Jump to content

E46 coupe Eror la tester

ikiy

Recommended Posts

Mi-a dat o eroare si scria ceva de genu " Oxygen sonda sensor "

ce poate sa fie asta ?

La cum trage masina , mi se pare ok. Iar cu consumul nu stiu ce sa zic. Afara mi-a luat 6.3% si in orasi 10%. Mi se pare ok si consumul.

Mai am o problema, cand sta cineva pe scaun de langa (pasager) mi se aprinde senzorul de airbag pe bord si dupa putin timp se stinge si tot asa.

Intrebare; in caz de accident (Doamne fereste) nu merge airbag-ul lateral sau airbag-ul pt pasager ?

Din cate am auzit , se poate rezolva cu curatare la o mufa sub scaun sau se repara ( nu neaparat trebuie inlocuit). Ma poate ajuta cineva cu problema asta in Bucuresti ?

Cred ca e ''sonda Lambda'' defecta. Unul din efectele negative este ca iti creste consumul.

Airbag'ul pasagerului functioneaza. Dar daca pasagerul nu are centura de singuranta pusa, exista anumite riscuri atunci cand se declanseaza airbagul.

SRS + airbag + centura de siguranta au rolul de a proteja in caz de accident.

Edited by Jacobs

aha... atunci cum se repara ?

Care e solutie pt airbag si pentru sonda lambda ? Dar pe tester zicea ceva de oxygen sensor xxxx si sper ca e acs. chestie de care vorbim noi.

Mi-a zis ala de consum si de asta am scris cat consuma afara si in oras. Nu mi se pare ciudat nici consumul.

Mie la tester mi-au zis ca erorile de la sonda lambda sunt ca se incalzeste peste limita. Si asta datorita benzinei din Romania.

Referitor la airbag, este pe forum un coleg care a avut accident si nu avea centura, iar airbagurile tot au sarit. Iar martorul iti zice ca e ceva defectiune la sistemul airbag, nu zice ca nu functioneaza.

Aha. pai e bine daca functioneaza in caz de accident.

(Bag motorina de la Petromv. Winter 5 sau ceva de genu)

Mi-au spus astazi cei de la service ca trebuie sa schimb kit-ul de airbag. Prespun ca kit-ul contin mufe, cablaj...etc

Au spus ca de obicei se intampla cand este rupta o chestie in scaun si de asta cateodata imi da eroare de ca si cum nu este bagata mufa sau ceva de genu. Costa tot kit-ul injur de 200 de RON.

Avem pe cineva in forum care poate sa repara asa ceva fara sa fac comanda la tot kit-ul ? Tot asa mi-a zis cineva ca se repara fara sa fac comanda.

Multumesc

Pe un alt forum(strain) am vazut un DIY in care isi repara singur chestia la scaun. Sincer imi e groaza sa fac si eu(sufar de aceeasi problema) sa nu declansez ceva peacolo .. teoretic nu pateste nimic, ca doar deconectezi de la baterie, dar cand reconectezi?

Ma depaseste situatia, aia e clar. <_<

Eu oricum m-am obisnuit cu eroru ala pe bord. Nu ma simt bine cand nu e aprins. Simt ca ceva nu e bine <_<

Am vorbit acum cu un baiat. Nu cred ca intra in forum.

Am vrut sa cumpar e46 lui si avea aceeasi problema.

El mi-a zis ca si-a reparat undeva la Mihai Br. cu 50 - 100 ron.

Astept sa ma suna si cum fac rost de nmr, postez si aici poate o sa mai are nevoie de cineva.

Edited by ikiy

Am gasit ceva dar nu prea mi se pare ok cea ce zice el acolo.

Problema la mine apare cand sta cineva pe scaun dar se stinge in timp si apoi la o miscare mai brusc sau ..etc se aprinde din nou .... <_< Nu stiu daca poate sa fie rezolvare prob.

Sau cum zice el, poate sa fie vorba de pre-tensioner -ul ala de care zice si el ?

http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=565806

Mie la tester mi-au zis ca erorile de la sonda lambda sunt ca se incalzeste peste limita. Si asta datorita benzinei din Romania.

Probabil benzina din Romania are putere calorica mai mare, deci si gazele de evacuare sunt mai fierbinti si probabil de aici apare eroare ca sonda lambda se incalzeste peste limita.Proasta rau benzina asta.