Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Clima manuala

Calinu

Recommended Posts

Un amic la un E46 nfl 320d are probleme la clima...e manuala(deci nu e clima automata) si i merge doar pe treapta maxima. Sa fie problema la renumita piesa cu tepi?Si la clima manuala este tot aceeasi tip de piesa?

Are careva una second daca asta e hiba?...nu vrea noua.

Edited by saplacan

Deci e46 fara climatronic , numai cu AC unde are fratilor piesa cu tepi , ca eu nu am gasit-o nici daca dau cu tunu` , rog sa imi arate careva pe realoem unde e piesa aia la e46 cu AC.Precizez , cea cu AC ! ca si mie imi facea figuri intr-o vreme si am rascolit realoem si am bagat capu` peste tot prin motor si bord sa gasesc piesa aia , iar concluzia mea si a unui prieten este ca nu exista la cele cu AC !

are. desfaci torpedoul si partea in care se prinde torpedoul si piesa se afla ca si la climatronic tot in spatele unui motoras ,desfaci motorasul din alea 2 suruburi cu torx de 20 si ai sa vezi piesa cu tepi prinsa tot cu doua suruburi cu torx de 20 si o clema.bafta

poti pune niste poze ?

ms

aici : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=64&fg=40

scrie ''ELECTRIC PARTS FOR AC UNIT''

in afara de comenzi aproape totul este identic. sigur are piesa nr. 3

daca o sa cauti pe forum o sa gasesti si pe altii cu probleme asemanatoare...

''Piesa respectiva se schimba in momentul in care clima incepe sa faca figuri de genul ventilatorul merge in valuri, merge doar pe maxim, sau doar pe minim indiferent de ce arata afisajul, sau pur si simplu ventilatorul se tureaza cum vrea el.''

ia acea piesa de la cineva si vezi cum functioneaza dupa...

Edited by Jacobs

scrie ''ELECTRIC PARTS FOR AC UNIT''

nu e relevant: AC inseamna air conditioning...deci nu scrie ceva de genu "Automatic AC ..scrie simplu AC indiferent de tipu de clima.

P.S. ai cumva manuala si ai schimbat piesa respectiva?Asta ar fi relevant...

Edited by saplacan

sigur ai acea piesa !!! si pe e36 si pe e39 exista.

AC vine de la ''AIR CONDITIONING''

PIESA 6 CRED CA NU O AI...

pai tocmai piesa 6 e cablajul care alimenteaza piesa cu tepi...si nu numai.In fine, daca se confirma ca are atunci e ok.

Merci

are sigur piesa cu tepi,eu am facut conversia de la ac manual la climatronic si pot spune ca are sigur piesa aia!

uite un om care stie, merci wizard, tu stiu ca ai avut clima manuala.

Totusi, inca o intrebare...daca se poate locatia exacta a piesei...sau o poza....si banuiesc ca sunt pe acelasi cod indiferent de tipul de clima.

Merci

Pasi necesari:

-se demonteaza torpedoul desfacand cele 6 suruburi asezate unul dedesubt, doua pe laterale si 3 in rama de sus, sub capac. aveti grija sa nu desfaceti cele 4 suruburi care tin fata in loc de sub torpedo ca eu asa mi-am stricat iala si am avut mari probleme sa aliniez fata la loc. pentru a scoate torpedoul din locas trebui tras putin inspre scaun pentru ca are niste cleme in partea de sus

-se scoate bucata de plastic din spatele torpedoului cea pe care e lumina pentru picioare pe partea dreapta. pentru a o scoate trebuie impinsa partea ei stanga cumva in spate pentru a se desface clema metalica aflata pe partea aceea.

-cautati pozitia fsr-ului. el se afla exact in spatele terminatiei conductei de aer pentru picioare, conducta destul de flexibila sa puteti lucra in jurul ei. piesa este partial acoperita de ceva actuator prins cu 2 suruburi torx, sus si jos

-desfaceti suruburile torx, slabiti piesa care acopera fsr-ul dar NU o scoateti de tot din locasul ei pentru ca are o tija metalica care o prinde de o alta componenta. veti avea loc destul

-scoateti vechiul fsr. ar trebui sa fie prins cu cleme, in cazul meu una singura, scoateti mufa, si scoateti fsr ul vechi. mufa are cleme pe 2 parti si e posbil sa fie destul de intepenita.

-asamblati totul la loc dar faceti o proba inainte sa montati torpedoul