Jump to content

Nelamurire in legatura cu codul unei piese

ViBogdan

Recommended Posts

M-am uitat pe bmwfans.org ca sa caut toate codurile la piesele ce as dori sa le inlocuiesc. Printre altele vreau sa-mi comand un set de bucse fata...piesa 6 din aceasta imagine. Insa vad ca in lista apare de 3 ori piesa 6 cu aceleasi specificatii insa preturi si coduri diferite. M-am uitat si in ETK si tot acelasi lucru. Eu cu ce cod ma duc la nenea la magazin <_< ?

pai fara ce surub sa-ti vina ca e doar bucsa nu are nici un surub.

Surubul a fost un exemplu :bashwall: ! Ma gandeam ca daca e mai ieftin sa nu aiba ceva in minus! Pana mea :) ! M-as duce cu piesa da vreau sa o comand inainte de a o da jos. Si vreau sa o comand din Iasi, iar la Trado e bine sa duci cu codul ca sa fii sigur ca nu iti vine bieleta in loc de bucsa <_< !

daca exista un magazin de piese auto cat de cat serios si iti aduce altceva in afara de bucsa aia de la brat...chiar DOAR daca ii explici ce doresti atunci e grav <_<

orice magazin de piese iti cere talonul apoi se uita in cataloage. cand cauti injectoare sau bujii sau alte piese mai ''delicate''...poti sa ai grija. e mult prea vanduta bucsa acea, ca sa nu stie ce vrei.

daca exista un magazin de piese auto cat de cat serios si iti aduce altceva in afara de bucsa aia de la brat...chiar DOAR daca ii explici ce doresti atunci e grav :)

orice magazin de piese iti cere talonul apoi se uita in cataloage. cand cauti injectoare sau bujii sau alte piese mai ''delicate''...poti sa ai grija. e mult prea vanduta bucsa acea, ca sa nu stie ce vrei.

Da...dar nu uita ca vorbim aici de un service ce i-a vopsit bara unui prieten de 12 ori pana i-a nimerit culoarea. Un service la care am comandat Kit-ul de vopsea(pentru zgarieturi) si mi-a adus o data rosu si o data verde in cazul in care eu am comandat negruuuuuu! Motivatia a fost ca prima oara au gresit iar a doua oara au crezut ca eu inca mai am masina mea veche care era verde si asa figuram in baza lor de date...mai vrei exemple? <_< Acuma mi-am invatat lectia si ma duc direct cu codul...la ultima comanda mi-au adus ce am comandat fara greseala! Nu vreau sa le fac reclama negativa(desi vad ca unii chiar i-au injurat printr-un thread) insa am vazut niste greseli incredibile pe la astia...acuma pot sa ma duc si in germania la sediul BMW central...tot cu codul ma duc...deh...suflu in iaurt!

Edited by f1bogdan

daca exista un magazin de piese auto cat de cat serios si iti aduce altceva in afara de bucsa aia de la brat...chiar DOAR daca ii explici ce doresti atunci e grav <_<

In general, magazinele serioase te trateaza cu dosul... adica, iti cer doar talonul.

In talon, ei se uita la seria de sasiu, iar baza de date le spune ce culoare, ce motor, ce echipare etc. a avut masina cand a iesit pe poarta fabricii.

Daca tu ti-ai schimbat culoarea la masina, ti-ai schimbat motorul si ti-ai schimbat si dotarile la masina (ex: iti pui A/C) in talon se va trece schimbarea de culoare la rubrica culoare iar motorul la motor, dar seria de sasiu nu se modifica.

De ce spun, ca te trateaza cu dosul magazinele serioase, pentru ca tu degeaba le spui ca masina e rosie (ea fiind galbena la iesirea din fabrica) si degeaba le spui ca ai nevoie de filtru de ulei pentru motor de 2500 (ea fiind 1600 la iesirea din fabrica) sau ca ai nevoie de filtru de polen pentru A/C... prostii tot iti cer talonul, si tot dupa seria de sasiu se vor lua si logic ca iti vor aduce altceva.

Ok, si ca sa revin on-topic, pe realoem apar doar 2 variante a piesei 6, una din ele fiind notata cu ENDED (nu se mai fabrica sau a fost inlocuita), deci poti sa o elimini din "schema"!

Si daca tot vrei sa-ti schimbi bucsele vezi ca sunt unele din poliuretan, care cica ar fi mai rezistente de 10x decat cele din cauciuc, dar sunt si mai scumpe.

Ar fi bine sa te interesezi (era un topic cu cineva care si-a schimbat de curand bucsele cu unele din poliuretan) dar, sunt sigur ca drumurile noastre le vor "dovedi" si pe ele oricat de rezistente ar fi !

In general, magazinele serioase te trateaza cu dosul... adica, iti cer doar talonul.

In talon, ei se uita la seria de sasiu, iar baza de date le spune ce culoare, ce motor, ce echipare etc. a avut masina cand a iesit pe poarta fabricii.

Daca tu ti-ai schimbat culoarea la masina, ti-ai schimbat motorul si ti-ai schimbat si dotarile la masina (ex: iti pui A/C) in talon se va trece schimbarea de culoare la rubrica culoare iar motorul la motor, dar seria de sasiu nu se modifica.

De ce spun, ca te trateaza cu dosul magazinele serioase, pentru ca tu degeaba le spui ca masina e rosie (ea fiind galbena la iesirea din fabrica) si degeaba le spui ca ai nevoie de filtru de ulei pentru motor de 2500 (ea fiind 1600 la iesirea din fabrica) sau ca ai nevoie de filtru de polen pentru A/C... prostii tot iti cer talonul, si tot dupa seria de sasiu se vor lua si logic ca iti vor aduce altceva.

Ok, si ca sa revin on-topic, pe realoem apar doar 2 variante a piesei 6, una din ele fiind notata cu ENDED (nu se mai fabrica sau a fost inlocuita), deci poti sa o elimini din "schema"!

Si daca tot vrei sa-ti schimbi bucsele vezi ca sunt unele din poliuretan, care cica ar fi mai rezistente de 10x decat cele din cauciuc, dar sunt si mai scumpe.

Ar fi bine sa te interesezi (era un topic cu cineva care si-a schimbat de curand bucsele cu unele din poliuretan) dar, sunt sigur ca drumurile noastre le vor "dovedi" si pe ele oricat de rezistente ar fi !

Corrrrrect...pe realoem nu m-am uitat...e chiar ultima varianta din lista data de mine...merci. Cat despre cele de poliuretan ar fi o varianta, mai ales ca eu ma feresc de drumuri proaste si evit in mare parte din timp canalele si urcarile pe borduri. S pot gasi si la reprezentanta oficiala BMW sau e un produs facut de o companie separata? Si la pret mai tii minte cam cat ar fi? Adica mai mult de dublu?!

nu recomand bucsile facute de altcineva sau din altceva decat cele originale. am pe a mea exact aceste bucsi. apare un joc. originala este mai elastica....

Ai din poliuretan? Si crezi ca nu ar fi o varianta buna?

Edited by f1bogdan