Jump to content

garantia la bmw in stil local

xdriver

Recommended Posts

am schimbat in garantie discurile de frana la un X3 3.0 sd la 20.000 km (ovalizate)

cu aceast ocazie - am descoperit cu surprindere ca trebui sa platesc placutele de frana si sigurantele - pe motiv ca sunt consumabile.

am protestat (si in scris) raspunsul a fost (si in scris) ca asta e standardul de garantie bmw.

am intrebat ce se intampla in cazul unui motor - care se defecteaza si este reparat in garantie - cine plateste uleiul - clientul sau bmw?

raspuns stupefiant : daca ai rulat mai putin de 50% din km intre intervalele de revizie - plateste bmw - in caz contrar plateste proprietarul !

Personal nu cred povestea dar nu am cum sa verific - deoarece nu am acces la "standardele " bmw.

Am intrebat la reprezentanti alte marci (inclusiv premium) nici gand de asa ceva - in garantie -odata cu discurile - se schimba si placutele free of charge.

Are cineva o experienta asemnatoare?

am schimbat in garantie discurile de frana la un X3 3.0 sd la 20.000 km (ovalizate)

cu aceast ocazie - am descoperit cu surprindere ca trebui sa platesc placutele de frana si sigurantele - pe motiv ca sunt consumabile.

am protestat (si in scris) raspunsul a fost (si in scris) ca asta e standardul de garantie bmw.

am intrebat ce se intampla in cazul unui motor - care se defecteaza si este reparat in garantie - cine plateste uleiul - clientul sau bmw?

raspuns stupefiant : daca ai rulat mai putin de 50% din km intre intervalele de revizie - plateste bmw - in caz contrar plateste proprietarul !

In mod normal, ar fi trebuit sa existe un deviz estimativ de reparatie pe care clientul sa aiba posibilitatea de a alege reperele pe care NU este de acord sa le inlocuiasca.

Prin asta, tu ti-ai fi luat asupra ta "riscul" neschimbarii placutelor de frana.

Dar este aberant sa te forteze sa iti schimbi ceva la masina, atata timp cat tu nu esti de acord.

Banuiesc ca, daca ti se spunea de la inceput ca placutele nu intra in garantie, nu ai fi vrut sa le schimbe contra cost, nu ?

Este clar ca placutele de frana sunt consumabile, dar cred ca daca discurile erau ovalizate dupa 20.000km, garantia se poate extinde si asupra unor consumabile (placutele, in cazul nostru) care ar fi putut fi avariate indirect.

Cu alte cuvinte, sa dau un exemplu fortat. Disc de frana in garantie, crapa si avariaza etrier si placute frana. Ei imi schimba discul de frana, iar etrierul si placutele le platesc eu?? Cam aiurea...

Ideea este ca pentru defecte de material - fabricatie - esti acoperit de garantie - nu ma refer la uzura.

Chiar si amortizoarele sunt acoperite de garantie - daca prezinta defecte de fabricatie /material.

discurile au prezentat un defect de fabricatie si au fost inlocuite in garantie.

cand se inlocuiesc discurile se inlocuiesc si placutele.

placutel au fost inlocuite din cauza discurilor defecte

cu toate astea a trebuit sa platesc discurile.

iata ce cred eu :

Confuzia intre ce este "consumabil" si ce e acoperit de "garantie " cred ca este voita.

In cadrul procedurii de garantie - de fapt dealerul este platit de producator pentru manopera + piese.

In acest caz dealerul a luat de doua ori banii pe placute - odata de la mine - odata de la BMW AG.

si amortizoarele sunt considerate consumabile...placutele si discurile nici nu se pune problema ca nu ar fi...

nu cred ca un producator german de orice fel - care face distributie worldwide - lasa la alegerea dealerului cum acorda garantia.

asa cum exista carti tehnice si instructiuni de reparatie - exista si specficatii pentru modul de acordare a garantiei - in care producatorul

se asigura ca dealerul trateaza corect problema si clientul - astfel incat sa mai vanda masini si in viitor.

se stie ca o bun aparte din clientii de bmw noi sunt deja proprietari de bmw si ca de regula raman fideli marcii.

Edited by xdriver