Jump to content

Miros ciudat la viteza mare

Recommended Posts

Daca spui ca e pe duca, clar patineaza putin, iar in turatii mari mai mult, astfel incat simti si miros de incins. Pun pariu ca si alta treapta, daca ai tine-o la turatie mare constant, ai simti acelasi miros.

una este sa mergi cu treapta 1 la 60km\h si alta este sa mergi cu treapta 5 la 230 km\h, forta de frecare si alte alea

revenind la problema baiatului ,mai mult ca sigur este ambreajul, iti recomand sa-l schimbi cat mai repede sa nu busesti si volanta ( la cati bani este una..... te ia nervii)

La viteza aia motorul are ceva de munca sa impinga shareta. Daca discul e dus e normal sa patineze, ca e de la cuplu prea mare sau de la aerodinamica e mai putin important. Las-o mai usor, la viteza aia masina trebuie sa fie intr-o conditie excelenta.

sa inteleg ca tu intrebi si tot tu raspunzi,sau ai vrut sa spui ca ai mers cu 230 km,revenind la problema ta,daca ai simtit miros de ambreiaj ala e,sa nu uitam ca si catalizatorul se incinge destul de tare cand mergi mai turat o perioada mai mare,sau daca ai pierderi de ulei pe la garnituri ,vei simti si mirosul de ulei incins.

1. La 230 de km/h e un curent groaznic de tare si nu cred ca are timp sa se ridice fumul(mirosul) din cutia de viteze in masina, cutia e amplasata mai mult sub sasiu. Poate dupa ce ai tras de dreapta.

2. Daca aveai ambreiajul uzat nu cred ca mai prindeai viteza aia ... adica viteza maxima din talon. Cel putin nu asa de repede.

Ca sa vezi daca e ok ambreiajul bagi viteza 3 si pleci dupa loc, bagi viteza 4 si la fel incerci sa pleci de pe loc, o sa fie o plecare cu trepidatii dar daca e ok discul ar trebuie sa mearga. Daca motorul urca in turatii si masina nu trage e discul dus. Cel mai bine du-te la un meserias s-o verifice.

Edited by ziemenz

2. Daca aveai ambreiajul uzat nu cred ca mai prindeai viteza aia ... adica viteza maxima din talon.

Asta voiam si eu sa zic, daca era dus ambreiaju' nu cred ca mai ajungea la viteza aia. Plus de asta nu prea cred ca un 325i stock la forma de caramida pe care o are ajunge la 230 km/h REAL. Ca arata pe bord atit, e altceva. Al meu la 220 km/h pe bord si 214 km/h pe GPS era in aproape de 7000 de turatii cam prost etajata treapta a 5-a.

Forma de caramida inca mai atinge 230 ... de la 190-210 parca urca ceva mai greu, dar de la 210-230 e din nou o placere sa vezi cum are viata. Cand mi-am montat plasma mi-am calibrat cat de cat kilometrajul dupa viteza afisata pe comp de bord, intr-adevar inainte imi arata cu 4 km in plus.

Inca mai stau si ma minunez cum un motor de 15 ani cu 1% reparatii gen bujii, filtre, ulei, etc merge ca uns si fara nici o problema.

Ambreiajul nu patineaza doar ca prinde cam sus si de aceea m-am gandit ca ar putea fi de la el insa nu sunt sigur. Eram 3 persoane in masina si portbagajul plin. Acum ma gandesc ca s-o fi incins ceva pe acolo. Nu am tinut mult masina la viteza aia insa posibil sa se fi fortat motorul.....nu stiu. Pe spate am anvelope 245/35/17. Sa aiba vreo legatura?

Nu prea merg subturat cu masina, nu ma pot abtine sa nu ii aud motorul la turatie. Oricum daca e de la ambreiaj il voi schimba. Posibil sa fie si de la toba, catalizator incins sau alte lucruri incinse pe acolo pt ca nu cred ca i-a prins prea bine sa o tin la 6500 rpm.

Nu prea merg subturat cu masina, nu ma pot abtine sa nu ii aud motorul la turatie. Oricum daca e de la ambreiaj il voi schimba. Posibil sa fie si de la toba, catalizator incins sau alte lucruri incinse pe acolo pt ca nu cred ca i-a prins prea bine sa o tin la 6500 rpm.

posibil sa dea ulei pe undeva la turatia aia ..

• 2 weeks later...