Jump to content

Filtre

Mircea Pop

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eu stiam ca un filtru de aer e in jur de 30 RON, nu 30 EUR! Cred ca se merita sa dai 30 RON la 10.000 KM! Nu mi se pare exagerat! E foarte important pentru viata motorului, pentru consum, si mai ales pentru debitmetrul de aer...

Exact! Eu voiam sa subliniez importanta schimbarii filtrului, bineinteles ca la nevoie! Am zis estimativ 10.000KM, dar daca se imbacseste in 2000Km, ar fi culmea sa-l lasi asa sa se implineasca perioada de service!

DacĂŁ aratĂŁ ĂŽn halul ĂŁla, schimbarea este singura opĂžiune.

Te contrazic, daca arata in halul ala se scoate pasla aia si se spala cu dero ca orice tricou, apoi se sufla filtrul pt ca daca te uiti atent inca se mai vede culoarea originala a hartiei din filtru .... si poti sa mai mergi linistit cu acel filtru inca 10 000 km .... conteaza foarte mult cum arata hartia din filtru nu pasla aia de deasupra ..

Chiar nu aveti bani de un filtru nou?

Nu mi se pare nimic iesit din comun. Eu le dau jos la sfarsit de luna si le duc la Carrefour la spalatorie, ies ok de fiecare data, mai erau oameni care faceau la fel acolo la coada, cu masini de Bulgaria. Am fost asigurat ca este o procedura corecta la marcile nemtesti

aha ..deci de aia nu apar filtre la donatii ! Lumea le refoloseste de fapt !..Acum inteleg de ce lumea totusi apreciaza o masina venita de afara ..Presupun ca un neamt sau ce natie e el ,,are ceva maruntis si pt filtre daca tot si-a luat masina ..

PS . NA forum BMW ..

Nu e criza,economiseste cateva sute de euro.jacobs nu conteaza cati bani avem fiecare,nu-ti permiti sa schimbi un flitru la bmw e simplu renunti la marca.Am crescut in familie de muncitori,parintii avand dacia 1300...in 32 de ani nu am vazut la tata sa spele sau sa sufle filtru. Edited by mirceagsm

Userul Jacobs spunea pe alt topic cĂŁ e o prostie sĂŁ schimbi uleiul des, cĂŁ uleiul din cutia automatĂŁ nu se schimbĂŁ.

Aici este level 2 - filtrele nu se schimbã ci se curãÞã.

D-aia ajung multe BMW-uri ĂŽn stare tehnicĂŁ proastĂŁ.

...ca tot se vorbeste despre schimbatul filtrelor si a altor consumabile am si niste nelamuriri...

din cate am citit uleiurile se schimba la un anumit numar de km in functie de marca, filtrele la fel... despre antigel si lichidul de frana stiu ca se schimba la 2ani...

Am niste colegi care au masini de vreo 4-5ani si cand le-am zis despre antigel si lichid de frana ca trebuiesc schimbate la 2ani pt ca isi pierd din proprietati mi-au zis ca nu stiu ce vorbesc si ca astea nu se schimba...bla ...bla ...bla

Mi se pare cam inconstienta atitudinea asta

Am si eu o intrebare. Filtrul de aer pentrul diesel ca cel din poza se monteaza cu umflatura aceea in sus sau in jos? Sau daca nu are importanta pentru ce este aceea umflatura?

post-24135-1238447442_thumb.jpg

Multumesc!

P.S. Oare daca te-ai duce la o reprezentanta BMW in Germania si le-ai spune sa-ti spele filtrul de aer, ce-ar zice ei?

Edited by Ice_man

am auzit multe mituri despre filtre, cel mai popular e ala cu suflatul la compresor. Se obisnuieste, mai ales la camioane deoarece sitele din el is de metal. La masini cu elementul filtrant din hartie stiam ca suflatul cu compresorul dauneaza mai mult decat daca l-ai lasa asa murdar. Cica particulele alea mici de praf se impregneaza si mai mult in hartie.

Da asta cu spalatul filtrului de aer <_< chiar n-am auzit-o. Mai spala unii filtru epurator, parca mai suna cumva da' filtru de aer niciodata.

Am mai citit pe aici ca unii recomanda sa nu se schimbe filtru epurator, cica mai bine decupezi pasla de aia de la filtru aer si o infasori pe epurator ca un bandaj.

In fine, fiecare face ce crede ca-i mai bine pt. masina lui. Eu de ex. schimb la 8mii toate filtrele. In schimb eu nu prea am parte de mult praf ca la oras, padurea e aproape si nici trafic foarte mare nu e in zona.

Am si eu o intrebare. Filtrul de aer pentrul diesel ca cel din poza se monteaza cu umflatura aceea in sus sau in jos? Sau daca nu are importanta pentru ce este aceea umflatura?

post-24135-1238447442_thumb.jpg

Multumesc!

are un locas pe care umflatura aia se aseaza perfect, nu-l poti pune invers. Daca imi aduc bine aminte la 525d parca era in sus

Edited by Calin78

Nu stiu altii cum sunt... dar la noi, la romani, ne conducem dupa mentalitatea oilor... Adica ne luam unii dupa altii, chiar daca, si nu de putine ori, e o directie gresita! Daca doi-trei iti spun ca merge si asa, atunci nu le mai schimbi nici tu! Si eu personal am auzit pe foarte multi spunand ca "nu trebuie sa umbli acolo", din moment ce nu e stricat nimic! Putini stiu ca lichidul de frana absoarbe apa si isi pierde proprietatile! Multi nu il schimba decat dupa ce crapa conductele sau se infunda de tot din cauza ruginii si a impuritatilor! Asta e! Cum ai norocul... Daca iti iei masina de 15 ani, poate esti primul care-l schimba de cand a iesit masina din garantie <_<

@Calin78: Filtrul epurator din plastic se poate spăla fără probleme ĂŽnsă n-aş spăla un filtru de aer sau un filtru de polen.

@Bear: Asta se ĂŽntâmplă pentru că există oameni care-şi cumpără maşini pe care nu şi le permit.

Edited by Ciupanezu

Userul Jacobs spunea pe alt topic cĂŁ e o prostie sĂŁ schimbi uleiul des, cĂŁ uleiul din cutia automatĂŁ nu se schimbĂŁ.

Aici este level 2 - filtrele nu se schimbã ci se curãÞã.

D-aia ajung multe BMW-uri ĂŽn stare tehnicĂŁ proastĂŁ.

1. Promit ca nu te reclam lui ''X X L''

2. BMW nu recomanda schimbarea uleiului la cutia de viteze automata la BMW 320dA E46.

3. Sper sa nu cobesc <_< dar uite ca, curatand filtrele si schimband uleiul cand recomanda producatorul sau BMW...nu am probleme !!! Am avut 4 BMW pana acum !!!

4. Daca as vrea sa imi cumpar BMW si intru pe acest forum...in 2 ore imi piere cheful de BMW. Probleme + probleme + probleme. Nu inteleg cum le ingrijiti ca majoritatea ajung handicapate :)

@Calin78: Filtrul epurator din plastic se poate spĂŁla fĂŁrĂŁ probleme ĂŽnsĂŁ n-aÂş spĂŁla un filtru de aer sau un filtru de polen.

ala da, da' ala cu pasla nu. Bine il speli, da tot nu iasa toata negreala din el.

nici nu trebuie sa fie ca si nou. dupa 2 ore de functionare si cel nou si cel curatat arata la fel. sunt niste decantoare...! opresc si ele vaporii de ulei.