Jump to content

Revizii E39 - 525D

xndrei

Recommended Posts

Am un 525d din 2002, silver, shadow line, clima, xenon, regensensor, alarma, radiocas :blink: . L-am adus personal din Germania are 80.000 Km, practic este nou.

Cartea service indescifrabila pt. mine, cica ultima revizie a fost la 78000 km.

Care este istoricul reviziilor in general din experienta voastra si ce urmaeaza sa fac?

La ce sa fiu atent?

Ce magazie de cd-uri sau mp3 as putea sa-mi pun si unde?

Mersi,

Andrei

salut! schimbul de ulei il faci la 13.000-15.000 km, sau cand te avertizeaza computerul; de regula te avertizeaza si cand trebuie sa faci inspectia tehnica. Ideal ar fi acum, cand l-ai adus in tara sa mergi sa-i faci schimbul de ulei, filtre, tot tacamul si sa-i faci si o verificare generala.

Multa succes si cat mai multi km fara probleme

p.s. e o masina tare fiabila...daca ai ceva probleme cu ea sau eventuale intrebari despre ea, oricand cu placere

imi spui si mie cat te-a costat toata afacerea(sa-l aduci de acolo)? mersi

77210[/snapback]

12.400 EUR PRET CIP, DE-Neckersulm

500 EUR, Drumul

9.000 RON, Taxe vamale

1.000 RON, alte cheltuieli cu inscris si asigurare

15.750 EUR, TOTAL

A fost mult? :blink:

Merge super fain...

- daca vrei consum mic poti (5.3% media pe ruta Baia Mare - CJ, apasat pe pedala finut, viteza maxima 120 si culmea este ca am depasit tot desi mi se pare extrem de obositor sa vin asa incet)

- daca vrei viteza poti ( 230 km/autobanda, pana la 200 accelereaza constant)

- consuma 6% la 160km/h mers constant pe autostrada :blink:

Daca o calci un pic urca la 6.5% ...ce mai sunt multumit de ea.

Singurul neajuns:

Nu este suficient de sportiva.

- daca era 540i - M pachet era mai aproape de sufletul meu sportiv, datorita motorului pe benzina dar si datorita suspensiei sport

15.750 EUR, TOTAL

A fost mult?  :blink:

77214[/snapback]

Chiar deloc, asta daca sunt Km reali. Un prieten a adus un 525d din 2001 cu 175.000 de km si un 520d din 2003 cu 215.000 km, la 12 mii fiecare acolo. Iar acuma cere 16.500 si binenteles, km sunt 110.000 la fiecare.

Masina am gasit-o pe http://www.mobile.de la pretul de 14.900 EUR cu TVA inclus (16% ii la ei), TVA nu l-am platit dar am platit o cautiune care mi-a fost returnata prin Western Union de catre dealer dupa ca am trimis declaratia vamala cum, ca am iesit din EU.

Este a doua masina pe care o cumpar din strainatate, la fel... prefer sa ma duc personal dupa masina pt. a fi cat mai sigur de istoricul masinii. Prima un Renault Megane 2002 a fost usor avariata, nici pana in ziua de azi nu am reparat-o, nu am avut nici o problema cu ea (40000 km), dar marca nu are imagine.

"...si ACOLO" se dau km in spate o fi adevarata daca cumperi de la persoane dubioase nu de la dealeri seriosi, si trebuie evitate masinile "for export only" .

Am plecat cu avionul din Cluj la ora 7 dimineata si la ora 11 am fost in Munchen (170 EUR), am dat o tura pe la dealei de acolo (o strada de cativa km plina cu dealeri, sute de masini) nu am gasit nimic sa ma atraga mai mult decat ce aveam deja in notat de pe mobile.de, adica aveau multi km, 160.000 - 200.000 km era ceva obisnuit.

A doua zi am luat trenul pana in satul (oras in Romania) unde in gara ma astepta dealerul cu actuala mea masina :) smooth

In 2 ore mi-a facut toate actele si numerele ( 170 EUR), am alimentat si da-i bice catre casa, si nu m-am certat cu nimeni si nimic... zambind am ajuns in vama, unde "for the first time a miracle happened", vamesii au fost deosebit de amabili.

Haina nu-l face pe om dar masina DA :blink: din'alea ca ma indrumau, ma consiliau... " atentie la TVA ca trebuie sa va intoarceti la unguri sa va stampileze declaratia vamala ca sa va recuperati cautiunea"

Zambind am ajuns acasa intr-un tarziu.

Am platit 9000 RON taxe diverse care includ TVA 19%, acciza 11% si taxe de inmatriculare, RCA etc.

Daca conduc civilizat consumul respecta cartea tehnica, 5.6% in afara si 9% oras.

P.S.

Masina este fabricata in Noiembrie 2001, inmatriculata in Ianuarie 2002 si a fost "leased" prin ING Car Leasing cu limita de km la 5 ani max. 75 000 km, acest sistem nu este intalnit la noi. Cand am achizitionat masina avea 78.000 Km :)

si eu tot la fel o sa vreau sa-mi aduc ... pretul e cat de cat ok daca or fi km reali.

poate ne faci si un rezumat din calatoria ta . cum a fost cu masna cum ai gasit-o , cu actele cum te-ai descurcat etc

77485[/snapback]

Edited by xndrei

Am un 525d din 2002, silver, shadow line, clima, xenon, regensensor, alarma, radiocas  :blink: .  L-am adus personal din Germania are 80.000 Km, practic este nou. 

Cartea service indescifrabila pt. mine, cica ultima revizie a fost la 78000 km.

Care este istoricul reviziilor in general din experienta voastra si ce urmaeaza sa fac?

La ce sa fiu atent?

Ce magazie de cd-uri sau mp3 as putea sa-mi pun si unde?

Mersi,

Andrei

76691[/snapback]

bafta la masina. ca sa fii sigur ce ii trebuie mai bine mergi la reprezentanta, citesti cipul de pe cheie si vezi ce service este in asteptare, dupa care te decizi ce vrei sa ii faci. parerea mea este sa nu te apuci sa ii faci ceva inainte de a iti spune calculatorul si mai ales fara sa il resetezi (schimb de ulei, verificare lant de distributie, samd). poate merita numai o verificare vizuala a sistemului de directie si suspensie (telescoapele cred ca oricum o sa iti cedeze in urmatorul an). oricum trebuie sa fii convins ca atunci cind trebuie sa ii faci ceva trebuie bagi mina adinc in buzunar.