Jump to content

Banalitati..

ada

Recommended Posts

De 2 zile mi s'a aprins martorul check engine, am dus azi masina la o diagnoza la un service bun. Debitmetru ok, sonda lambda ok, bujii ok, mi-au spus ca problemele sunt de la benzina proasta si au sters eroarea. Acum astept sa vad daca se mai aprinde. Ar putea fi altceva?

Si alta problema care a aparut si e de toata jena, e cu inchiderea centralizata care functioneaza cum vrea ea. Cateodata nu merge din butonul cheii desi se aude "click'ul" , si deschid cu cheia doar portiera soferului. Aici au dreptate cei de la bmw cand spun ca masina e pentru sofer.. <_< Azi nici nu am reusit sa pun benzina, fiind blocata

Am inteles ca e de la modulul de inchidere centralizata si ca are probleme mai ales cand e foarte cald. Pana acum nu am avut probleme..dar uite ca tre sa astept noaptea sa pun benzina..:))

cu martorul s-ar putea sa aiba dreptate.

schimba modulul ala de centralizata.

in portbagaj pe partea cu usita rezervor ai sa vezi ca e un plastic verde ..E deschiderea manuala a usitei , tragi de el si se dechide ! deschizi portbagaj din cheie .

Edited by myxage

cu martorul s-ar putea sa aiba dreptate.

schimba modulul ala de centralizata.

in portbagaj pe partea cu usita rezervor ai sa vezi ca e un plastic verde ..E deschiderea manuala a usitei , tragi de el si se dechide ! deschizi portbagaj din cheie .

multumesc, asta chiar e o informatie utila <_<

portbagajul se deschide si din telecomanda

Ce treaba sa aiba caldura, mai ales ca-s doar 20 de grade. Ori e pe duca modulul de inchidere centralizata, ori ai bube la cheie. Incearca cealalta telecomanda, sau baga o reinitializare la asta. La ce service ai fost?

Mie mi-a facut figuri o singura data deschiderea...m-a tinut vre-o 30 de min pe langa masina si pe urma ma lasat sa-mi fac viata ( sa deschid masina :) ) de atunci nu a mai facut...sa inteleg ca urmeaza sa ne despartim? eu si modulul? <_<)))

Nu neaparat. Tu decizi. Poti sa-l cureti sau sa schimbi releul cu problema sau sa iei alt modul. Dar nu cred ca se merita schimbat tot. Daca iei de la dezmembrari te poti trezi ca ai dat tusea si ai luat junghiul, iar nou...

Eu deja mi-am cumparat relee, dar astept sa vad daca mai face. Pina acum e ok, probat si rasprobat.

Ce treaba sa aiba caldura, mai ales ca-s doar 20 de grade. Ori e pe duca modulul de inchidere centralizata, ori ai bube la cheie. Incearca cealalta telecomanda, sau baga o reinitializare la asta. La ce service ai fost?

Am zis de caldura, pentru ca pana acum nu a facut si asa am mai citit pe forum, nu stiu daca sau ce legatura are. La Tridex am fost. Cheile nu au nici o legatura, e vorba de modulul ala cred. Am sa incerc o curatire..apoi daca tot asa face...scot banii

aseara am desfacut si eu modulul de inchidere,tot la caldura nu mi se deschideau portierele, am taiat si eu capacele releelor,unu din ele nu facea contact bine,astazi l-am montat,te anunt daca functioneaza,astept sa se incalzeasca in masina ,ca la frig imi mergeau si mie.

e o rezolvare temporara sau pana vinzi masina !.Eu am schimbat modul am pus SH , a mers cam o luna si apoi a revenit la simptome .Cu mentiunea ca eu aveam problema la rece si nu la cald Probabil doar un modul nou rezolva problema ! Si e destul de scump !

e o rezolvare temporara sau pana vinzi masina !.Eu am schimbat modul am pus SH , a mers cam o luna si apoi a revenit la simptome .Cu mentiunea ca eu aveam problema la rece si nu la cald Probabil doar un modul nou rezolva problema ! Si e destul de scump !

as fi curios cat ar ajunge un modul nou oem, dar nu stiu codul, nu stiu care e...<_<

... Incearca cealalta telecomanda, sau baga o reinitializare la asta. La ce service ai fost?

Eu am patit asa , si era de la faptu` ca era pe duca acumulatoru de la cheie , cea de-a doua mergea fara probleme si merge si in continuare <_<

Edited by 22WTF

dupa diagnoza cei de la reprezentanta au spus:

- bec xenon 710ron

- valva + furtun carter 180+105ron

- modul caroserie 1229ron + broasca usa sofer 439ron

eu ma intreb de ce trebuie schimbata broasca de la usa soferului odata cu modulul?

eu as merge pe SH... indiferent cum ai vedea problema, preturile de la reprezentanta aia sunt foarte mari

modulul costa 274 Euro nou

ai deja cateva oferte pt SH care sigur te vor scoate mult mai ieftin si tot piese OEM.

tu alegi, cheia e la tine !

a-propos de cheie, nici eu nu inteleg de ce e nevoie de o alta incuietoare... astea nu erau parca la set? <_>

probabil ca ai o problema la broasca sofer /// Cand apesi pe cheie inchiderea ,geamurile se ridica automat fara sa mai tii apasat pe buton ? daca da butucul este blocat pe inchis si zapaceste modulul de comanda ..Cel putin la mine asta era explicatia adhoc data de Filaret .

preturile sunt de la reprezentanta - Tradomotors Iasi.

daca ar fi sa iau ceva de la ei as lua valva si furtunul ala, desi motorul merge perfect, martorul "check engine" s'a aprins de 2 ori luna asta cand am turat mai tare motorul...peste aprox. 4200

in rest celelalte o sa le iau din alta parte, iar mie brosca de la usa soferului mi se pare ca functioneaza perfect

din cate stiu eu, martorul Check Engine se aprinde si se stinge cand e vorba de un combustibil slab calitativ...

daca ar fi fost vreo piesa/componenta defecta, ar fi ramas aprins continuu...

ai incercat sa schimbi sursa de alimentare cu benzina?