Jump to content

Filtre

Mircea Pop

Recommended Posts

Problema este urmatoarea:

-filtrele au niste propietati de retinere a prafului (nu intru acum in amanunte care sunt acele propietati) si prin spalare propietatile respective nu mai corespund ca atunci cand filtrul era nou. Adica el nu mai retine praful cum trebuie. Asta este problema. Cine crede bine, cine nu crede poate sa faca ce vrea dar nu mai va contraziceti atat. Si eu lucrez in IT dar nu am auzit pana acum sa se spele filtrul de aer. Filtrul de clima se mai sufla (asta nu afecteaza functionarea motorului, nu are ce sa se strice, eventual stranuti mai des). Si asta cu economia de bani pentru filtru se numeste zgarcenie. Cam atat.

Multumesc!

NU RANITI MASINILE

It's all very well changing your oil often, but it's not just the oil that helps prevent engine wear. The oil filter does its part too. Dirt is the prime cause of engine wear. Not big dirt, like you'd see in a yard, but minute particles of dirt. It's dirt nevertheless, and it's abrasive. These contaminants vary from road dust (which are razor-like flakes from an engine's perspective) that doesn't get filtered out by the air filter, up to actual metal particles - the byproducts of the casting scarf from the original engine manufacture, and basic engine wear. All this nastiness is carried around by the oil into the minute parts of your engine, being rammed into the precision clearances between bearings and other moving parts. Once in, they don't come out easy, but tend to stay there, wearing grooves, grinding and generally messing up your engine. Other debris that causes problems are a by-product of the mere way an engine works - sooty particles from the combustion process can be forced past the piston rings and transported around in the oil too. This is definitely A Bad Thing <_<

Nu lasati zgarcenia si nepasarea sa puna stapanire pe voi si pe bmw-urile voastre!!!

www.carbibles.com

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eee, pentru unii asta nu conteaza.

Spalatul da rezultatele cele mai bune, elimina si ultima particula de praf din filtrul de aer <_< :) :bashwall:

Edited by pyu

da-mi si mie link cu limitele

10x

Incearca in manual.

Daca nu vei gasi, un search pe forum ar fi de ajuns, s-a vorbit destul pe tema asta. Sau unul pe google.

pai da-mi ceva oficial !!! nu ca asa a zis X sau Y !!!

Eee, pentru unii asta nu conteaza.

Spalatul da rezultatele cele mai bune, elimina si ultima particula de praf din filtrul de aer :bashwall: :unsure: :blink:

Filtrul meu curatat arata ca si nou. Nu trebuie sa intrebati ''cu ce il cureti ?'', ''ce solutii folosesti ?'', etc !!! :)

Decat sa mergi cu el 8000 de km murdar...mai bine il schimbi sau il cureti !!!

Cum pe mine ma costa 27 euro [cateodata gasesc cu 24 :blink:]...nu imi permit sa il schimb de 6-7-8 ori pe an la cati km fac !!!

Filtrul vostru la 3000 km arata rau...la 10.000 cum arata ????? <_<

Nu ai manual?

Nu ai nici google? Sau ai doar versiunea demo de la google?

google deocamdata a scos doar telefoane din cate stiu. cand scoate masini...si imi cumpar...caut !!!

spuneam de ''sursa oficiala cu limitele'' alea !!! le ai ???

in profesia mea, desi nu are legatura cu mecanica, se folosesc filtre foarte performante care retin pana si bacteriile, acele filtre nu numai ca nu pot fi sterilizate, dar au si o perioada de timp in care devin inutilizabile chiar daca nu sunt folosite. in mare problema se pune ca textura lor foarte densa este blocata de particule invizibile care nu mai pot fi inlaturate prin nici un prcedeu, mecanic sau chimic, care sa nu dauneze texturii. ca urmare un filtru curatat fie nu mai filtreaza tot spectrul de particule, fie nu mai filtreaza deloc. cei ce isi spala filtrul fac o mare greseala pt ca il deterioreaza si mai mult in urma spalarii, mai bine l-ar lasa asa pana au bani ca sa il schimbe

tocmai ce m-am intors de la service si toata operatiunea ma costa 750 lei ulei+filtre (in afara de filtrul de motorina)

tocmai ce m-am intors de la service si toata operatiunea ma costa 750 lei ulei+filtre (in afara de filtrul de motorina)

Fratilor, nu va mai contraziceti! E inutil! Ce sa mai inteleg din topicul asta - ca trebuie sa-mi iau masina de spalat Daewoo cu bule, ca sa pot spala optim filtrul fara sa-l distrug?! Chiar n-ati auzit cate boli cauzeaza instalatiile de aer coditionat si cate bacterii retine filtrul? Daca ar fi numai un simplu stranut, poate ar mai merita sa te risti... Cat despre filtrul de aer, ce sa mai zic... Propun sa o lasam balta ca nu ajungem nicaieri! Fiecare face cum doreste pe banii lui si pe sanatatea lui <_<

am incercat sa urmez un sfat al cuiva de aici. TZAPA !!! balconul meu nu este rotund, baia este prima pe stanga, iar masina mea este albastra !!! iar filtrul meu este curat si masina functioneaza PEFECT !!! <_<

si masina functioneaza PEFECT !!! <_<

Cum ai ajuns la concluzia asta?

Daca ar intra particule de praf in urma spalarii filtrului, masina ar tipa? Te-ar atentiona cumva ca ceva nu este ok?

si masina functioneaza PEFECT !!! <_<

Cum ai ajuns la concluzia asta?

Daca ar intra particule de praf in urma spalarii filtrului, masina ar tipa? Te-ar atentiona cumva ca ceva nu este ok?

tu sfidezi evidentele ? de ce te enervezi atat ? :))))))))))) ai vazut cumva ca nu primeste aer perfect ? sa iti dau cheile ?

efectiv functioneaza perfect !!! ce nu intelegi ?

desfaci filtrul, il scuturi bine de praf, sufli din interior cu aer, il montezi inapoi.

sa iti fac un desen ? poze ? sa silabisesc ???

explica-mi si mie procesul prin care in urma spalarii praful ar intra nu stiu unde si daca nu se spala nu intra si daca....mai multi daca !

Edited by Jacobs

Eu sa ma enervez <_<

Nici o sansa :)

Nu intelegeam de unde poti sa stii ca masina funtioneaza 100% perfect. In fine...

Ma gandeam poate faci un DIY pentru spalarea filtrelor.

pai tu spui ca nu functioneaza corect :)))))))))))))))))

ia uite : http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=54803

ce spui de filtrul ala ??? cum a mers masina aia in ultimii kilometrii ??? <_<

si unul care arata ca si nou aproape tot timpul ???

----------

pe forumul asta faci multe afirmatii fara acoperire, sau fara sa aduci dovezi sau sa argumentezi pe final.

te-am intrebat cateva lucruri pana acum. refuzi sa raspunzi...

Edited by Jacobs

ia uite : http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=54803

ce spui de filtrul ala ??? cum a mers masina aia in ultimii kilometrii ??? <_<

si unul care arata ca si nou aproape tot timpul ???

Daca arata ca nou ( in urma spalarii ) nu inseamna ca e mai bun.

Filtrul ala cu toate ca arata cum arata, cred ca filtreaza mai bine ca unul spalat.

Ca nu trage bine masina... Asta e alta problema.

Probabil a mers prin romania.

pe forumul asta faci multe afirmatii fara acoperire, sau fara sa aduci dovezi sau sa argumentezi pe final.

te-am intrebat cateva lucruri pana acum. refuzi sa raspunzi...

Cum ar fi?

Vrei sa caut "n" pagini , ca sa argumentez de ce nu e bine sa speli un filtru?

Sau mai e si altceva?

doar sa aiba acoperire afirmatiile tale.

sau sa spui ''parerea mea este ca...''

daca masina mea si a altora care curata un filtru functioneaza perfect...apari tu si inca doi si scrieti...''NU...nu e bine''

daca te intreb ''de ce ?'', raspunzi cu ''asa am auzit'' :)))))))))))))))))))

vrei sa fac un topic cu tot ce ai inventat ??? <_<

doar sa aiba acoperire afirmatiile tale.

sau sa spui ''parerea mea este ca...''

It's a free country...

In spania nu e la fel?

daca masina mea si a altora care curata un filtru functioneaza perfect...apari tu si inca doi si scrieti...''NU...nu e bine''

Deocamdata pari a fi singurul care se zgarceste in halul asta.

daca te intreb ''de ce ?'', raspunzi cu ''asa am auzit'' :)))))))))))))))))))

vrei sa fac un topic cu tot ce ai inventat ??? <_<

Unele lucruri le-am auzit de la oameni mai destepti ca mine, sau ca tine.

sfidezi evidenta <_<)) sfidezi logica si apoi te joci cu nervii mei ???

1. am mesaje pe privat cu sfaturi pentru curatare filtru aer, filtru epurator. Roaga un admin sa citeasca DACA NU CREEZI.

2. cum ai testat IAR inteligenta mea si a celui cu care ne compari ? Daca VOI 2 v-ati testat...felicitari lui. E ZEUL tau acum !!!

3. sunt putin diferit...:) trebuie sa vad ca sa cred !!! ca asa am auzit eu ca e mai bine =))

Edited by Jacobs

sfidezi evidenta :bashwall:)) sfidezi logica si apoi te joci cu nervii mei ???

Ai o logica..... <_<

1. am mesaje pe privat cu sfaturi pentru curatare filtru aer, filtru epurator. Roaga un admin sa citeasca DACA NU CREEZI.

Inseamna ca mai sunteti din astia care spala filtre :)

2. cum ai testat IAR inteligenta mea si a celui cu care ne compari ? Daca VOI 2 v-ati testat...felicitari lui. E ZEUL tau acum !!!

Se simte. Din atmosfera, si din ce prostii scrii pe forum.

3. sunt putin diferit...:unsure: trebuie sa vad ca sa cred !!! ca asa am auzit eu ca e mai bine =))

Esti doar zgarcit. Nu esti singurul, stai linistit, mai sunt ca tine.

amice TU ai ceva personal cu mine !!! de cateva zile un admin m-a atentionat cand am scris la un mesaj ca ABEREZI. mi-a acuzat limbajul ofensator. !!!

DE CATEVA ZILE VORBESTI AIUREA, PE LANGA SUBIECTUL TOPICULUI !

NU AI ADUS ARGUMENTE SI/SAU DOVEZI LA CELE AFIRMATE DE TINE :

1. limitele consumului de ulei la 10.000km CARE SUNT ???

2. cum afecteaza motorul un filtru curatat la 3.000km ??? cu ce este mai bun un filtru imbacsit dupa 5000km si schimbat la 20.000 km ?

3. ce s-ar intampla daca toti am raspunde pe forum cu ''asa am auzit eu...'' ? Unde s-ar ajunge ???

1. Exista o specificatie de masurare a consumului de ulei prezenta in TIS

2. Savantii germani inca nu au demarat un studiu pe aceasta tema intrucat nu le-a zis nimeni ca romanii din Spania au inceput sa-si curete/spele filtrele

3. La balamuc ?