Jump to content

Zmunceste cand plec de pe loc

Recommended Posts

E36-le meu e cam brutal, cand accelerez face de parca ar prinde la al doilea dinte (cala bicicleta) si zmunceste. Aveti idee ce poate fi ? Este foarte nasol, mai ales cand o las in frana de motor si face acelasi lucru.. se balbaie un pic.

Cineva mi-a spus ca poate fi rulmentul intermediar de la cardan, alt mecanic mi-a zis ca daca era rulmentul atunci nici nu puteam merge cu ea. Aveti idee ce are de fapt ?

Eu aveam aceeasi smucitura la 535i, credeam ca e de la cardan, ca simteam in scaun vibratia. Dupa ce am vandut masina, am aflat ca era de la volanta. Si cand turam avea un tremurat intre anumite turatii mai joase.

E36-le meu e cam brutal, cand accelerez face de parca ar prinde la al doilea dinte (cala bicicleta) si zmunceste. Aveti idee ce poate fi ? Este foarte nasol, mai ales cand o las in frana de motor si face acelasi lucru.. se balbaie un pic.

Cineva mi-a spus ca poate fi rulmentul intermediar de la cardan, alt mecanic mi-a zis ca daca era rulmentul atunci nici nu puteam merge cu ea.  Aveti idee ce are de fapt ?

76558[/snapback]

poate fi de la cuplajul elastic de la cardan.

zic si eu..nu-s sigur 100%.

Cineva mi-a spus ca poate fi rulmentul intermediar de la cardan, alt mecanic mi-a zis ca daca era rulmentul atunci nici nu puteam merge cu ea.  Aveti idee ce are de fapt ?

76558[/snapback]

Poate fi din motor sau transmisie.

Poat aparea zmucituri daca motorul merge neregulat in sarcina mica, sau daca nu face lin tranzitia de la relanti la sarcina. Posibil debitmetru, bujii, injectoare.

Daca nu e de la motor trebuie verificat placa si discul de ambreiaj in primul rand. Sant cazuri in care desi aparent bune, cupleaza cu socuri.

Cuplajul elastic sau rulmentul de la cardan de obicei genereaza trepidatii, nu zmucituri.

Edited by paul

Eu aveam aceeasi smucitura la 535i, credeam ca e de la cardan, ca simteam in scaun vibratia. Dupa ce am vandut masina, am aflat ca era de la volanta. Si cand turam avea un tremurat intre anumite turatii mai joase.

77254[/snapback]

:blink: ..ce face volanta ?

:blink: ..ce face volanta ?

77360[/snapback]

Volanta motorului. La 535 era dubla. Cand opream motorul se auzea si un tacanit mic ca de la o roata dintata care se opreste.

Tot timpul am crezut ca e discul flexibil (cuplajul elastic) de la cardan, ca simteam ca ma scutura undeva sub scaunul soferului.

Tipul la care i-am vandut-o, e un mecanic foarte cunoscut de BMW in Bistrita, el mi-a spus ca a schimbat volanta si smuciturile au disparut.

Tipul la care i-am vandut-o mi-a spus ca a schimbat volanta si smuciturile au disparut.

77365[/snapback]

Poate cand a schimbat volanta a modificat pozitia vreunei alte piese (cutia de viteze si pozitia cardanului -in special) si de aia au disparut trepidatiile :blink:

Poate fi din motor sau transmisie.

Poat aparea zmucituri daca motorul merge neregulat in sarcina mica, sau daca nu face lin tranzitia de la relanti la sarcina. Posibil debitmetru, bujii, injectoare.

Daca nu e de la motor trebuie verificat placa si discul de ambreiaj in primul rand. Sant cazuri in care desi aparent bune, cupleaza cu socuri.

Cuplajul elastic sau rulmentul de la cardan de obicei genereaza trepidatii, nu zmucituri.

77352[/snapback]

astazi am observat un zgomot cand apas ambreiajul si pare asemanator cu zgomotul pe care-l face cand smuceste. cum imi dau seama sigur daca e sau nu de la ambreiaj? daca e, trebuie sa schimb discul (masina trage bine, am facut un vw vr6 pe 400m) ?