Jump to content

primul meu bmw

stef29

Recommended Posts

Cum se aude?

depinde cum faci comparatia. in comparatie cu vechia masina pe care aveam pioneer p80 care are semnal f bun pentru subwoofer si cu reglajele aferente se aude mai prost. in comparatie cu ce era inainte pe bmw e diferenta ca de la cer la pamant, in bine desigur. am mare noroc de amplificator care e f bun pe setarile de sunet si am reusit sa aduc basul cam pe acolo pe unde voiam eu, adica jos in frecventa. nu-mi place basul ala pocnit, bubuit, chiar daca are impact mai mare in exterior dar nu ma intereseaza, chiar nu vreau sa sune afara, vreau sa sune bine inauntru. exista insa o problema pe care trebuie s-o remediez. trebuie sa demontez inca odata placa si sa bag altceva intre ea si tabla din spatele banchetelor. acum am pus un strat gros de material de bumbac, asta am avut, dar nu da rezultate. la volum mare aud niste vibratii acolo care nu-mi plac. ma gandesc insa ca nu asta e problema si ca nu rezolva mare lucru. ma gandesc ca nu cumva sa trebuiasca sa imbrac toata tabla in dynamat sau ceva similar. voi ce ziceti? are cineva idei? o fi suficient sa umplu tot spatiul dintre tabla si placa cu pasla sau vreun burete sau trebe izolata tabla neaparat?. multumesc.

@staticxxx ms de aprecieri.

Edited by stef29

Foarte frumoase jantele! Sunt pe 17 sau 18? Cat te-au costat,daca nu sunt prea indiscret?

ms de apreciere. sunt pe 17. au costat 500E cu tot cu 4 gume. 2 bune(aproape noi) si 2 varza. dar le-am schimbat pe toate pentru ca nu erau dimensiunea care trebuie si am pus un set allseason noi noute pe ele.

Foarte frumoase jantele! Sunt pe 17 sau 18? Cat te-au costat,daca nu sunt prea indiscret?

ms de apreciere. sunt pe 17. au costat 500E cu tot cu 4 gume. 2 bune(aproape noi) si 2 varza. dar le-am schimbat pe toate pentru ca nu erau dimensiunea care trebuie si am pus un set allseason noi noute pe ele.

Mersi pentru raspuns...foarte bun pret,arata foarte bine masina cu ele! Sa o conduci sanatos!

Edited by ktL745

Masina arata ok,sa o stapanesti sanatos !Dar porbagajul cu montarea instalatiei audio nu cumva e oarecum "compromis"?De ce ai ales sa montezi un difuzor in detrimentul unui subwoofer clasic ?Argumenteaza te rog k si pe mine ma bate gandul sa fac o modificare si nu stiu ce sa aleg inca.

montarea subwoofer-ului in felul asta cred ca e una din cele mai bune solutii. un subwoofer clasic nu da rezultate din cauza ca e46 este o masina bine antifonata si portbagajul nu comunica cu habitaclul. initial montasem un subwoofer ground zero GZUB30 insa nu a dat rezultate. tremura toata masina dar inauntru nu se auzea mare lucru. asta a fost o solutie mult mai ieftina si mult mai efiecinta. cu toate ca mac-ul asta este de vreo 5 ori mai slab calitativ si tot de vreo 5 ori mai ieftin decat ground zero GZUB30, rezultatul este de 5 ori mai bun. fara nici o exagerare. deci aveam de ales intre un subwoofer de 200-250E care sa nu faca altceva decat sa tremure masina si un subwoofer de 250 ron care sa sune bine. a doua varianta este cea care se vede in poze. deci iti recomand cu convingere solutia asta. bafta.

Frumoasa masina! Mai merge sa-i faci cateva chestii, sa-i pui un tips la toba, sa mai aranjezi nitel prinderile laterale la bara fata, un schimbator M cu argintiu, sa dea bine cu trimurile si neaparat alte stopuri, cele cu LEd arata f bine....multe dintre chestiile mentionate de mine le gasesti pe forum...Bafta! <_<

@Nony -ai dreptate in tot ceea ce zici. usurel voi face tot ceea ce ai spus tu.

@Kathalin -pai tot ce e acolo e in jur de 1200ron la pret de mana a doua. statia aprox 700-800ron, condensatorul aprox 150ron, dif-ul 250ron+maruntisuri ce mai sunt pe acolo, insa se poate sa iei o statie mai ieftina si care sa faca aproximativ aceeasi treaba. eu am montat-o pe asta fiindca imi place prea mult si nu ma indur sa o dau dar poate suna bine si cu una de 3-400ron. a mea scoate 650W rms la 2ohmi, cum e legata acuma, dar e cu volumul(gain-ul) la jumate. deci nu o folosesc la capacitate. bine, pe langa faptul ca e bine intotdeauna ca statia sa fie mai puternica decat difuzorul, am pastrat statia asta fiindca este o statie de calitate, cu reglaje f bune pe ea. ma gandeam sa o vand pe asta si sa iau ceva mai ieftin, dar banii se duceau repede si ramaneam cu ceva mai slab. asa ca nu o dau nici mort atata timp cat voi avea muzica pe masina.

@aeerdna -v-am inteles pe toti. le voi face initial fumurii si voi posta poze cu ele asa. daca nici asa nu dau bine le voi schimba cu unele originale sau pe led

@LEU -nu. nu a fost la vanzare. am luat-o de la un tip din irlanda. probabil o fi fost alta asemanatoare.

• 1 month later...

Revin cu poze noi. Intre timp masina a mai evoluat, atat in bine cat si in rau. Sa incepem cu cele bune:

-am facut triplele si semnalizatoarele fumurii, pentru cele de pe eripi nu mi-au mai ajuns spray-urile. Mie chiar imi place cum dau acuma pe masina, aceleasi trimple care inainte erau oribile, desi le-as fi vrut o idee mai deschise insa nu a fost posibil deoarece, facandu-le la spray, dupa prima mana au capatat nuanta care imi placea mie insa nu era uniforma pe toata suprafata. Ramasesera niste dungi mai inchise si zona mai deschise. Dupa a doua mana culoarea s-a uniformizat insa au devenit, normal mai inchise. Oricum sunt o idee mai deschise decat par in poze. Mie imi plac cum dau pe masina. Astept insa si parerile voastre.

-am schimbat capul tobei finale, cel original, curbat in jos, cu un tips de inox. Si aici as fi vrut sa fie un pic altfel, in sensul ca as fi vrut sa-l sudez putin mai scurt, adica sa iasa mai putin inafara de sub bara insa nu a fost posibil lucru asta. Am taiat cat a fost maxim posibil din ambele piese, atat din toba cat si din tips si rezultatul este ceea ce se vede, destul de bine zic eu.

Astea au fost cele bune. Urmeaza partea rea si anume ca, fiind plecat in concediu, prin Sibiu am lovit un porumbel cu nara din partea dreapta, in urma loviturii sarindu-mi rama cromata pe care tot eu am strivit-o calcand pe ea. In fine, nu e o asa mare problema.

Urmeaza in viitorul apropiat dupa ce-mi revin putin financiar in urma concediului:

-angel-eyes

-folie neagra la geamurile spate

-folie carbon e capota

Astept parerile voastre referitoare la schimbarile pe care le-a suferit masina si la cele pe care le am in plan.

Bafta tuturor!

• 2 months later...

M-am gandit sa mai scutur de praf putin topicul asta. De cand am postat ultima oara au mai aparut urmatoarele:

angel-eyes, eleronul de pe portbagaj, pleoapa de luneta, folie pe geamurile spate si luneta+vopsit total.

As mai vrea sa-i mai pun pleoape la faruri,sa-i schimb sticla far stanga pt ca este mai matuita ca cealalta sau eventual farul complet pt ca si lupa este putin mai afumata si lumineaza mai slab pe faza scurta decat farul de pe dreapta, sa-i schimb triplele cu unele oem alb cu rosu si eventual sa sa-i fac traseul de evacuare cap-coada din inox.

Astept parerile si sugestiile voastre referitoate la masina, in special referitor la grilele capotei de culoare gri-mat si pleoapa de luneta care nu este tocmai modelul la care ma gandisem initial si de aceea as vrea sa stiu parerea voastra. Mie mi se pare ca da bine pe masina si modelul asta.

Si mai am o intrebare pentru cei ce se pricep si anume cum as putea cel mai simplu sa indrept rama geamului din dreapta fata? O am putin indoita asa cum se vede intr-una din poze. Se poate da jos doar tabla aia sau e fixa pe portiera? Multumesc.

• 3 months later...

M-am gandit sa mai postez ceva pe acest topic, intrucat au intervenit si ceva modificari la masina. acestea ar fi urmatoarele: -triple originale care din pacate erau cu semnal portocaliu si nu alb si m-am simtit nevoit sa-l fac negru, pentru portocaliu cum era nu imi placea deloc

-folie si pe geamurile fata

-evacuare inox cap-coada care nu prea se vede in poze insa se simte si se aude

Dupa ce da caldura am in plan sa-i asez putin "botul" care, dupa revopsire, a fost montat "cu lopata" si aici ma refer la faruri si la spoilerul fata, si cred ca voi face semnalele fata inapoi albe cum erau pentru ca nu prea imi plac asa negre. parca dau un aspect de invechit. dar la asta ma mai gandesc. nu e batuta in cuie.

In continuare cateva poze facute acum cateva zile in care apare masina asa cum arata ea in momentul de fata:

post-24416-1267039209_thumb.jpg

post-24416-1267039217_thumb.jpg

post-24416-1267039225_thumb.jpg

post-24416-1267039236_thumb.jpg

post-24416-1267039255_thumb.jpg

post-24416-1267039270_thumb.jpg

post-24416-1267039301_thumb.jpg

post-24416-1267039393_thumb.jpg