa incepi cu ce e mai simplu si adica verifica rotile: echilibrare, geometrie (in ordinea asta) vezi sa nu ai pamant lipit pe janta in interior ca s-au mai vazut cazuri <_< . Daca ai schimbat cauciucuri de curand ar putea fi si asta o problema. Nu are rost sa o bagi in service fiindcA BIELETA SE SCHIMBA USOR DACA E DUSA SI CU OCAZIA ASTA FACI SI UNGHIURILE.

Un amortizor dus poate face la fel, numai ca asta las-o la sfarsit. Iti pun o poza cu articulatia pe care banuiesc eu ca o ai paradita.

Mersi mult Dane! O sa verific. Cauciucurile le-am schimbat in noiembrie, am pus de iarna pe jantele mele de aliaj...care sunt foarte dezechilibrate (asa mi-au zis baietii cand au schimbat cauciucurile) si au bagat mult plumb in ele...