Jump to content

Filtre

Mircea Pop

Recommended Posts

Schimb filtrul de aer la fiecare 3000 km. Stiu, nu-s pe treaba mea.

Tocmai, ca nu e rau <_<

Am avut 4 BMW pana acum !!!

Pacat de saracele masini.

Recunoaste macar ca nu-ti permiti marca BMW.

Si toti cei care spala filtre la fel.

Macar ar trebui sterse posturile astea, ca rade lumea de noi.

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bai dar ce mentalitate ...

Cand ati facut ultima data Inspection I si/sau II ? Nu zic de alea facute in spatele blocului !!! =))

Poate o sa scapati de mentalitatea asta de roman ''am auzit ca...'', ''stiam ca...'',

BMW [ca si oricare alt producator auto] fabrica masini ! Voi va indragostiti de ele, chiar le botezati...:bashwall: nu e nimic rau in asta <_<

Cati ati cumparat BMW'ul vostru nou ? Majoritatea il aveti de la un mos din Germania, care a mers doar in weekend cu el...nu ? :)))

Nu e absolut nimic rau/anormal sa curat un filtru care se umple de praf/nisip la 2000km !Daca rezulta, dupa 10 minute de curatare, un filtru aproape curat...nu vad unde este problema !!!???

Al dracului treaba.

Eu unul recunosc, inca nu am pregatirea necesara schimbarii unui filtru de aer.

Imi mai trebuie inca o facultate + master + doctorat ca sa pot schimba filtrul de aer la mine acasa, in garaj.

Ca sa nu mai vorbim despre spalatul filtrului. Acolo se mai adauga niste studii.

<_< ai gresit topicul ??? :)

Nu.

Daca nu ma insel, aici se laudau cei care nu au bani sa-l schimbe si spala filtrul de aer, si se mai lauda cu marca BMW.

Sunt curios cand o sa incepeti sa desfundati si filtrele de benzina, sau motorina.

Am si eu 2 pe acasa, daca e cineva interesat, o sa le donez pentru teste :bashwall:

pyu...nu gasesc nimic din ce spui tu !!! In fine, nu inteleg legatura intre ''marca BMW'' si rusine/mandrie...fata de cine/ce ???

Sau aveti probleme si cu cei care au posibilitatea sa isi spele masina in curte si nu merg la o spalatorie ??? <_<

Edited by Jacobs

Nu stiu de ce se mai produc filtre,din moment ce merg spalate...O sa intre in faliment in curand

pai si daca se pot spala cu diverse solutii sau se pot sufla cu aer...este o problema ??? functioneaza perfect !!!

eu nu inteleg ...Tu vrei sa ne convingi sa spalam filtrele si sa le suflam in loc sa le schimbam cel putin conform cu recomandarile BMW !. Sau cum !. Ce incerci sa ne convingi ...Nu te-ai facut destul de ras ? Tot continui ...

Tu sufla-le .Unii le schimba ..chiar daca-si permit sau nu , chiar daca poate ar face o economie . Chiar nu-mi pare o nenorocire (cateva baxuri de cola ) sa schimbi un amarat de filtru de aer

Edited by myxage

ZGĂRC'ENIE f. 1) Caracter zgârcit; ava-riţie; calicie. 2) Persoană zgârcită. [G.-D. zgârceniei; Sil. -ni-e] /a (se) zgârci + suf. ~enie

Sursă : NODEX (360075) - siveco

Care e culmea zgarceniei?

Sa te uiti pe deasupra ochelarilor ca sa nu-i uzezi. <_<))

Edited by alexandru_83

eu nu inteleg ...Tu vrei sa ne convingi sa spalam filtrele si sa le suflam in loc sa le schimbam cel putin conform cu recomandarile BMW !. Sau cum !. Ce incerci sa ne convingi ...Nu te-ai facut destul de ras ? Tot continui ...

Nu conving pe nimeni cu nimic !!! Unde am scris asta ???

Nu il schimb la km recomandati de BMW !!! Schimb chiar de 2 ori mai multe in acel interval recomandat de BMW <_< .

Filtrul se umple de praf si nisip la 2000-3000km. Il desfac, il curat si il pun inapoi !!! CARE SI UNDE ESTE PROBLEMA ???

Nu stiu de ce se mai produc filtre,din moment ce merg spalate...O sa intre in faliment in curand

pai si daca se pot spala cu diverse solutii sau se pot sufla cu aer...este o problema ??? functioneaza perfect !!!

Fa niste filmulete cu operatiunea, trimite-le la BMW si spune-le la prostii aia sa nu mai faca consumabile ca noi traim ca Mad Max.

nu ai inteles nimic

ia uite ce fac altii : http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=54800

eu ii sfatuiesc sa cumpere alta noua !!!

nu ai inteles nimic

Cred ca nu stii care e diferenta intre un EGR si un filtru de aer.

Maine poimaine o sa se zica sa schimbi masina daca pica o bucsa.

Nu conving pe nimeni cu nimic !!! Unde am scris asta ???

Nu il schimb la km recomandati de BMW !!! Schimb chiar de 2 ori mai multe in acel interval recomandat de BMW <_< .

Filtrul se umple de praf si nisip la 2000-3000km. Il desfac, il curat si il pun inapoi !!! CARE SI UNDE ESTE PROBLEMA ???

Cred ca s-ar da lovitura cu o spalatorie de filtre de aer :)

In caz ca se face o gaurica in filtru ce faci? Il vulcanizezi cu hartie igienica?

Cum iti dai seama ca s-a facut o ''gaurica in filtru'' ? <_<)))))))))) Ai senzor de ''gaurici'' ? :)) Nu-l compara cu filtrul de la aspirator :bashwall: Sau asa ai auzit ca ... pot aparea ''gaurici in filtru'' ?

Vezi...tocmai ca sa previn formarea de ''gaurici'' in filtru...il verific la 3000km. Daca are ''gaurici'' il schimb !!!

Edited by Jacobs

Myx, si eu mai suflu, cand am ocazia, filtrul de habitaclu. Este o rusine?

omul zice ca le le sufla si nu le mai schimba ..daca tot sufli poate e optic ok si dupa 15 k km ...Practic e alta treaba ...iar la diesel numai ca sa dai filtrul de aer jos dureaza o ora . ce leg are filtrul de habitaclu . Ala e normal sa desfaci la cateva mii sa vezi ce e acolo tocmai pt ca e f simplu . da sa vii sa-mi spui ca faci economie de 300 E pe an doar pt ca sufli si nu schimbi deja e altceva nu crezi ?

hai ca esti tare ..Tu nu schimbi un filtru care e 100 ron tocmai ca sa faci economie ..si recomanzi la altii schimbarea galeriei de evacuare care costa 300 E ...POt sa rad ? nu te superi nu ?

mai eu intotdeauna schimb filtrele odata cu schimbarea uleiului la 15000 km (folosesc ulei mobil 1 esp formula LL 04) si ma costa operatiunea cam 700 lei. chiar in perioada asta o sa ma duc sa fac schimbul si ma gandesc sa scot din calcul filtrul de motorina pt ca de fiecare data cand l-am schimbat nu mi sa parut ca e vreo diferenta. o sa mai schimb si bucsile brat ca au inceput sa se auda. in rest nu am schimbat nimic la masina. vreau sa va intreb cum vi se pare consumul de ulei la mine intre schimburi cam 800 ml/15k km?

Myx, si eu mai suflu, cand am ocazia, filtrul de habitaclu. Este o rusine?

omul zice ca le le sufla si nu le mai schimba ..daca tot sufli poate e optic ok si dupa 15 k km ...Practic e alta treaba ...iar la diesel numai ca sa dai filtrul de aer jos dureaza o ora . ce leg are filtrul de habitaclu . Ala e normal sa desfaci la cateva mii sa vezi ce e acolo tocmai pt ca e f simplu . da sa vii sa-mi spui ca faci economie de 300 E pe an doar pt ca sufli si nu schimbi deja e altceva nu crezi ?

hai ca esti tare ..Tu nu schimbi un filtru care e 100 ron tocmai ca sa faci economie ..si recomanzi la altii schimbarea galeriei de evacuare care costa 300 E ...POt sa rad ? nu te superi nu ?

3 minciuni. de unde le scoti ? ASA AI AUZIT TU NU ??? <_< :)

unde ai citit ??? :bashwall:))

E in limite normale.

da-mi si mie link cu limitele

10x

Problema este urmatoarea:

-filtrele au niste propietati de retinere a prafului (nu intru acum in amanunte care sunt acele propietati) si prin spalare propietatile respective nu mai corespund ca atunci cand filtrul era nou. Adica el nu mai retine praful cum trebuie. Asta este problema. Cine crede bine, cine nu crede poate sa faca ce vrea dar nu mai va contraziceti atat. Si eu lucrez in IT dar nu am auzit pana acum sa se spele filtrul de aer. Filtrul de clima se mai sufla (asta nu afecteaza functionarea motorului, nu are ce sa se strice, eventual stranuti mai des). Si asta cu economia de bani pentru filtru se numeste zgarcenie. Cam atat.

Multumesc!

da-mi si mie link cu limitele

10x

Incearca in manual.

Daca nu vei gasi, un search pe forum ar fi de ajuns, s-a vorbit destul pe tema asta. Sau unul pe google.

Edited by pyu