Jump to content

kit pentru incalzire scaune

mc_crbl

Recommended Posts

Salut!

Nu stiu daca am postat unde trebuie...

Nu vreau sa se considere ca fiind reclama...

Am gasit pe linkul de mai jos un kit pentu incalzirea scaunelor

http://bmwclub.ro/showthread.php?t=5159&a...ncalzire+scaune

Vreau sa stiu ce parere aveti despre acest kit si daca v-ati monta asa ceva in masina... Se merita?

Ce modificari ar mai trebui facute la masina (ma refer la un E36)? Trebuie relee in plus? De unde se alimenteaza cu curent?

...vreau sa schimb interiorul masini cu unul de piele si inainte ma gandeam sa instalez acest kit sub tapiteria scaunelor...

...credeti ca ar fi mai simplu sa caut niste scaune SH care au deja incorporata instalatia de incalzire?

Linkul nu e ok.

Cel mai simplu ar fi sa cauti niste scaune SH, dar daca oricum le vei desface, cand pui tapiseria din piele, poti sa pui kitul atunci.

Iti trebuie un buton, niste fire, un releu, in cel mai simplu caz.

imi cer scuze... acesta e linkul cel bun...

http://www.pieleauto.ro/incalzire-scaune.php

luasem linkul celalalt de pe alt forum, dar mi l-a modoficat automat cand am postat prima data

aici sunt detalii (care se gasesc si pe site) despre Kitul profesional universal din Carbon pentru incalzirea scaunelor auto

Caracteristici:

• Set preasamblat de cabluri cu relee de cuplare/decuplare pentru fiecare scaun in parte

• Elemente de incalzire din Carbon extrem de flexibile si subtiri

• Intrerupatoare cu 3 pozitii diametrul de 23 mm cu led indicator bi-color integrat

100 % incalzire = rosu

50 % incalzire = verde

• Kiturile sunt folosite pentru scaunele cu tapiterie detasabila

• Senzor de temperatura pentru fiecare scaun in parte

• Tensiunea de alimentare este de 12 Volti puterea consumata fiind de 2X35=70W/scaun

• Dimensiunea standard a elementelor de incalzire din carbon este de 230 mm X 450 mm atat pentru sezut cat si pentru spatar

De ce Carbon?

• Fibrele de carbon utilizate sunt din pur carbon si, prin urmare, un bun conductor electric

• Fibrele de carbon sunt foarte rezistente impotriva tensiunilor mecanice, cum ar fi indoirea, presarea, prin urmare, mai potrivite decat alte fire

• Ele ofera o caldura mult mai uniforma, deoarece comparandu-le cu firele conventionale de sarma, fibrele de carbon sunt aproximativ de 10 ori mai lungi

Avantajele incalzirii din Carbon:

• Pot fi montate pe orice design de scaun

• Incalzirile din Carbon pot fi taiate in lungime si pe centrul de incalzire pentru a putea avea acces la santurile de prindere din buretele scaunelor, neafectand in nici un fel functionarea lor

• Fibrele din carbon tot functioneaza chiar daca au fost taiate sau deteriorate, datorita structurii lor de fagure de miere ele fiind interconectate in cotrast cu fire conventionale din sarma

• Incalzirile din carbon nu dagaja curenti electrici, deci este exclusa o interferenta cu componentele electronice ale autovehiculului

• Incalzirile din carbon sunt dublu protejate, fiecare tampon de incalzire continand un comutator bimetal (senzor de temperatura) si o siguranta electrica

Preturi:

• Kit 1 scaun - 80 Euro (fara montaj)

• Kit 2 scaune - 150 Euro (fara montaj)

• Kit 1 scaun - 150 Euro(montaj inclus)

• Kit 2 scaune - 250 Euro(montaj inclus)

Garantie 24 luni.

Edited by mc_crbl

m-am uitat ieri la linkul acela cu DIY... nu despre el este vorba... linkul din primul post era de pe bmwclub.ro si nu mi-l accepta...

... procedura de montare cred ca este aceeasi...

am demontat azi scaunele ca sa le curat putin si sub scaunul din dreapta am gasit 3 cabluri cu o mufa care se conecta intr-un modul sub scaun... am facut poze... sub scaunul soferului nu exista acele fire si nici modulul ala...

la ce foloseste acel modul? stie cineva care este rolul sau?

Edited by mc_crbl

De ce Carbon?

• Fibrele de carbon utilizate sunt din pur carbon si, prin urmare, un bun conductor electric

• Fibrele de carbon sunt foarte rezistente impotriva tensiunilor mecanice, cum ar fi indoirea, presarea, prin urmare, mai potrivite decat alte fire

• Ele ofera o caldura mult mai uniforma, deoarece comparandu-le cu firele conventionale de sarma, fibrele de carbon sunt aproximativ de 10 ori mai lungi

Avantajele incalzirii din Carbon:

• Incalzirile din Carbon pot fi taiate in lungime si pe centrul de incalzire pentru a putea avea acces la santurile de prindere din buretele scaunelor, neafectand in nici un fel functionarea lor

• Fibrele din carbon tot functioneaza chiar daca au fost taiate sau deteriorate, datorita structurii lor de fagure de miere ele fiind interconectate in cotrast cu fire conventionale din sarma

din descrierea asta reiese ca sunt durabile aceste rezistente din carbon... pt a afla cat de durabile sunt ar trebui incercate <_< ...

totusi elementele din carbon nu se "duc" intr-un timp scurt... in concluzie ar merita incercate

Edited by mc_crbl

Dar acele rezistente care incalzesc scaunele nu se "duc" in timp? adica functioneaza la fel chiar daca au 10 ani de folosire sau mai bine iei unele noi? <_<

eu am avut un e30 din 90 care avea incalzire in scaune si functiona impecabil, dimineata uitam sa dau drumul la caldura, chiar se incalzeau ceva mai mult decat la e46..

Eu ziceam de alea de la dezmembrari :) ca daca e sa iei de pe ceva din 2000 2002 .. au deja 7-9 ani <_<

Nu sunt made in Romania ca sa pice in 6-7 ani.

Si in plus, m-as mira ca cele aftermarket sa reziste multi ani.