Jump to content

Care este diferenta dintre?

maLaKay

Recommended Posts

am o nedumerire.....poate ca cineva de pe aici....a descoperit raspunsul al intrebarea pe care o pun eu...si ma poate lumina..merci anticipat

DEci care este diferenta dintre un: 318D 116Cp,1951cmc3 (2002 facelift) si 320d 150cp,1951cmc3 (2002 facelift)

au acelasi motor?

diferenta este doar de soft?

turbina este la fel?

discuri de frana la fel?

suspensie..si orikare chestii tehnice..sunt la fel?

ma gandeam ca daca ar fi doar diferenta da soft.....resoftarea modelului de 116cp respectiv 318D nu ar avea probleme..posibil

ma gandesc ca cei de la BMW sau gandit sa scoata consum redus la modelu 318D sau nush...astept pareri...sper ca va fi un topic interesant.... <_<

am intrebat pe cineva....si mi-a confirmat ca a vorbit cu cei de la reprezentanta si l-au informat referitor la intrebarea mea...doar softu difera in legatura cu motoru..in rest motor,turbina sunt exact la fel....despre partea mecanica a masinii in rest..e posibil de diferente

am o nedumerire.....poate ca cineva de pe aici....a descoperit raspunsul al intrebarea pe care o pun eu...si ma poate lumina..merci anticipat

DEci care este diferenta dintre un: 318D 116Cp,1951cmc3 (2002 facelift) si 320d 150cp,1951cmc3 (2002 facelift)

au acelasi motor?

diferenta este doar de soft?

turbina este la fel?

discuri de frana la fel?

suspensie..si orikare chestii tehnice..sunt la fel?

ma gandeam ca daca ar fi doar diferenta da soft.....resoftarea modelului de 116cp respectiv 318D nu ar avea probleme..posibil

ma gandesc ca cei de la BMW sau gandit sa scoata consum redus la modelu 318D sau nush...astept pareri...sper ca va fi un topic interesant.... <_<

la 318d motoru nu e 1951cc,e de 1998 parca ,oricum e marita cilindreea.

318D nu difera doar prin soft fata de 320D, ambele face-lift.

O softare costa sub 500 euro. Diferenta de pret este de peste 5000 euro !!!

=== CE AM GASIT : ===

Printre altele...DIFERA :

- presiunea in turbina [la 318D pana in 09/2003]

- 320D FL are comonrail

- 318D are motorul de nonFL 1951cmc pana in 09/2003, dar la care s-a ajuns la 116CP ca sa nu se concureze 136CP vs 150CP

- la injectie 318d are Bosch DDE 3.0

- la injectie 320d are Bosch DDE 5.0

- dupa 09/2003 s-a trecut si la 318D la 1995

Edited by Jacobs

318D 1951 cmc, este motorul de 136CP, dus la 116CP

-difera injectoarele-DDE-turbo

318D 1995 cmc, este motorul de 150CP, dus la 116CP

-difera injectoarele-DDE

Una peste alta sa inteleg ca 318D e un motor mult mai fiabil, proiectat sa reziste la 150cp dar limitat la 116cp din considerente de marketing.

Sunt tare curios sa vad o statistica cu nr de km realizati in medie cu un 116cp si cu 150cp fara interventii majore.

Turbina rezista mai bine pe 116cp?

eu stiu ca turbinele difera sigur. oricum e diferenta de 34 de cai intre ele, e totusi destul de mult...o resoftare te duce aproape de 320d. eu am vazut liniuta live intre 320d stock, cauciucuri cam slick-uri si 318d resoftat dus pe la aproape 150cp, cauciucuri noi. l-a facut 318d-ul cu o masina.

318D 1951 cmc, este motorul de 136CP, dus la 116CP

-difera injectoarele-DDE-turbo

318D 1995 cmc, este motorul de 150CP, dus la 116CP

-difera injectoarele-DDE

Una peste alta sa inteleg ca 318D e un motor mult mai fiabil, proiectat sa reziste la 150cp dar limitat la 116cp din considerente de marketing.

Sunt tare curios sa vad o statistica cu nr de km realizati in medie cu un 116cp si cu 150cp fara interventii majore.

Turbina rezista mai bine pe 116cp?

si ce facem cu 320 Fl resoftat care sare-n 180 cp ??? <_<

eu stiu ca turbinele difera sigur. oricum e diferenta de 34 de cai intre ele, e totusi destul de mult...o resoftare te duce aproape de 320d. eu am vazut liniuta live intre 320d stock, cauciucuri cam slick-uri si 318d resoftat dus pe la aproape 150cp, cauciucuri noi. l-a facut 318d-ul cu o masina.

la cmc identici turbina nu difera !!!