Jump to content

schimbare becuri bord e36

trink

Recommended Posts

nu stiu daca s-a mai discutat asta am cautat dar nu am gasit ce vreau eu , deci daca mai e vreun topic asemanator dati-mi si mie un link si asta se poate inchide, in fine sa nu o mai lungim spuneti-mi si mie cum scot ceasurile de bord la un e36 daca nu am volan reglabil.din cate am vazut eu tre' sa dau jos volanul acum daca ati facut sau ati mai intalnit spuneti-mi si mie pls. merci . Edited by trink

1. scoti capacele puse peste maneta de semnalizare, stergatoare, contact masina. ai 2 suruburi. unul in partea de sus, altul in parteea de jos

2. volanul sa fie rotit cam 30 de grade spre dreapta. iese mai usor instrumentarul asa.

3. cu torx desfaci suruburile care prind instrumentarul de bord.

4. scoate [sta prinsa in doua cleme] maneta stergatorului de parbriz. o lasi sa atarne <_<

5. scoate instrumentarul pana poti sa scoti cele trei mufe din spate. dupa ce scoti mufele...cu grija o sa reusesti sa scoti instrumentarul in exterior apoi de tot il scoti prin dreapta volanului.

Nici eu nu am volan reglabil si nu trebuie sa desfaci vre-un surub in plus decat cele cre tin ceasurile de coaja de bord . Atat scoaterea lor cat si bagarea se face prin partea dreapta avand volanul putin inclinat spre dreapta. Cand scoti ceasurile sa le ridici de partea de jos in sus .Le fortezi pana vin peste volan. Dupa ce le scoti din coaja sa scoti mufele din ceasuri 2 pe stanga si 1 pe dreapta . Este destul de simplu pana prinzi idea . Spor la treaba

Nici eu nu am volan reglabil si nu trebuie sa desfaci vre-un surub in plus decat cele cre tin ceasurile de coaja de bord . Atat scoaterea lor cat si bagarea se face prin partea dreapta avand volanul putin inclinat spre dreapta. Cand scoti ceasurile sa le ridici de partea de jos in sus .Le fortezi pana vin peste volan. Dupa ce le scoti din coaja sa scoti mufele din ceasuri 2 pe stanga si 1 pe dreapta . Este destul de simplu pana prinzi idea . Spor la treaba

va multumesc mult. ma duc sa o demolez

Sfatul meu e sa scoti si o borna de la baterie pt ca eu nu am scos si chiar daca nu a fost pus contactul dupa operatiunea de schimbare a becurilor mi-a aprut eroare pe airbag.Si tre acuma sa ma duc la un tester sa o sterg.

Sfatul meu.....

si eu am patit la fel . dupa 1 min de functionare se stinge.

Sfatul meu e sa scoti si o borna de la baterie pt ca eu nu am scos si chiar daca nu a fost pus contactul dupa operatiunea de schimbare a becurilor mi-a aprut eroare pe airbag.Si tre acuma sa ma duc la un tester sa o sterg.

Sfatul meu.....

Am platit 50ron la tester pt idiotenia asta,adica a mea.

Mda....prima data m-am speriat si am crezut ca am facut ceva gresit pe acolo,in sensul ca am scos ceva mufe de la airbag sau ceva.Numai ca am verificat tot si era in regula.Dupa ce m-am documentat un pic am aflat ca e o problema comuna la e36 si mai ales la modelele 92-93.Cica sunt frecvente erorile de airbag si apar asa din senin si de la schimbarea becurilor din bord si de la socuri(dat in gropi) sau de la centurile pretensionate. Rezolvarea e foarte simpla .....TESTER. <_<

Eu am dat jos volanul si le-am scos fara probleme, mi s-a aprins becul de la airbag deoarece am pus contactul fara sa conectez airbagul, o sa ma duc la tester.

Intrebare imi pot pune volan reglabil, acum am coloana de directie fixa, exista la e36 asa ceva?

Edited by Remus_bv