Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Parasolarul pt. luneta la e36

Recommended Posts

pleoapa pt luneta se lipeste profesional cu un silicon asemanator cu acela pt lipit parbrize

in acel kit mai exista si niste solutii, una pt decapat si un primer pt a face aderenta acel silicon

recomand calibrarea (unele modele home made nu pica cum trebuie) si vopsirea inainte de montaj

Io's deci sa inteleg ca se lipeste...?ca eu m-am uitat asa la luneta si nu imi dadeam seama cum ar veni,ca la magazin de ex. cica se da cu tot cu kitul de instalare,si ma gandeam cum ar veni,de vopsit nu e aia o problema,dar nu imi dadeam s eama,deci kitul de instalare inseamna practic o solutie speciala de lipit parbrize sa inteleg.

Io's deci sa inteleg ca se lipeste...?ca eu m-am uitat asa la luneta si nu imi dadeam seama cum ar veni,ca la magazin de ex. cica se da cu tot cu kitul de instalare,si ma gandeam cum ar veni,de vopsit nu e aia o problema,dar nu imi dadeam s eama,deci kitul de instalare inseamna practic o solutie speciala de lipit parbrize sa inteleg.

Bogdane ce faci man, te-ai apucat de tuning?

In kit-ul ala sunt cumva incluse niste chestii cilindrice lunguiete din aluminiu cu un cuisor de otel pe mijloc si niste burghie fine si asa stralucitoare de marime apropiata cu diametrul partii de aluminiu? AM vazut la o dacie azi ceva asemanator, prinse super cu acele nituri atipice. Ii dadea o linie sport frumoasa si mai ales avea barele fata/ spate super pe care scria turbo si care cred ca se potrivesc si la noi daca le mai pilesti putin....As lua si eu daca stie cineva un loc sigur. Pun poza.

10X

Salut,la magazin de piese,am intrebat eu si mi-a spus cu tot cu kitul de instalare Roninbz,dar nu are rost daca al iau sa al cumpar de la magazin,al iau de la dezmembrari,la magazin nou e in jur de 50 eu,dar ma interesa asa cum sunt prinse pt ca la unele e36 vin asa bine incat nu ati dai seama cum sunt prinse,e drept nici nu am stat sa ma uit asa atent si sa studiez problema de aproape.

Salut,la magazin de piese,am intrebat eu si mi-a spus cu tot cu kitul de instalare Roninbz,dar nu are rost daca al iau sa al cumpar de la magazin,al iau de la dezmembrari,la magazin nou e in jur de 50 eu,dar ma interesa asa cum sunt prinse pt ca la unele e36 vin asa bine incat nu ati dai seama cum sunt prinse,e drept nici nu am stat sa ma uit asa atent si sa studiez problema de aproape.

intreb si eu ca mai sus...ce magazin?

Sincer acum si fara misto...poti sa te exprimi putin mai coerent?

Edited by DanS

Salut Dane,hai mai ce naibi am fost destul de explicit zic eu:),pai magazin de piese auto import,sunt cateva pe aici care pe langa piese mai aduc si parti mici de tuning sa spun asa pentru diferite marci de masini,dar chestia este ca eu am facut un topic,si-au dat cu parerea mai multi si le multumesc dar in afara de unu singur care mi-a raspuns la intrebare,ceilalti.......,a-si fi vrut sa mai imi confirme cineva ca acel parasolar se lipeste ca poate Io's nu stie exact sau paote ca are dreptate si asa se fixeaza prin lipire cum spune el,dar era de preferabil sa a-si mai dea cativa cu parerea....

am avut eu pe fostul e36 si l-am lipit cu silicon transparent(la fel ca mine au mai lipit si alti amici si nu au avut nici un fel de problema de cativa ani buni) dupa care stergi frumos excesul de silicon.Atentie am lipit doar pe margini,deci sa nu te apuci sa pui pe "gogosi sub el,adica pe luneta....se vede urat din masina.

E normal man ca doar pe margini....,deci asta e kitul de instalare....sa inteleg:),cand ai auzeam pe unii pronuntau asa......kitul de instalarea.........,ma gandeam la o inginerie ceva......sofisticata:).

Bogdane, la ce foloseste chestia asta?

deci asta e kitul de instalare....

da, contine 1 degrresant (sa cureti bine inainte), 1 primer (ca sa faca priza mai buna siliconul), un tub de silicon , de culoarea neagra (siliconul , nu tubul <_< ) care care are caracteristicile siliconului pt lipit parbrize si eventual o spatula de plastic cu care sa indepartezi excesul de silicon

si cum a zis cineva mai sus siliconul se pune doar pe margini (laterale stg/dr si sus), fara gogosi pe mijlocul pleoapei (se vede urat din interior)

Personal nu as folosi silicon de parbrize.Daca vrei sa il dai jos ramane urat, si s-ar putea sa dai jos cu bucati lipsa din cheder.

Avantajul siliconului de parbriz e ca fixeaza mult mai bine,eu am lipit cu el bandourile laterale la urs ix si crede-ma ca nu le mai dadeam jos decat cu flexu.

In timp sub pleoapa de luneta se aduna mult praf si se vede urat din masina,asa cu silicon normal o dai jos cand vrei,cureti si o pui la loc.