Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Locatia si luna iesite la vot au fost Poiana Brasov si Mai. Acum votam weekend-ul din Mai in care va avea loc intalnirea. ×

vreau sa montez un intrerupator pt oglinzi

Recommended Posts

in urma cu o luna si ceva am facut o modificare http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=52410 la oglinzi dupa un tutorial DIY si acum stau tot timpul incalzite cat timp e pus contactul cel putin in pozitia 2...

nu am desfacut inca bordul dar din ce am vazut pe net sunt foarte multe fire pe acolo si nu as vrea sa le incurc...

cand oglinzile erau noi incalzirea era activata din butonul din bord pentru dezaburirea lunetei...

se poate face vreo modificare prin care acel buton pentru dezaburire sa functioneze ca un intrerupator (cum de fapt functiona la inceput) astfel cand este deconectat sa inceteze si incalzirea oglinzilor???

astept niste sugestii si vreo schema electrica inainte sa-mi bag nasul pe acolo...

multumesc anticipat!!!

m-am gandit asa...

am nevoie de un intrerupator precum cel pentru incalzirea din scaune pe care sa-l montez in consola langa bricheta...

niste cabluri... cate 2 pentru fiecare oglinda...

procedura ar fi precum in desenul de mai jos...

sectionez firul care vine de la sursa de curent si conectez intrerupatorul cu ajutorul celor 2 fire auxiliare... la fel si pentru cealalta oglinda... cand intrerupatorul va fi pe off se va intrerupe circuitul astfel ca oglinzile nu vor mai primi curent, deci nu vor mai sta incalzite in permanenta...

ce parere aveti? credeti ca va avea efect?

PS: am incercat sa folosesc ca intrerupator butonul pentru dezaburire a lunetei dar nu ma pricep la electornica si nu stiu cum sunt circuitele de pe placa aia care contine butoanele pentru reglarea aerotermei...

Edited by mc_crbl

<_< nu am inteles bine sta tot timpul incalzite,vara,iarna??? :) .am sa verific si eu maine chiar sunt curios.

da stau incalzite tot timpul

nu inteleg de ce vrei sa le pui intrerupator daca ele din fabrica asa sunt?

din cauza incalzirii continue apar petele maro pe oglinzile heliomate

Pei cred ca ar fi ceva unic daca voi pune intrerupatorul ala... Nu am vazut pe nimeni sa fi facut asta :)

Faza cu petele maro pe oglinzile heliomate nu o stiam... Inca un motiv sa pun intrerupatorul ala... Poate si ca un fel de protectie pentru oglinzi

Alt motiv ar fi ca imi place sa am cat mai multe butoane <_<

<_< nu am inteles bine sta tot timpul incalzite,vara,iarna??? :) .am sa verific si eu maine chiar sunt curios.

da stau incalzite tot timpul

nu inteleg de ce vrei sa le pui intrerupator daca ele din fabrica asa sunt?

din cauza incalzirii continue apar petele maro pe oglinzile heliomate

probabil incalzirea continua ajuta, trebuie sa fie si un alt factor. Ale mele au 15 ani si nu au nici o pata