Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

radiator spart

nikkon

Recommended Posts

Salut.

de 2 zile vad sub masina picaturi de ulei...nu e rosu,deci nu e atf servo sau cutie steptronic. de la motor nu e pt ca e in fata,imediat sub spoiler.Cred ca e de la radiator.Am deschis capacu si am vazut ca e gol recipientul.

Intrebarea este: pot merge cu apa plata pana la service?

Salut.

de 2 zile vad sub masina picaturi de ulei...nu e rosu,deci nu e atf servo sau cutie steptronic. de la motor nu e pt ca e in fata,imediat sub spoiler.Cred ca e de la radiator.Am deschis capacu si am vazut ca e gol recipientul.

Este mai bine sĂŁ pui antigel Âşi apĂŁ distilatĂŁ.

ProporĂžia este de 1:1.

Nu ai spus ce masina ai dar... in fata pe la spoiler poti avea mai multe resurse de lichid care pot fi pleznite:

-radiatorul cu antigel. Nu arata chiar a ulei, se poate gusta sa vezi daca e dulce. In plus se poate verifica daca dispare lichidul de racire.

-radiatorul de la servo directie. E de fapt o teava cam cat degetul de groasa prin care trecere lichidul de servo.

-radiator de ulei. Tot o teava serpuita cu niste placute de metal pentru disiparea caldurii.

As zice sa nu te bazezi foarte mult pe culoarea pe care o are uleiul. Poate fi murdar sau uzat. La mana ar trebui sa-ti dai seama ce tip de ulei e, se simte diferenta intre ulei de servo si uleiul de motor la "pipait". Alta cale nu-i decat sa te bagi pe sub masina si sa cauti sursa, de asemenea verificate servo, ulei motor si radiator sa vezi daca au scazut nivelele. In rest numai de bine! Spor!

Am vazut dar nu ai cum sa confunzi antigelul cu uleiul. Nici la culoare, nici la consistenta.

Legat de antigel, parca erau niste discutii pe aici in sensul ca e bine sa mergi la BMW si sa iei original (parca era Castrol). Fara silicati, adicalea albastru.

Salut.

Este mai bine sĂŁ pui antigel Âşi apĂŁ distilatĂŁ.

ProporĂžia este de 1:1.

Acestea se pun impreuna.

Mixtura antigel-apa distilata e de preferat fata de apa prima data apoi antigelul (asa fac meseriasii in service,spun ca se amesteca ele...INCORECT).

Salut.

Sa ne spui si noua cat a costat radiatorul,fluidele si manopera.

Asta in cazu-n care il schimbi.Sfat:sa nu accepti ca cei din service sa-ti propuna sa folosesti solutie de astupat porii,nu e rentabil si nici sanatos.Bafta!

Am fost la service si s-a constatat ca era radiarorul cioblit.

Au comandat unu nou + lichid de racire.Am dorit sa-mi schimbe si furtunul de sub recipientul care tine uleiul ATF pt servo (era umed de ulei...probabil colierele nu erau bine stranse.)Deasemenea am mai luat si 2 amortizoare fata si astept sa vad cat va face totul.

revin cu pretul pe radiator si lichid de racire.

multumesc frumos

Am fost la service si s-a constatat ca era radiarorul cioblit.

Au comandat unu nou + lichid de racire.Am dorit sa-mi schimbe si furtunul de sub recipientul care tine uleiul ATF pt servo (era umed de ulei...probabil colierele nu erau bine stranse.)Deasemenea am mai luat si 2 amortizoare fata si astept sa vad cat va face totul.

revin cu pretul pe radiator si lichid de racire.

multumesc frumos

In afara de preturi vreau sa stiu cum s-a intamplat cu ciobitul radiatorului.Am schimbat un radiator cand aveam pisicuta si tot asa...pic-pic :) ...,a scazut apa in vasul de expansiune <_< ...si l-am schimbat.O fi fost vechi,un por mic care s-a marit,mentionez ca nu am luat nici un caine sau ceva...nici piatra la viteza mare sau s-o fi corodat in timp din cauza fluidelor folosite de fostul proprietar.

Ce ti-au spus cei din service,daca ai intrebat??? :bashwall: