Jump to content

BMW Submotorizate

MMarkus

BMW Submotorizate?  

151 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Intrebam pentru ca si eu cand am trecut de la golf 2 la 316i am simtit o diferenta dar cu timpul si dupa ce am condus sau mers cu alte masini cu motoare mai mari am inteles cum sta treaba.

Duceti-va pe dealul negru cu e36 316i care numai 102 cai nu mai are si o sa simtiti ce e aia submotorizare. <_<

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

e36 316i e clar submotorizat.

@Dan_316i si ceilalti cu e36 316i care sustineti ca "fug", de cat timp le aveti?

Eu il am de 9 luni si pot spune ca daca un Renault Megane 1.6 se forteaza la greu sa se tina dupa mine dapoi o carcasa de golan fie de 1.6 sau 1.5. Conteaza mult si cum e intretinuta masina. Eu chiar nu imi fac probleme cu ele oriunde as fi. Da ok un forjat de 316 la greu nu face fata dar mai sunt unele care chiar "imping" binisor. Si nu cred ca, conteaza de cat timp le avem. Si daca motorul de 1.6 - e36 face fata la astea mai noi cu 10 ani atunci ce rost mai are sa vorbim de submotorizari? Sunt BMW-urile noastre si oricat de "submotorizate" ar fi sunt acolo sus in top. Si vad multi care se leaga de 1.6 dar 1.8diesel e mai "necajit" daca chiar e...

du-te la mercedes si lasa-ne...unde ai studiat tu asta..?! la Oxford...vorbesti de parca ai fi inginer in motoare si electronica lor, ce sunt daca nu sunt cai putere masurati la volanta.?! albine putere?!.... <_< ....da sunt cai electronici cu motor diesel  si sunt 150 de cai la volanta si de noua si la 100 de ani...iti spun eu sigur ...dar penibilitate poate fi crezuta ,asa e...normal ca nici o masina pe benzina daca nu a fost intretinuta numai are 100 de cai, aia din fabrica...insa daca este revizuita si pusa la punct ii are catogoric...orice masinarie se uzeaza,o intreti o ai la parametri ei de fabrica ,nu o intretii si o exploatezi la maxim ,asta e... ai  ce merti... 

Culmea e ca am terminat o facultate de profil .. si sunt destul de bun in domeniu ... mai ales ca am terminat printre primii...

Si la vremea mea ... se facea facultate ... nu povesti ...

Da, un motor cu multa electronica pierde putere mai multa atunci cand se uzeaza decat un motor clasic!

Domnilor, daca toti posesorii de BMW si in special cei din Vest ar fi gandit ca multi dintre noi astia dupa aici, atunci cu siguranta BMW-ul se ducea :bashwall: de mult!!! Nu evaluati o masina decat din prisma sutelor de cai putere... :) OK, am inteles, cele de la 2.0 in sus sunt mult mai "rele", dar fiecare dintre noi poate isi doreste altceva de la masina lui... Am citit ca spunea unu' p-aici ca un BMW incepe de la un 3.0 in sus :unsure: , ma intreb un creier mediu de la cati neuroni in sus incepe,hm? <_< Edited by Bobo1987

iar aceeai poveste nu a zis nimeni gata 316 ..318 ...320 ..520 etc etc scoase de pe , piata ca nu`s bmw`uri , sunt masinii bune dar trebuie sa recunoastem ca au o limita care cam te lovestii de ea si nu iti poate oferi senzatiile care ti le ofera un motor de 2500 + ....

Domnilor, daca toti posesorii de BMW si in special cei din Vest ar fi gandit ca multi dintre noi astia dupa aici, atunci cu siguranta BMW-ul se ducea :bashwall: de mult!!! Nu evaluati o masina decat din prisma sutelor de cai putere... :) OK, am inteles, cele de la 2.0 in sus sunt mult mai "rele", dar fiecare dintre noi poate isi doreste altceva de la masina lui... Am citit ca spunea unu' p-aici ca un BMW incepe de la un 3.0 in sus :unsure: , ma intreb un creier mediu de la cati neuroni in sus incepe,hm? <_<

Ai dreptate! Fiecare conduce ce ii place si cum ii place. Chiar nu conteaza ce ai sub tine daca ceea ce ai iti da satisfactie. Eu unul sunt super multumit si nu simt nevoia neaparat de una mai puternica. Ca sa ce? Eventual sa pot face o depasire mai rapida dar cu drumurile noastre si soferii nostrii cu carnet luat pe sub tejghea la ce te poti astepta? Nu prea avem pe unde sa ne ducem in nebunie cu ele. Chiar si cu 1.6 simt cateodata ca o iau "razna" si nu e bine. BMW-ul nu inseamna nu numai putere si viteza ci inseamna si fiabilitate. Si pentru mine asta a insemnat cel mai mult cand am ales aceasta masina. Ce puteam alege altceva care sa le "reuneasca" pe toate? Poate un Audi dar nu mi-a placut niciodata desi nu contest ca sunt bune! Ca la masinile franceze nu ma mai bag. M-am lamurit cu ele! In concluzie BMW rules over all indiferent ca e mai mult sau mai putin puternica. E mai puternica decat multe altele la orice motorizare. Eu am incheiat subiectul pentru ca, chiar numai are nici un rost.

Hai sa aveti noroc si mai ganditi-va si la ce altceva mai poate oferi masina asta...ca mai sunt destule variante!

@Cristi B:

Nu esti capabil sa intelegi o intrebare simpla, sa raspunzi la ea cum crezi de cuviinta, dar sa si respecti parerile celorlalti.

Asta e problema ta, nu incerca sa o transformi in problema noastra.

Daca consideri ca 316 nu este submotorizat, poti spune asta fara cuvinte de gen "ineptie", "fudulie", etc. <_< Eu am vorbit civilizat, te rog sa faci si tu la fel.

Respectarea unei pareri presupune si respectarea persoanei respective. A afirma ca o masina nu merita emblema BMW din motivele expuse de tine, mi se pare total deplasat. Masina mea este un E36 316, deci o masina submotorizata, care are pe spate frane cu tambur...Mie imi place asa cum este, se muleaza pretentiilor, bugetului si cerintelor mele de la o masina. A spune ca nu isi merita emblema, din punctul meu de vedere arata superioritate total nejustificata din partea ta, ignoranta si lipsa de respect fata de mine, cel care intentionat a ales acest model.

Imi cer scuze ca m-am aprins, dar sunt satul de frustratii cu Golf3 si de cei cu Logan sau alte masini, pt care posesorii de BMW sunt toti vitezomani, cocalari si jmecheri. Mai lipseau cei care vor sa se simta deosebiti fata de restul lumii prin super motorizarile lor. Continuand ideea, hai sa initiem www.bmwsubmotorizatclub.ro...

Respectarea unei pareri presupune si respectarea persoanei respective. A afirma ca o masina nu merita emblema BMW din motivele expuse de tine, mi se pare total deplasat. Masina mea este un E36 316, deci o masina submotorizata, care are pe spate frane cu tambur...Mie imi place asa cum este, se muleaza pretentiilor, bugetului si cerintelor mele de la o masina. A spune ca nu isi merita emblema, din punctul meu de vedere arata superioritate total nejustificata din partea ta, ignoranta si lipsa de respect fata de mine, cel care intentionat a ales acest model.

Imi cer scuze ca m-am aprins, dar sunt satul de frustratii cu Golf3 si de cei cu Logan sau alte masini, pt care posesorii de BMW sunt toti vitezomani, cocalari si jmecheri. Mai lipseau cei care vor sa se simta deosebiti fata de restul lumii prin super motorizarile lor. Continuand ideea, hai sa initiem www.bmwsubmotorizatclub.ro...

Ai perfecta dreptate... <_<

Permite-mi sa iti citez mesajul meu, ca undeva te-ai oprit din citit:

Mai rau, pe un E36, 316i, care mai e si compact, si mai vezi si franele cu tamburi pe spate, cred ca sigla alb-albastra nu are ce cauta...

Ma refer la modelul COMPACT, care:

- arata la spate - si in general, la linia caroseriei - cu un Renault vechi, deci mi se pare total in afara liniei de design a BMW

- are bord de ursulet (no offence pt. cei ce au legenda asta, dar folosirea lui in acest caz mi se pare kitch)

- nici macar sportiv nu este (frane cu tamburi si un motor slab).

Din toate aceste motive eu consider ca modelul ala nu isi merita sigla BMW. Nici macar nu mai leg de posesorii acestor masini, ci doar de BMW ca a scos pe poarta fabricilor asa strutocamila.

E parerea mea, trebuie luata ca atare. Si asta e ideea intregului topic, am mai zis de cateva ori, nu trebuie sa ne atacam doar pentru ca cineva are pareri diferite de ale noastre.

LE: Despre ideea ta cu www.bmwsubmotorizatclub.ro, nu pot decat sa iti urez multe succesuri.

Sper sa va strangeti acolo si sa graiti la unison in toate aspectele, intr-o mare unitate de cuget si simtiri, ca vad ca, atunci cand cineva este de alta parere, va vine a urla la el.

A, si stii care e durerea cea mai mare? O sa vina, inevitabil, momentul in care o sa conduci un BMW cu motor mai mare. Si o sa realizezi ca toata vehementa ta a fost de pomana <_<

Pai ideea mea este ca mai tarziu sa imi iau BMW cu un motor mai mare. Din ratiuni care tin de o cunoastere mai buna a marcii, experienta pe tractiunea pe spate si alte motive. Nu am urlat la tine! Atat doar ca tu, ca si moderator ar trebui sa pastrezi o oarecare "distanta egala" fata de toti membri forumului, numita si obiectivitate (faptul ca un 316 e submotorizat e o chestiune subiectiva, depinde de perspectiva fiecaruia!).. Pur si simplu nu e frumos sa faci de cacao un compact! Te-ai gandit ca sunt posesori de asa ceva care pur si simplu adora modelul? Te-ai gandit ca poate unii sunt adevarati pasionati de BMW, dar bugetul ii limiteaza la un 316? De ce trebuie ei "ajutati" sa se simta si mai inferiori celor cu 325? Sunt de parere ca parerile diferite duc la progres, dar ce progres rezulta din fenomenala descoperire ca 316 si 318 sunt submotorizate?

In rest, conduceti cu grija, daca sunteti supramotorizati, cu si mai multa grija!

Nu eu am initiat acest sondaj, deci nu iti pot spune ce se vrea cu el, ce "progres" se urmareste.

Si nu il pot sterge, doar ca cei cu 316 sa nu se simta inferiori, pentru ca atunci ar trebui sa interzicem orice comparatie, gen "diesel vs. benzina", "alb vs. negru", etc.

Orice sondaj va avea invingatori si invinsi.

Daca ne uitam mai bine, parerea castigatoare de pe acest forum este ca un "BMW sub 2k cmc NU este submotorizat", deci, chiar nu vad problema.

Si, chiar daca nu ar fi asa, cei cu 316 nu au nici un motiv sa se simta inferiori, pentru ca puterea este doar un aspect. Important/neimportant, asta tine de fiecare si nu e subiect de discutie aici.

Daca e sa iei consumul, costurile cu impozitul, asigurarile, lucrurile se schimba complet.

Ca moderator am intervenit in calmarea spiritelor incinse ale celor care transforma orice in ceva personal. Ca fan BMW mi-am exprimat o opinie, fara sa atac pe nimeni.

Si, ca sa nu am discutii, pana la urma eu sunt inferior tuturor, nici macar nu am BMW <_<

Sa spui ca un BMW care are "doar" 102 CP si care are frane cu tambur pe spate, nu isi merita sigla alb-albastra, mi se pare o ineptie fudula la mxim. Ma scuzati ca va intreb, dar ce vreti sa demonstrati cu topicul asta?

acelasi lucru intreb si eu , plus ca parerea mea personala apropo de acest topic nu poate fii decat ... JENANT !

Sa spui ca un BMW care are "doar" 102 CP si care are frane cu tambur pe spate, nu isi merita sigla alb-albastra, mi se pare o ineptie fudula la mxim. Ma scuzati ca va intreb, dar ce vreti sa demonstrati cu topicul asta?

acelasi lucru intreb si eu , plus ca parerea mea personala apropo de acest topic nu poate fii decat ... JENANT !

Sunt unii oameni care nu stiu cum sa iasa in evidenta...si atunci un astfel de topic, e numai bun.

Sunt fel si fel de oameni, e normal ca fiecare sa spuna despre ce are ca e mai bun, ca i se potriveste, dar asta nu inseamna ca trebuie sa aruncam cu noroi in ceilalti...

Cu motor de 1.6, de 1.8, de 2.0, etc. cu totii facem parte din aceeasi comunitate zic eu ...

Forumul exista ca sa primesti sau sa dai un sfat, o informatie, o parere, nu sa jignesti ..Asta e parerea mea, cel putin eu in acest scop citesc si tastez pe acest forum...

Un topic asemanator, ceva 318IS vs, 320 a fost deschis acum ceva vreme...si sa vezi acolo discutii... "A mea e mai mare, a mea e mia tare...daca nu are 6 cilindri nu e BMW".. si chestii d-astea..

Cum spunea un coleg mai sus...topic specific romanesc....

Toate bune!

Sunt unii oameni care nu stiu cum sa iasa in evidenta...si atunci un astfel de topic, e numai bun.

Sunt fel si fel de oameni, e normal ca fiecare sa spuna despre ce are ca e mai bun, ca i se potriveste, dar asta nu inseamna ca trebuie sa aruncam cu noroi in ceilalti...

Cu motor de 1.6, de 1.8, de 2.0, etc. cu totii facem parte din aceeasi comunitate zic eu ...

Forumul exista ca sa primesti sau sa dai un sfat, o informatie, o parere, nu sa jignesti ..Asta e parerea mea, cel putin eu in acest scop citesc si tastez pe acest forum...

Un topic asemanator, ceva 318IS vs, 320 a fost deschis acum ceva vreme...si sa vezi acolo discutii... "A mea e mai mare, a mea e mia tare...daca nu are 6 cilindri nu e BMW".. si chestii d-astea..

Cum spunea un coleg mai sus...topic specific romanesc

Toate bune!

Bine le spui! Aici sunt multi care si-au luat si ei un 325 de "epoca" si vin pe forum si deschid tot felul de topicuri cum ca au cea mai buna masina, cum ca bimmere-le cu mai putin de 2000 de cmc sunt o rusine ptr BMW, cum ca ei nu au nimic personal cu poesesorii de BMW "submotorizate", doar ca asta este opinia lor dom'le(nu tin cont ca jignesc pe altii) etc. Astia daca ajung sa-si ia vreun Veyron o sa spuna in scurt timp ca si ala deja este submotorizat ptr pretentiile lor! A la Monica Columbeanu:" Romania este prea mica ptr pretentiile mele!" Exact asa fac si unii pe aici...<_< Nu inteleg de ce unii moderatori nu sunt echidistanti in astfel de topicuri... :)

Dragi colegi...ati luat-o razna de tot? Ce naiba va simtiti atacati cand cineva spune despre un 316 e36 ca e varza ca are tamburi pe spate? De ce nu recunoasteti si voi ca e varza, dar e singura "varza" pe care v-ati permis-o...sau poate sunteti pasionat de model.

In topicul asta nu se arunca cu noroi in nici un membru...ci poate un pic doar in unele modele de masini. Si sincer mi se pare foarte normal...bine ca atunci cand se vorbeste despre o masina frantuzeasca sau mai stiu eu, e ok sa spunem tot ce ne vine la gura, dar cand e vorba de un e36, gata...e cea mai cea masina din lume.

Poate ar fi bine sa ne maturizam un pic si sa gandim la rece...BMW "NU" este cea mai buna masina din lume, la fel cum Mos Craciun NU exista. <_<

Ca sa nu mai spun ca se compara masini din 91-92, vremuri cand se "bateau" cu Opel Vectra si VW Golf 3. Pentru vremea lor, au fost super masini...nu e normal sa facem comparatie cu un 330d e90 de acum care are 245 cai si niste discuri de frana cat casa. E altceva....

Toate modelele non_M sunt submotorizate....

asta de unde ai scoso' din calendar sau te-ai uitat asa pe geam de dimineata si ti-a venit acest gand?

...asa mio beshit mintea intr-un moment de maxima scremere filozofica ....

Toate modelele non_M sunt submotorizate....

Cu afirmatia asta cred ca sunt loviti si cei cu diesel cu toate ca sunt si de 3000cmc, ca nici alea nu reprezinta spiritul BMW.

...cu afirmatia asta-s loviti toti....mai putin vreo 2-3 care mai au ieMuri...si ceva mai mult cei cu diesel. <_<

Dar fiecare detine ce-i permite buzunarul si ce-i satisface inimioara...in rest nu cred ca mai conteaza!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.