Jump to content

Scartait la mersul incet

dumi

Recommended Posts

Am si eu un mare stress.. Am de ceva vreme un scartait la mersul incet, se resimte foarte LOUD in momentul cand sunt cu masina in garaj si merg incet. La viteza mai mare de 40km/h nu se aude. Am schimbat recent bucsile pe fata si am crezut ca odata cu schimbatul respectiv afara ca dispar trepidatiile din volan, poate vor disprea si scartaielile astea.

Ete ca nu au disparut si sczrtaitul se aude in continuare. I-am intrebat pe aia de la service ce ar putea fi si mi-au spus ca s-ar putea sa fie de la placutele de frana pe care le-am schimbate acum 2 luni ca nu s-ar fi tocit cum trebuie si produc zgomot. Eu nu cred asa ceva, da-o in colo de treaba, sa nu se toceasca catusi de putin placutele in 2 luni :)

Ce alta prblema ar putea fi.. ? Ma gandesc sa schimb cauciucele de iarna cu cele de vara, sa fac trecerea de la jante pe 15, la jante pe 17 si sa vad daca poate dispare zgomotul <_<

Am verificat discurile atat pe spate cat si pe fata si nu sunt incinse....

Poi am o intrebare pentru tine...in ce parte a masinii se aude acel scartait?fata sau spate?sau unde?Daca e in fata eu zic ca e posibil sa fie de la cureaua de la alternator.De obicei aia se uzeaza sau se slabeste vreo rola si atunci incepe sa scartaie.Ori o schimbi ori mai strangi rola care este pe arc...vezi si tu...Eu sugerez sa o schimbi ca nu e mult.Eu am dat 80 ron pt pisica mea. <_<

cand calc frana dispare... nu pot sa imi dau seama exact de unde vine sunetul, as tinde sa spun ca mai mult din spate decat din fata. Marca placutelor este noname, le-am cumparat de la un magazin gen cum e in romania bauhaus unde toate produsele sunt marca bauhaus :)

Dar naiba, poa sa dureze atata timp pana cand se uzeaza placutele astea? Sau poa sa fie sa nu le fi pus aia cum trebuie? - exista asa ceva sa le fi montat gresit? <_<

cand calc frana dispare... nu pot sa imi dau seama exact de unde vine sunetul, as tinde sa spun ca mai mult din spate decat din fata. Marca placutelor este noname, le-am cumparat de la un magazin gen cum e in romania bauhaus unde toate produsele sunt marca bauhaus :)

Dar naiba, poa sa dureze atata timp pana cand se uzeaza placutele astea? Sau poa sa fie sa nu le fi pus aia cum trebuie? - exista asa ceva sa le fi montat gresit? <_<

daca dispare la franare e 100% de la placute ,..Nu ai ce sa faci decat sa astepti o perioada sau sa le schimbi .. Ai sa vezi ca sunetul dispare si la un anumit unghi de bracaj al rotilor in mers ..de ex intr-o curba

cand calc frana dispare... nu pot sa imi dau seama exact de unde vine sunetul, as tinde sa spun ca mai mult din spate decat din fata. Marca placutelor este noname, le-am cumparat de la un magazin gen cum e in romania bauhaus unde toate produsele sunt marca bauhaus :bashwall:

daca dispare la franare e 100% de la placute ,..Nu ai ce sa faci decat sa astepti o perioada sau sa le schimbi .. Ai sa vezi ca sunetul dispare si la un anumit unghi de bracaj al rotilor in mers ..de ex intr-o curba

Ai dreptate in legatura cu unghiul ala, asta am omis sa spun. Cand iau anumite viraje in garaj, dispare pt moment scartaiala :), si revine la indreptarea rotilor.

Ok, atunci astept pana se mai tocesc, insa ma gandesc daca nu cumva dauneaza in vreun alt fel - cum ar fi discurile de frana - daca nu se creaza vreo frecare aiurea, plm, nu stiu intreb si eu :unsure:

pai pe langa placute, fac rodajul si la cauciuce <_<, nu tin neaparat.. desi daca ma gandesc bine am sa pun pe alea de vara asa ca ce ar mai conta :)

Ar mai fi o mica intrebare offtopic: ce masura de jante (cat mai mare) pot sa pun fara probleme pe masina? 18 sau 19?

pai pe langa placute, fac rodajul si la cauciuce <_<, nu tin neaparat.. desi daca ma gandesc bine am sa pun pe alea de vara asa ca ce ar mai conta :)

Ar mai fi o mica intrebare offtopic: ce masura de jante (cat mai mare) pot sa pun fara probleme pe masina? 18 sau 19?

17 e ideal pt drumuri mai rele ... dar poti pune si 18 ... doar ca masina devine foarte rigida... iar pt 19 ... ai nevoie si de suspensie sport ca sa nu iti frece

mda, ce zic eu si ce inteleg unii e total un mister... E noname in sensul ca daca spun marca (Biltema) cu siguranta nci macar 5% de pe forum nu a auzit de ea... nu in sensul ca ar fi de proasta calitate. Cand am avut volvo-ul, piesele pe care l-am schimbat la el, au fost aceiasi marca si nu am avut nici o problema, deci cu siguranta alta e problema aici. O sa o duc in service pana la urma, pt ca asa nu ajung prea departe, iar sa franez in ideea de a toci placutele mi se pare hilar rau de tot <_<)

mda, ce zic eu si ce inteleg unii e total un mister... E noname in sensul ca daca spun marca (Biltema) cu siguranta nci macar 5% de pe forum nu a auzit de ea... nu in sensul ca ar fi de proasta calitate. Cand am avut volvo-ul, piesele pe care l-am schimbat la el, au fost aceiasi marca si nu am avut nici o problema, deci cu siguranta alta e problema aici. O sa o duc in service pana la urma, pt ca asa nu ajung prea departe, iar sa franez in ideea de a toci placutele mi se pare hilar rau de tot <_<)

Ma rog, eu cred ca tot de la placute este problema.Sa ne anunti ce ai gasit.

mda, am observat ceva ciudat azi (abia), nu stiu cum de nu mi-am dat seama pana acum. Dimineata cand plec cu ea de pe loc si conduc vreo 5 minute, nu scartaie... Abia apoi incepe sa scartaie. O fi in continuare treaba de la placute sau o fi altceva? Ca ma gandesc, de ce nu scartaie tot timpul?!?

pai mai nou ma gandesc daca intr-adevar asta ar fi problema? spun asta in ideea ca, nu scartaie imediat cum plec de pe loc, ci la un scurt interval de timp... O sa schimb in weekedn-ul asta rotile de iarna si le pun pe alea de vara, si ma gandeam sa ma uit pe la etriere si vroiam sa va intreb daca in cazul cum spune toata lumea (sa schimb placutele) ar trebui sa vad ceva ne la locul lui pe acolo?