Jump to content

e sanatos flash pe E39 525tds automatic?

Recommended Posts

am avut eu pe e34 525TDS, practic e acelasi motor, numai ca nua re debitmetru si consuma ceva mai mult. Nu era chip tuning propriu zis ci era un powerbox care l-am primit odata cu masina. Ala teoretic doar modifica presiunea in pompa de injectie si ecu si turbina compenseaza.. ducea la 163 de cai.Mergea bine, diferenta clara. Cu pedala la fund scoteam un fumalau negru strategic cu care invaluiam amatorii de linii ..:) L-am folosit doar de cateva ori de curiozitate ca nu aveam tupeu sa il tin mult.. aveam pompa varza, pierdeam motorina pe la pompa la greu.

Riscuri sunt intodeauna, depinde cine iti face harta, si starea tehnica a masinii..

Am inteles, si multumesc mult pentru raspuns. Stare technica la masina mea este foarte buna. Si pompa de injectie e aproape noua, are vro 5000 kilometrii dupa ce a fost schimbata. Si poweboxul ala puteai sa iei jos si sa pus inapoi cand vroiai? unde il conectai?

in cutia unde e ECU era o mufa. Il conectam si il scoteam cand vroiam. Personal cred ca intre un powerbox de 30 de euro de pe e-bay si tuning in spatele blocului cu un laptop si "fisiere de la tuneri cunoscuti din Ungaria inclusiv la Buhusi" nu e nici o deosebire, mai ales la niste motoare simple cum sunt cele TDS. Asta e o opinie personala . Bineinteles ca o sa imi pun in cap toti tunerii de pe forum care fac si ei un ban cinstit putin muncit..

Garantia e identica(nula si inexistenta) si macar asa nu strici ECU, il dai jos imediat daca ti se pare ca iti strica ceva, il pui doar cand ai nevoie (de exemplu drum lung cu 5 persoane in masina) ..ca in trafic in Bucuresti nu iti trebuie 160 de cai..

Cred ca la o automata e mai safe din punctul de vedere al transmisiei daca nu exagerezi cu uractul CP si cuplu. in general la automate nu o sa auzi de probleme cu cardan, diferential si alte chestii care tin de transmisie datorita modului de functionare a unei automate si a tolerantei mai mari din constructie.

Edited by DOMI

in cutia unde e ECU era o mufa. Il conectam si il scoteam cand vroiam. Personal cred ca intre un powerbox de 30 de euro de pe e-bay si tuning in spatele blocului cu un laptop si "fisiere de la tuneri cunoscuti din Ungaria inclusiv la Buhusi" nu e nici o deosebire, mai ales la niste motoare simple cum sunt cele TDS. Asta e o opinie personala . Bineinteles ca o sa imi pun in cap toti tunerii de pe forum care fac si ei un ban cinstit putin muncit..

Garantia e identica(nula si inexistenta) si macar asa nu strici ECU, il dai jos imediat daca ti se pare ca iti strica ceva, il pui doar cand ai nevoie (de exemplu drum lung cu 5 persoane in masina) ..ca in trafic in Bucuresti nu iti trebuie 160 de cai..

Cred ca la o automata e mai safe din punctul de vedere al transmisiei daca nu exagerezi cu uractul CP si cuplu. in general la automate nu o sa auzi de probleme cu cardan, diferential si alte chestii care tin de transmisie datorita modului de functionare a unei automate si a tolerantei mai mari din constructie.

Daa... ai dreptate. Iti multumesc pentru raspuns. Trebuie sa caut si eu un powe box din ala. Tu nu-l mai ai cumva? nu vrei sal vinzi? sau oare pe unde gasesc aicea in tara la un pret acceptabil?