Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Probleme trapa E34

euadicabobo

Recommended Posts

Am un 525tds touring din 94,cu trapa dubla.La imbinare celor 2,trapa din fata s-a deplasat intr-o parte,la inceput ea se deschidea,acum nu mai vrea deloc.Nu cred ca e o problema la motoras pentru ca se aude cum se chinuie sa deschida trapa.Nu prea am idei cum sa o desfac sa vad problema! Ajutor!

Ce nu merge mai exact la ea? Ca nu prea se intelege. Prima pozitie o ia? Aia in care se ridica trapa in sus si se retrage pe interior capitonajul ala?

Daca dai capacul unde se afla butonul de la trapa o sa vezi motorasul. Langa el ar trebui sa fie un imbus cu care se poate deschide manual trapa. O sa vezi unde se introduce, in carcasa motorasului.

Daca nu se deschide ajuta cu o surubelnita trapa, sa o ridici tu in sus, poate s-a stricat ghidajul care ridica trapa in sus. Acolo sunt 2 parghii stanga dreapta care in prima faza ridica trapa in sus, dupa care pleaca pe shine in spate trapa din fata sau vine cea din spate in fata. Capitonajul ala pe interior daca-l fortezi poti sa-l misti spre spate, el e prins in 2 cleme din metal elastice, daca tragi usor ar trebui sa sara din prinderi si sa-l tragi cu mana in spate sa poti avea acces la trapa.

Iti pun un fisier cu prezentarea trapei, poate te lamuresti.

Edited by rmg

Ce nu merge mai exact la ea? Ca nu prea se intelege. Prima pozitie o ia? Aia in care se ridica trapa in sus si se retrage pe interior capitonajul ala?

Daca dai capacul unde se afla butonul de la trapa o sa vezi motorasul. Langa el ar trebui sa fie un imbus cu care se poate deschide manual trapa. O sa vezi unde se introduce, in carcasa motorasului.

Daca nu se deschide ajuta cu o surubelnita trapa, sa o ridici tu in sus, poate s-a stricat ghidajul care ridica trapa in sus. Acolo sunt 2 parghii stanga dreapta care in prima faza ridica trapa in sus, dupa care pleaca pe shine in spate trapa din fata sau vine cea din spate in fata. Capitonajul ala pe interior daca-l fortezi poti sa-l misti spre spate, el e prins in 2 cleme din metal elastice, daca tragi usor ar trebui sa sara din prinderi si sa-l tragi cu mana in spate sa poti avea acces la trapa.

Iti pun un fisier cu prezentarea trapei, poate te lamuresti.

In primul rand multumesc mult pentru fisier.Trapa nu se deschide pentru ca ii lipseste un ghidaj din interiorul ei,am desfacut de pe masina trapa,dar in continuare in fisierul ala nu arata cum sa desfac trapele unele de altele,cu surubelnita nu merge.Nu vad nici un fel de surub.Imi e frica sa insist prea tare sa nu rup celelalte ghidaje.(In caz ca te intrebi cum de a sarit ghidajul alade acolo,habar nu am!In schimb ghidajul lam gasit in masina in torpedou,rupt,masina am cumparat-o acum o luna din Germania)

nu cred ca exista asa ceva la bmw, eu lucrez de 10 ani numai cu bmw dar nu am vazut asa ceva.

Am impresia ca este doar la E34 si numai la touring in special aceste "double sunroof" . Ma insel ?

Ia uite ce fel am scris ... doamne ..." care este "... <_<

Foarte rare pe la noi aceste modele ... mai bine te duci la un service sa se uite decat sa bagi mana tu s-o strici mai tare ( parerea mea ) :)

Edited by AndreiVN

Exista, Gabi. Doar pe touringul de la E34, Panoramic se numesc. Cu deschidere fata, spate sau amandoua la mijloc.

La ce ghidaje te referi? La cele 2 piese din plastic stanga/dreapta care ridica trapa din fata, inainte de a culisa? Adica piesa 23.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=54&fg=05

Oricum, daca ai gasit piesa rupta, poti s-o comanzi. Doar s-o identifici corect.

Poate te ajuta imaginea asta, sa-ti dai seama cum ai putea sa desfaci trapele: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=54&fg=05

Spor!

Gata am rezolvat-o,dupa lupte seculare cu ce au facut nemtii am reusit.piesa nu am mai comandat-o pentru ca ar fi durat probabil prea mult pana venea si am nevoie de masina.Piesa e facuta dintr-un fel de duraluminiu,ea fiind o piesa compusa din doua placute nituite(care au cedat) am preferat sa le nituiesc eu la loc "romaneste",sper sa tina,avand in vedere ca piesa s-a rupt la un accident!