Jump to content

problema consum ciudata

Recommended Posts

Salut.Am si eu o problema cu un e46 325xi .pe bord imi arata consumul normal in oras de 13.5 la suta.insa ca sa fac drumul otopeni-unirii imi consuma 5 litrii.Distanta otopeni unirii este de 17 km.nu stiu de ce consuma atat de mult fata de ce imi indica pe bord.aveti vre-o idee?zilele astea ma duc cu ea in service da stiti cum e cu serviceurile.

13.5% este consumul mediu al ultimei sute de km, n-are nicio legatura cu cel instantaneu. Nu stiu cum ai ajuns la concluzia ca-ti consuma 5l in intervalu' ala... ce-i drept, 30%, chiar si pentru ambuteiaju' ala pare cam mult.

Deci eu azi am prins bara la bara de la mobexpert pana la glucozei...cine stie unde e..dar s-a mers super super greu...ajunsese sa ne dam jos din masina sa ne intrebam de ce nu se misca nici o masina...distanta e de cam 1km -1,5km aproximativa cu ce prinzi tu la intrarea in Bucuresti...aveam consumul pe cb 12,4 cand am intrat in ambuteiaj...cand am iesit aveam 12,5...acul de la benzina nu s-a miscat pana am ajuns acasa. Poate chiar are o problema masina ta...pentru ca eu nu vad nici in ambuteiaj sa-ti ia mai mult de 15-16 maxim 17% daca o accelerezi aiurea si pui frana. bafta

Deci eu azi am prins bara la bara de la mobexpert pana la glucozei...cine stie unde e..dar s-a mers super super greu...ajunsese sa ne dam jos din masina sa ne intrebam de ce nu se misca nici o masina...distanta e de cam 1km -1,5km aproximativa cu ce prinzi tu la intrarea in Bucuresti...aveam consumul pe cb 12,4 cand am intrat in ambuteiaj...cand am iesit aveam 12,5...acul de la benzina nu s-a miscat pana am ajuns acasa. Poate chiar are o problema masina ta...pentru ca eu nu vad nici in ambuteiaj sa-ti ia mai mult de 15-16 maxim 17% daca o accelerezi aiurea si pui frana. bafta

A CONTORIZAT si consumul la statul pe loc ??? !!! POATE a contorizat doar consumul in mers !

sigur ai consumat mUUUUlt mai mult decat 12.5 %

Edited by Jacobs

Salut.Am si eu o problema cu un e46 325xi .pe bord imi arata consumul normal in oras de 13.5 la suta.insa ca sa fac drumul otopeni-unirii imi consuma 5 litrii.Distanta otopeni unirii este de 17 km.nu stiu de ce consuma atat de mult fata de ce imi indica pe bord.aveti vre-o idee?zilele astea ma duc cu ea in service da stiti cum e cu serviceurile.

aia 17 km in ce timp i-ai facut?

He he stai linistit pe portiunea aia a luat 15% <_<

da, sunt sigur ca a consumat 15%, dar ce vreau sa spun e ca nu are cum sa consume 5l pe 17km, la mine nu s-a simtit la consum...cb a calculat consumul mediu pe care l-am avut in ultimii km..incluzandu-i si pe cei stati in ambuteaiaj. eu am facut 1-1,5km in 35 de min <_< Edited by tiger1

da, sunt sigur ca a consumat 15%, dar ce vreau sa spun e ca nu are cum sa consume 5l pe 17km, la mine nu s-a simtit la consum...cb a calculat consumul mediu pe care l-am avut in ultimii km..incluzandu-i si pe cei stati in ambuteaiaj. eu am facut 1-1,5km in 35 de min <_<

poate sa consume 5l si pe loc.

da, sunt sigur ca a consumat 15%, dar ce vreau sa spun e ca nu are cum sa consume 5l pe 17km, la mine nu s-a simtit la consum...cb a calculat consumul mediu pe care l-am avut in ultimii km..incluzandu-i si pe cei stati in ambuteaiaj. eu am facut 1-1,5km in 35 de min <_<

poate sa consume 5l si pe loc.

Da, dar el a specificat ca era in mers...

deci nu stie nimeni ce ar putea sa aiba de consuma 25-30 %??am fost cu ea azi pe tester si nu are absolut nici o eroare.este in perfecta stare de functionare.cum naiba sa fie in perfecta stare de funct daca are con sum dublu????sunt idioti astia de la service-uri

1.Am facut singur consumul nu m-am luat dupa cel de pe bord.

2.NU este vorba de aglomeratie masina imi consuma peste 22% oriunde merg.Saptamana trecuta am facut un consum Busteni-Bucuresti.Am resetat media si kilometrajul.A consumat 16-18 litrii in 120 km in conditiile in care am mers tot drumul pe pilot automat si nu am prins absolut DELOC aglomeratie.(a fost in timpul saptamanii).

3.cea mai ciudata parte la toata povestea asta e ca am fost la un tester cu masina.Este normal ca o masina de 7 ani vechime sa nu aiba absolut NICI o eroare???si totusi sa consume in orice regim de mers as avea peste 20%??nu pierd benzina deoarece nu miroase deloc.masina chiar merge impecabil.singura problema e consumu enorm.

nici macar in asteptare nu aveai cumva eroarea P0110? se referea la un senzor numit IAT...Returul l-ai verificat?

pozitia 32

Pe un alt forum se spunea:

-325/330 this thing is near maf, and close to manifolds. so it heats up, and thinks the incoming air is hot. so it then retards the ignition, and makes less fuel squirt out (or opposite case: with injection advance and more fuel consumption do to the fact that sensor don't heats up)

deci nu stie nimeni ce ar putea sa aiba de consuma 25-30 %??am fost cu ea azi pe tester si nu are absolut nici o eroare.este in perfecta stare de functionare.cum naiba sa fie in perfecta stare de funct daca are con sum dublu????sunt idioti astia de la service-uri

Ai facut consumul la pompa?

repet nu a avut nici o eroare.I-a aratat omului pe pda no error.Cat despre benzina bag in general 95-98.Mai rar am bagat peste 100.

de cat timp nu ai mai schimbat filtre si bujii?

afara la cum ai zis ca ai mers nu cred ca trebuia sa iti ia mai mult de 10-11% si tie iti ia 16-18% <_<

Edited by adrian_ilie

repet nu a avut nici o eroare.I-a aratat omului pe pda no error.Cat despre benzina bag in general 95-98.Mai rar am bagat peste 100.

S-a folosit un cititor de coduri de eroare (asemanator acestui pda descris de tine) sau s-a facut o scanare cu ajutorul unui tester in urma caruia s-au interpretat ceva date citite? Deosebirea intre aceste doua metode este fundamentala. Daca s-a folosit cititorul de coduri, atunci n-are rost sa te intreb de erori in asteptare (pending).

Problemele care genereaza un consum mai mare decat cel normal se determina prin diagnoza competenta si testarea componentelor care duc la acest fenomen...