Jump to content

ULEIURI - totul despre uleiuri: teste, recomandari, etc.

Recommended Posts

Chiar ºi aºa, nu poÞi face decât bine motorului dacã schimbi uleiul des.

si atunci de ce sa punem ulei Long Life, care este garantat/se poate utiliza pana la 30.000 km ?

sunt de acord cu tine cand spui ca un ulei nou face bine motorului, dar nici sa il schimb de 3 ori in intervalul recomandat de producator.

La multi ani !!! Am si eu o intrebare in bord imi apre ca mai am de mers vreo 17300 km pana la urmatorul schimb. De la primul schimb si pana acum am efectuat 13000km,, am verificat uleiul si este exact la liniuta de minim. Acum vine si intrebarea: De ce nu m-a atentionat BC ca am nivelul uleiul la minim? este vreo problema? Este vorba despre un bmw 318d 2004 96000km

La multi ani !!! Am si eu o intrebare in bord imi apre ca mai am de mers vreo 17300 km pana la urmatorul schimb. De la primul schimb si pana acum am efectuat 13000km,, am verificat uleiul si este exact la liniuta de minim. Acum vine si intrebarea: De ce nu m-a atentionat BC ca am nivelul uleiul la minim? este vreo problema? Este vorba despre un bmw 318d 2004 96000km

Tu vrei sa faci schimbul de ulei la 25.000 km ????????

Motive sunt destule.

unii oameni citesc acolo pe computer.. si vor sa faca schimbu ca la carte..:)) la 30.000 25.000 ... schimbati uleiul oameni buni la 10.000km pentru a avea viata motoru.. uleiurile si asa sunt contrafacute si facute prin subsoluri pentru ca nimic nu merge bine in tzara asta.. in germania arata altfel castrol.. la noi scrie altceva pe cutie.. alte coduri .. am patit-o cu 2 uleiuri identice unu adus din germania si unu luiat d la noi.. era varza ala d ela noi in comparatie cu ala de afara..

unii oameni citesc acolo pe computer.. si vor sa faca schimbu ca la carte..:)) la 30.000 25.000 ... schimbati uleiul oameni buni la 10.000km pentru a avea viata motoru.. uleiurile si asa sunt contrafacute si facute prin subsoluri pentru ca nimic nu merge bine in tzara asta.. in germania arata altfel castrol.. la noi scrie altceva pe cutie.. alte coduri .. am patit-o cu 2 uleiuri identice unu adus din germania si unu luiat d la noi.. era varza ala d ela noi in comparatie cu ala de afara..

Nu te supara am spus eu cumva ca vreau sa schimb la 25000km, citeste mai bine intrebarea. Eu m-am referit ca daca nu verificam uleiul sa zicem si ma luam dupa km din bord afisati pana la urmatorul schimb si mergeam sa zicem inca vreo 2-3000 km (10000 mi se pare prea putin) 15000 este rezonabil.Oricum mersi pentru raspunsul tau prompt. Eu ma refeream la senzor ca tb sa te anunte cand este sub limita

Inca nu a fost suficient de jos cat sa se aprinda senzorul sau nu ai stiut tu sa te uiti, cand e sub nivel dupa ce opresti motorul iti ramane aprins beculetul de ulei galben pt cateva secunde.

Daca nu a aparut insemana ca inca nu e asa de jos.

Oricum, cum spuneau si colegii, o data la cateva mii ar fi bine sa il verifici, atat ca nivel cat si ca si consistenta culoare etc, nu e mare filozofie, iti poti face o idee fara sa fii expert si e mai indicat sa-l schimbi mai des decat mai rar ... :)

plus ca prin germania se schimba altfel uleiul din cate am inteles . mai rar ... deh sunt alte conditii . Aici daca il schimbi la 10-15.000 km nu o sa il mai gasesti sub nivel :)

Pai am 12000 si ceva, este normal sa pape atat ulei? ca sa nu deschid alt topic ce ulei sa pun castrol 5w 40 magnetic sau 5w 30 edge

10.000 spun si eu ca e prea putin. Eu schimb la 20.000 insa nu folosesc ulei de la noi! Ma gandesc ca e mai eficient sa comanzi un ulei din afara care sa te tina mai bine decat sa schimbi uleiul de 2 ori mai des cu "carpe" de la noi. Cat despre problema de nivel probabil ca nu e destul de scazut incat sa intre in functie senzorul. Am avut si eu nivel minim la 525d si nu-mi spunea nimic senzorul. In momentul in care am facut schimbul, am scurs cativa mililitri cat sa intre sub minim si am pus contactul(asa de verificare)...si ma avertiza! Iti spun insa ca nu prea e recomandat sa mergi asa cu nivelul. Chiar daca ai si 100 km pana cand intentionezi sa faci schimbul te-as sfatui sa completezi macar pana la 1/3 din cursa Min-Max. Asa ca pentru siguranta!

Edited by f1bogdan

si uleiul pe care-l iei de afara daca scrie pe el made in EU e in general facut tot in turcia sau romania.

Am un prieten care are drumuri dese prin Germania si de fiecare data cand am nevoie il rog sa imi cumpere un ulei original BMW de la un Service de-al lor din Munchen, de langa sediul principal BMW(acela in forma de 4 borcane lipite :) ). Pe ultimul bidon pe care l-am tinut in mana nu scria Made in the EU ci Made in Germany...asta pentru ca prietenul in cauza a avut o surpriza neplacuta cu un ulei made in the EU(si defapt cred ca era facut intr-un beci din Istambul). Intradevar dau mai multi bani decat as da pe un ulei dintr-un magazin specializat din germania insa am siguranta ca e de la mama lui. Foarte adevarat ce spui tu cu uleiurile, si in general piesele fabricate in asa zisa EU.

pt BMW 318tds din 1996, motor 1665cmc, 90CP, 290k km, ce ulei imi recomandati???

...cel de la care am luat-o mi-a zis sa bag 10W40

...m-am uitat pe stalpul masinii si pt 10W40 e ulei Castrol Performance 10W40...

am fost sa caut la magazin si numai Castrol Magnatec 10W40 aveau... e vreo diferenta intre Performance si Magnatec chiar daca ambele sunt 10W40???

imi trebuie doar sa completez ca imi cam mananca ulei...

BMW 320D 2003

Ultimul schimb de ulei a fost 5w40 Castrol Magnatec C3. Am fost ieri intr-un supermarket si am vazut

1. Castrol Magnatec 5w40 C3 (cu capac verde)

2. Castrol Magnatec Diesel 5w40 B4 (cu capac negru)

Am vazut ca multi de pe acest forum folosesc Castrol Magnatec 5w40 C3 pentru masinile "diesel". Care mai este rolul uleiului Castrol Magnatec Diesel 5w40 B4 ????