Jump to content

Accident 525- Probleme pe CASCO?

CooLmaN

Recommended Posts

Astazi a intrat un cretin in mine, iesind dintre blocuri nu s-a uitat daca e cineva pe drum si mi-a racait toata partea stanga. Aripa stanga putin indoita, portiera sofer infundata rau si probabil geamul spart pe interior intrucat era deschis la momentul impactului, stalpul si pragul putin indoite. Portiera stanga spate putin infundata.

Clar masina o s-o fac pe CASCO, am polita la BCR. Pot sa apara probleme? Maine o sa deschid dosaru de daune. O sa fiu omenos cu inspectorul ca sa-mi inlocuiasca tot ce e avariat nu sa indrepte.

Altceva ce trebuie sa iau in considerare?

Am fost tare suparat azi din cauza accidentului dar vazand alte cazuri mult mai dramatice, altele chiar cu pierdere de vieti, ma face sa las supararea la o parte.

Desi, e de inteles si in cazul meu, am platit foarte mult ca masina de am cumparat-o sa nu fi avut avarii inainte si tot ce am platit eu in plus, practic s-a dus, si nici macar din vina mea...

Multa grija la volan fratilor!!!

Mai bine cauta un service bun care lucreaza cu aia de la Euroins.

De ce sa o faci pe banii tai? La anul te pun sa platesti mai mult pentru prima de asigurare! <_<

si daca nu ai evenimente tot te pun sa platesti la anul mai mult !! ca asa -i romanica asta,luale-as familile...

Nu ma incurc sa stau cu masina pe la bmw un an de zile pana-mi fac aia de la euroins plata... probabil ca dureaza cateva luni.

Le-am dat celor de la casco copie dupa asigurarea aluia. O sa-i ia ei banii de la euroins-ul lui, dar da, la anul imi pun mie`n carca paguba. N-am ce face... ajunge si la cateva mii bune, 10 au zis cei de la bmw la prima vedere.

Nu ma incurc sa stau cu masina pe la bmw un an de zile pana-mi fac aia de la euroins plata... probabil ca dureaza cateva luni.

Le-am dat celor de la casco copie dupa asigurarea aluia. O sa-i ia ei banii de la euroins-ul lui, dar da, la anul imi pun mie`n carca paguba. N-am ce face... ajunge si la cateva mii bune, 10 au zis cei de la bmw la prima vedere.

10 mii ron sau 10 mii euro ?

Mai bine cauta un service bun care lucreaza cu aia de la Euroins.

De ce sa o faci pe banii tai? La anul te pun sa platesti mai mult pentru prima de asigurare! <_<

si daca nu ai evenimente tot te pun sa platesti la anul mai mult !! ca asa -i romanica asta,luale-as familile...

cand iti expira casco te duci si faci la alta firma si nu se mai majoreaza.

Daca e pragul si staplul sunt indoite si necesita inlocuire atunci tot ce e posibil, pe langa acestea doua raman restul pieselor ce trebuie cumparate si manopera care la un service BMW este consistenta.

Piesele care le comanda service-ul au preturi mai mari deoarece se practica preturile umflate in reparatiile pe asigurare.

Eu pt. un Vw Passat din 2003 cu bara spate lovita si reparata pe RCA la service am primit factura de 2600 ron. In banii astia au intrat bara noua, un ornament si alte clipsuri de prindere plus manopera cu vopsire si restul.

Am un amic la asigurari mi-a povestit cum la firma lui s-a dat dauna totala la un Mercedes CLS care vizual parea ok dupa impact! Masina era lovita in partea dreapta pe directia stalpului central portiere airbag-uri, stalp inlocuit si podaua masinii. Dupa o expertiza la reprezentanta costurile de inlocuire a stalpului erau imense mai ales ca operatiune nu se putea face in tara. S-a constatat ca geometria puntilor era afectata. Masina a primit dauna totala, proprietarul a incasat 60.000 de euro de pe RCA si a ramas "rabla" care poate sigur rezolva problema cu stalpul, portierele si geometria mai ieftin de 60.000 de euro si apoi vinde masina pe o suma frumoasa. E de departe cea mai mare suma pe care am auzit sa o primeasca cineva la dauna pe RCA. Masina era din 2007.

Un sfat, ai grija cu inspectorul de daune si cu baietii din service sa nu faca rabat la calitate, tot ce este de inlocuit locuieste, nu accepta indreptarea sau kituirea masinii.

Edited by ionatan

Si eu am digerat greu!

Dar, amicul asta al meu este angajat al firmei de asigurare,nu are nici un interesa sa deformeze realitatea, in dosarul de dauna am vazut poze cu masina lovita. El a facut o lucrare de dizertatie la un master de specialitate si ca subiect a avut chiar cazul asta cu MB-ul lovit.

As putea sa precizez mai multe dar din motive lesne de inteles precizez doar atat.

Pt. mine mi s-a parut o suma enorma si nu am mai auzit de asa despagubire pe RCA.

Din cate stiu eu, chiar s-au majorat daunele la politele RCA cred ca pana la 300.000 euro.

Cred ca au fost foarte multi cu Ferrari si Lamborghini care au fost accidentati prin patrie :bashwall:

Nu chiar probabil depinde de firma, dar si eu am avut la BCR asigurarea, si scria in polita ca in anul urmator *POT* sa-mi ofere un discount de 15%, si in cativa ani scade parca pana la 40% din valoarea de asigurare.

Smecheria e ca la mine masina e din 96, si pentru masinile mai vechi prima creste <_<, asa ca desi luam discount-ul as fi platit la anul mai mult :unsure:

P.S. da stiu am fost offtopic :)

Atât de mult a primit de la RCA? <_<

pai RCA-ul despagubeste obligatoriu pana la un maxim de 200.000 EUR (atat era ultima data) - iar valorile stabilite in cazul daunelor totale sunt in functie de cataloage si marjele normale de devalorizare. de ce nu?

salut baieti, pe polita stuia de la rca scris suma maxima 75000 roni parca, aproape 20 mii.

Am fost la bmw, mi s-au facut poze, din pacate am fost afectat* cand am revazut masina si n-am mai stat sa fac poze. Nu a zis nimic cel de la bcr asigurari, a fost cuminte si a pus tot ce trebuia facut: aripa fata, care era putin indoita-inlocuita; usa fata care era varza, macaraua si geamul la usa fata, usa spate, stalpul <_< inlocuit - aici nu prea am avut de ales, desi as fi preferat sa nu-l inlocuiesc, era indoit destul de serios.

Cei de-acolo mi-au zis ca dureaza 2sapt 1 luna. Eu din ce-am mai auzit si la cate masini am vazut ca erau acolo, am zis sa fie 2 luni. Sper sa nu fie vorba de mai mult.

Nu puteau sa-mi dea dauna totala, ca suma asigurata e 37 mii, si dauna nu o sa depaseasca daca e prea mult de 10mii.

E pacat de masina, adica, am platit in + tocmai ca nu fusese niciodata lovita, nici macar zgariata, un proprietar inaintea mea, garantie bmw pana`n decembrie... vorba celui de la bmw" Exista masini lovite si masini care urmeaza a fi lovite"

Trec in postura pietonului vreo 2 luni de zile... voi aveti grija !!!

eu vad pe a mea (si este tot o paratura de EUROINS - adica cea mai ieftina pe care mi-a adus-o brokerul la servici lol).

LIMITA DE DESPAGUBIRE PENTRU VATAMARI CORPORALE SI DECES ESTE DE: 750.000 EUR (2008) / 1.500.000 EUR (2009)

LIMITA DE DESPAGUBIRE PENTRU PAGUBE MATERIALE ESTE DE: 150.000 EUR (2008) / 300.000 EUR (2009)

ma foarte indoiesc ca ai citit tu bine cu 75000 ron aia.

LIMITA DE DESPAGUBIRE PENTRU VATAMARI CORPORALE SI DECES ESTE DE: 750.000 EUR (2008) / 1.500.000 EUR (2009)

LIMITA DE DESPAGUBIRE PENTRU PAGUBE MATERIALE ESTE DE: 150.000 EUR (2008) / 300.000 EUR (2009)

Da, si din cate stiu eu, limitele sunt date prin lege, deci ar trebui sa fie aceleasi indiferent de firma de asigurari.

CooLmaN bafta multa, stay safe si sper ca ai adidasi buni <_<

Da, si din cate stiu eu, limitele sunt date prin lege, deci ar trebui sa fie aceleasi indiferent de firma de asigurari.

da, si eu stiu la fel, sau cel mult sunt niste plafoane de minim si maxim obligatorii.