Jump to content

Suspensie 320d (E90)

jack_69jack

Recommended Posts

Salutare. Acum ceva vreme (inainte de a o cumpara eu), masina a suferit un accident fruntal. S-a schimbat doata partea fruntala, incluzand si motorul, si suspensiile, TOT.

Practic, motorul meu are acum aprox 15000 km, iar masina este din 2005 <_<

Ok, problema este ca masina a avut pachet drumuri grele, insa acum pe fata am pachet normal. Eu am vazut de mult, ca masina e mai ridicata de spate, ca intra DTC-ul mai repede, ca este o distanta mai mare intre roata si aripa spate, fata de fosta masina (am mai avut un E90, din acelasi an, aceeasi motorizare), insa nu puteam sa imi dau seama ce se intampla.

Am fost ieri la mecanic, sa incerc sa imi montez niste distantiere, pt rotile din spate, in speranta ca se va vadea mai bine, si cand s-a uitat pe acolo, mi-a zis ca am arcuri de drumuri grele. El mi-a spus ca doar arcurile trebuie sa le schimb, dar nu sunt convins ca este vorba doar de arcuri. La pachetul drumuri grele, nu sunt si amortizoarele diferite? Oricum mi-a sugerat sa imi caut arcuri, ca doar alea trebuie schimbate. O sa merg pe la dezmembrari, sa fac o comparatie, fata de pretul lor noi.

Voi ce credeti, va fi nevoie si de amortizoare?

Mersi frumos

La E90 exista suspensii non-sport(normale),suspensii de "X"(modelele cu X-drive) si sport(M-paket).

Dintre cele 3 tipuri,modelele cu X-drive sunt mai inaltate,deci este posibil sa fi gresit modelul de amortizoare si sa fi pus de "X" iar masina sta mai inaltata.

"Pachet de drumuri grele" exista la skoda nu la bmw.

Uite niste unghiuri cu un E90 330XI,poate iti faci o idee despre cat de inaltata e a ta acum:

http://www.janixworld.com/330xi/wheels/

Dar un producator auto gen BMW nu o sa poata sa scoata pentru seria 3 ''pachet drumuri grele''.

Ala nu o sa mai fie BMW !!!

BMW este o masina eminamente SPORT.

Seria 3 cu ''pachet drumuri grele'' cred ca este X3...nu ?? <_<

Poate la un X5 sau X3 mai gasesti ceva de genul pachet off-road.

La E90 exista suspensii non-sport(normale),suspensii de "X"(modelele cu X-drive) si sport(M-paket).

Dintre cele 3 tipuri,modelele cu X-drive sunt mai inaltate,deci este posibil sa fi gresit modelul de amortizoare si sa fi pus de "X" iar masina sta mai inaltata.

"Pachet de drumuri grele" exista la skoda nu la bmw.

Uite niste unghiuri cu un E90 330XI,poate iti faci o idee despre cat de inaltata e a ta acum:

http://www.janixworld.com/330xi/wheels/

eu am pe E90 "226 SPORTS SUSPENSION SETTINGS " , deci mai exista o categorie <_< nu le am pe cele de M, sunt mai mult semi-sport.